marynata do mięs - 884 przepisów (strona:32/59)

Pieczone skrzydełka 108

Kolejne przepyszne a zarazem idealne danie na imprezę! Pieczone skrzydełka według tego przepisu, nie zawiodły mnie nigdy. Zostają zjedzone w ciągu 30 minut, ponieważ są one

Klasyka Gotowania
Mięsa wolno gotowane - alternatywa dla fast-food 243

Czas na recenzję absolutnego hitu dyskontów i marketów czyli mięs wolno gotowanych. Dla mnie jest to produkt roku 2017 ponieważ jest unikalny, innowacyjny i dostępny dla

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczeń z dzika w marynacie wg Aleex 170

łyżeczki przyprawy uniwersalnej lub soli • 1 łyżka słodkiej papryki • 1 łyżka przyprawy do mięs Delikat Knorr’a • 4 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Przygotować mięso: jeśli mamy świeżą dziczyznę, warto ją zamrozić, aby skruszała. Zamrożone mięso rozmrozić i umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. 2. Przygotować marynatę: ziela angielskie, kulki jałowca rozgnieść w moździerzu. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. 3. Do oleju

W mojej kuchni
Szaszłyki z kaczki z jabłkami 316

czasie kroimy jabłko w nieduże kawałki, by pasowały do szaszłyków. Karmelizujemy je z miodem na patelni, gdzie smażyliśmy mięso. Gdy kaczka odpocznie, kroimy ją w kostkę i nakłuwamy na patyczki naprzemiennie z jabłkiem. Gotowe szaszłyki polewamy marynatą, która została. Pieczemy w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy je również przyrządzić na grillu. Smacznego

MarcinChef
Soczysty kurczak pod kruszonką. 542

Kiedy zależy nam na szybkim obiedzie piersi kurczaka sprawdzają się w 100%. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste, rozpływające się w ustach. Kruszonka z dodatkiem świeżych ziół, czosnku i skórki z cytryny jest bardzo orzeźwiająca. W sam raz na wiosenno - letni obiad w towarzystwie świeżych warzyw. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, 1 ząbek czosnku, sok z połowy cytryny(...)koniec dodajemy oliwy i całość dobrze mieszamy. *Do kruszonki możemy dodać jeszcze trochę tartego parmezanu lub mozzarelli. Kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w formie żaroodpornej. Na każdą pierś wykładamy łyżeczką "kruszonkę" i dokładnie pokrywamy nią całą powierzchnię mięsa.  Tak przygotowanego kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.  Smacznego

Plate of Joy
Szaszłyki z marynowanej w winie wołowiny, papryki i boczku 172

zalewie z dodatkiem wina. Kiedyś, w początkach istnienia bloga, ta marynata się pojawiła. Uważam jednak, że zasługuje na przypomnienie. Do mnie trafiła, kiedy szukałam przepisu na dziczyznę,a  było to wiele lat temu :) Można z niej skorzystać w przypadku chudych mięs oraz właśnie dziczyzny, gdyż, oprócz ciekawego smaku, nada mięsu kruchości. A tak zamarynowane(...)przez 2-3 minuty. Wystudzić. Włożyć mięso na 12-48 godzin w zależności od potrzeb. Jeśli mamy duży kawałek mięsa trzymamy go dłużej, jeśli mały – krócej. (Mięso wraz z marynatą powinno stać w lodówce.) W zasadzie takiego mięsa nie trzeba już specjalnie doprawiać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone mięsa, wtedy przed pieczeniem można je lekko posolić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie jogurtowej 152

żółta i zielona Do miski przełożyć jogurt. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w sporą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do przygotowanej marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, pokroić

Monia miesza i gotuje
Pikle z cukinii 155

Zima za pasem, nastał czas przetworów i marynat. Dzisiaj proponuję pikle z cukinii w kolorze żółtym, jako smaczny lekko kwaśno-słodki dodatek do mięsa czy jako sałatkę do obiadu lub kanapki. Zimą ważna jest każda namiastka lata zamknięta w słoiku. Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami suszonymi 200

sól Marynata : czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą, dodać łyżkę oliwy z zalewy, sok z cytryny, pieprz - wymieszać Pierś oczyścić z ewentualnych błonek, umyć i osuszyć W środku piersi zrobić kieszonkę: wbijamy nóż o zaokrąglonym czubku w grubszą i szerszą część piersi i ostrożnie przepychamy go wzdłuż, aż do cieńszego końca uważając, aby nie przebić mięsa na wylot(...)Otartym tymiankiem można dodatkowo natrzeć pierś - ja tak zrobiłam Nafaszerowaną pierś smarujemy marynatą i odstawiamy na 15 minut Nastawiamy piecyk na 190-200 stopni C Pierś owijamy w folię aluminiową, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 25-30 minut Jeśli chcemy użyć tak przygotowanej piersi jako mięso do obiadu, to można podać od razu Natomiast jeśli chcemy ułożyć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szaszlyki w pomaranczowej marynacie 164

takiej naturalnej postaci. Czasami jednak lubie wykorzystywac je na potrzeby deserow, salatek i mies. Dzis z okazji Cytrusowej chwili wykorzystalam je w szaszlykach z kurczaka i cebuli. Poczatkowo pomarancza, ktorej tu uzylam miala byc jednym ze skladnikow tychze szaszlykow, ale w koncu skonczylo sie tylko na marynacie. Po kilku godzinach spedzonych w pomaranczowej marynacie moje kurze miesko nabralo bardzo delikatnego

Przysmaki Karolki
1437.Karkówka w winnej marynacie.. z grilla 142

dojrzałych, czerwonych owoców o delikatnym zakończeniu.W smaku dobrze zrównoważone. Znakomite do wołowiny i mięs z grilla.]..Skoro wino znakomite do grilla...więc pozostało zrobić grilla....mhm..a pogoda nie dopisała, więc mięsko upieczone na grillu , ale elektrycznym w domu..Zamarynowałam mięsko..a marynatę zrobiłam z dodatkiem tegoż wina..i jak widać na załączonym zdjęciu mięsko ciut za mocno

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki drobiowe z morelami 158

100g boczku wędzonego- patyczki do szaszłyków- oliwa w sprayu Wieczorem (dzień wcześniej) trzeba zamarynować mięso oraz namoczyć w wodzie patyczki do szaszłyków. Umyte i osuszone piersi drobiowe przekrajamy wzdłuż, na dwie części. Kroimy na ok. 2cm kawałki – przekładamy do pojemnika. Dodajemy składniki marynaty: 3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu ostrygowego, 4 łyżki mleka kokosowego

mojewypiekiinietylko
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 159

ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smarujemy kurczaka i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez około godzinę. Na 15 minut przed końcem rozrywamy woreczek i rumienimy skórkę. Marynata wystarcza na całego kurczaka lub 4-5 udek

Gotowanie moimi oczami
Miodowo - musztardowe żeberka duszone 125

Ostatnio nie za często robię mięso wieprzowe, bo już nam się trochę przejadło. Wybieram wołowinę albo niezawodnego kurczaka. Tym razem poszalałam z dobrą marynatą i chciałam ją też wykorzystać do żeberek. Tak oto powstał pyszny obiad. Smacznego! Składniki : * kg żeberek wieprzowych * 2 cebule * ząbek czosnku * 2 łyżki miodu * łyżka musztardy sarepskiej * łyżka oliwy z oliwek  * szczypta soli i pieprzu

Magiczne Życie Marty
Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowo-balsamicznej 154

naszym stole ( jak i blogu :)) niezwykle często gości drób. Postanowiłyśmy to zmienić i zacząć jeść więcej innych rodzajów mięs i ryb.  Spróbowałyśmy już królika w sosie rozmarynowym , teraz nadszedł czas na polędwiczki wieprzowe. Przyrządziłyśmy je w delikatnej marynacie miodowo-balsamicznej. Mięso nie wymaga dużych przygotowań. Wystarczy zrobić marynatę, odstawić na pół godzinki do lodówki, a potem poświęcić kilka minut

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania