marynata do piersi z kurczaka - 1212 przepisów (strona:24/81)

Szaszłyki na grilla z kurczakiem 166

gębie Pamiętajcie, że mięso z kurczaka warto zamarynować kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku(...)Marynata do warzyw: łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy z oliwek sól

Kuchnia Bazylii
Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem, fetą i płatkami migdałów 169

płatkach, by całość stała się przyjemnie chrupiąca. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki sosu balsamicznego marynata do kurczaka: szczypta soli, pieprzu, wędzonej papryki, majeranku, 1/2 szklanki piwa Buraka owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Pierś

Mango Papaja
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 164

dzieła! Słodko ostra posypka na grilla Delikatna, aromatyczna posypka, która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak, ale ładny wygląd. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Glazura z wina i cynamonu Bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający(...)głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Można jej użyć także do mięs pieczonych w piekarniku. Najlepiej nadaje się do wołowych steków i karkówki. Czas grillowania : 20 minut Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Ta bardzo prosta marynata do filetów z kurczaka to idealne połączenie lekko kwaskowego jabłka ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka

Niedzielny kucharz
Piersi kurczaka w jogurtowej marynacie z curry (lekko pikantne) 450

tłuszczu, a przy tak sporządzonej marynacie wiele smaku... idealne dla osób na diecie. Doskonałym dodatkiem do tak przyrządzonych piersi będzie pęczak i domowej roboty marynaty (marynowana cukinia, papryka, kalafior lub ogórki). Składniki: 4 pojedynczych piersi kurczaka 400 g jogurtu naturalnego 1 cebula 2 ząbki czosnku suszony imbir przyprawa curry chili sól, pieprz Wykonanie: Piersi kroimy wzdłuż na pół. Cebulę kroimy(...)chili. Wszystkie przyprawy dodajemy według gustu i smaku, musimy uzyskać lekko pikantny lub pikantny smak. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy. Pokrojone piersi lekko solimy i przekładamy marynatą. Marynujemy min. 1 h, najlepiej zostawić na noc w lodówce. Przed smażeniem wyjmujemy piersi z marynaty (marynaty nie odsączamy i nie zdejmujemy z piersi). Smażymy na mocno

IMPRESJA SMAKU
Marynowana pierś z kurczaka 139

piersi z kurczaka mąka sól 2 jajka bułka tarta marynata; 1,5 octu 3 szkl wody szczypta chili w płatkach pół łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru szczypta czosnku niedźwiedziego 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy 2-3 ząbki czosnku ugotowana marchewka Piersi umyć, przekroić na mniejsze filety. Mąkę wymieszać z solą. Panierować w mące

Gotowanie jest łatwe
Szaszłyki z cytrynową piersią z kurczaka, cukinią i dwukolorową papryką 195

Cytrynowe,a zarazem delikatne drobiowe szaszłyki - nadziewane dwukolorową papryką i cukinią. Danie idealne na grilla. Dzięki marynacie cytrynowo-czosnkowej, mięso z kurczaka będzie soczyste i aromatyczne. Przepis dodaje do akcji Cukinia 2014 .     Składniki: piersi z kurczaka (ja użyłam 4 kawałków, około 500 g) sok z cytryny sól, pieprz przyprawa do grilla suszona bazylia 2 ząbki czosnku oliwa(...)całe mięso było w marynacie. Pozostawić w lodówce na kilka godzin. Paprykę i cukinię umyć, a następnie pokroić (paprykę - w kostkę, a cukinię - w niezbyt grube plasterki). Warzywa delikatnie posypać przyprawą do grilla. Patyki szaszłykowe nadziewać papryką, piersią, cukinią, ponownie piersią i papryką itd. Na tackach do grillowania ułożyć przygotowane szaszłyki i polędwiczki z kurczaka. Grillować tak długo, aż mięso

Ugotować
Grillowane Tortille... 164

pół łyżeczki z każdej przyprawy:- majeranek- pieprz czarny-czosnek granulowany- chilli lub pieprz cayenne- papryka słodka- bazylia- oregano- imbir mielony- kmin rzymski-kolendra mielonaPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na paski, następnie przygotowujemy marynatę z sosu słodko ostrego i pieprzu cayenne. Wkładamy kurczaka do marynaty i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Kolejny etap, to mieszanie(...)aluminiową i wkładamy do pieca na  5-10 minut, nagrzanego do 180°C. Jak już mamy wszystko gotowe, to zaczynamy składać naszą tortillę :)  Najpierw układamy kawałki kurczaka --> ser cheddar --> mozzarelle --> papryczki pepperoni --> polewamy sosem BBQ, składamy tortillę na pół i grillujemy. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 219

zielona * patyczki do szaszłyków * 7-8 łyżek oliwy z oliwek * 2-3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków Wykonanie: Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do szaszłyków. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z marynatą i odstawić na 3-4 godziny. Pieczarki pokroić na 4 części (na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół), papryki i cebulę pokroić w większą

Zrób to smacznie
Greckie souvlaki 175

rodzajów marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano                  1/2 łyżeczki suszonego tymianku                  ząbek

wyzwania kuchenne
Tortilla z bobem 188

wody sól(łyżeczka)olej (łyżka)łyżka jogurtu naturalnego ( opcjonalnie, ja lubię jak są ciut pulchniejsze bardziej podchodzące pod naleśniki)Składniki na farsz: 1 pierś z kurczaka średniej wielkości ulubione zioła do marynaty 1 papryka czerwonaok. 8 szt. pomidorków koktajlowych 450 g bobu ( świeży lub mrożony)1 duża łyżka serka mascarpone 1 kostka żółtego serka

pieprzny smaczek
Marynata do kurczaka, na grilla Jack Daniel's 156

oliwy, do smarowania kurczaka naprzemiennie z marynatą. Uważajcie podczas grilowania, bo każda marynata, która zawiera w sobie miód i alkohol lubi się przypalać.   'marynata do kurczaka Jack Daniel's' Składniki (na 1kg kurczaka - udka, piersi, skrzydełka): - 5 szt suszonych śliwek - 1 szt suszonej moreli - 0,5 łyżki miodu (najlepiej prawdziwego) - 2 łyżki whisky Jack Daniel's - 1 łyżka octu(...)zalać wodą do napęcznienia (ja zalewam i zostawiam na całą noc). Przełożyć do blendera. Dodać miód, whisky i ocet winny. Zmiksować na jednolitą masę (ok.5 minut). Tak przygotowaną marynatą, kilkakrotnie smarować kurczaka, podczas grilowania (naprzemiennie z oliwą). Oliwa: Oliwę przelać do miseczki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wędzoną paprykę (ilość wg uznania). Wymieszać. Odstawić na pół godziny. Smacznego! * przepis

CookYourself
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 220

kaszanki to możecie spróbować zrobić bardzo szybkie szaszłyki. Niewielka ilość składników, ktoś do pomocy i macie całkiem sporą partię jedzenia.   Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 500 g pieczarek Marynata: przyprawa do kurczaka imbir mielony chili sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: Kurczaka pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy i wymieszać. Odstawić na 30 minut(...)całości jeśli są mniejsze. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.  Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka. Grillować na grillu lub patelni grillowej

Pasja Smaku
Filet z karmelizowaną cebulą i szpinakiem 232

fety Pieprz Karmelizowana cebula: 2 cebule 1 łyżeczka miodu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę- mieszamy keczup, miód, odrobinę soli i pieprzu. Wylewamy ją na filet z piersi kurczaka, posypujemy liściem lubczyku i odstawiamy na 20 minut. Cebulę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy cebulę, miód, szczyptę soli i pieprzu

VioletoweKucharzenie
Wtorek: Sałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorkami i serem 212

musztardy dijon Marynata do kurczaka Szklanka maślanki 2 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) Przygotowanie: Krok 1 Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na cieńsze płaty. Przełóż do misy. Wymieszaj paprykę z maślanką i zalej kurczaka. Odstaw na 15 minut. Krok 2 Wyjmij kurczaka z marynaty i osusz. Rozgrzej patelnię, wlej na nią łyżkę oleju. Połóż kurczaka na rozgrzany olej i usmaż

Niedzielny kucharz
Sałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorami i serem 153

musztardy dijon Marynata do kurczaka Szklanka maślanki 2 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) Przygotowanie: Krok 1 Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na cieńsze płaty. Przełóż do misy. Wymieszaj paprykę z maślanką i zalej kurczaka. Odstaw na 15 minut. Krok 2 Wyjmij kurczaka z marynaty i osusz. Rozgrzej patelnię, wlej na nią łyżkę oleju. Połóż kurczaka na rozgrzany olej i usmaż

Niedzielny kucharz