kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego lub sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu płynnego 2 łyżeczki startego imbiru lub pół łyżeczki w proszku 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mieszanki przyprawowej curry 1 łyżka sezamu białego rozdrobniony mały ząbek czosnku Filety kroimy wzdłuż w ok.1 centymetrowe plastry,paski. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę,dodajemy pocięte
Andzia PichciSatay z kurczaka Szaszłyki ze schabu są bardzo smaczne i warte ponownego przygotowania. Idealnie pasują do sałatki ziemniaczanej w skandynawskim stylu. Składniki: 4 plastry schabu wieprzowego 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cukru pudru sól i pieprz młotkowany z kolendrą do smaku świeża natka pietruszki Przygotowanie: Do zamarynowania mięsa przygotowujemy marynatę z oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczaka 4 czubate łyżki miodu 4-5 łyżeczek musztardy (np. sarepskiej lub rosyjskiej) 5 ząbków czosnku sól, pieprz 300 g cukinii łyżka suszonego tymianku Wykonanie: Piersi osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w poprzek na dwie części, po czym doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynacie
IMPRESJA SMAKUProste i smaczne szaszłyki z polędwiczek drobiowych marynowanych w kozim jogurcie z przyprawami, podane z ogórkową raitą. Danie jest przykładem tego, że niewielkim nakładem pracy można
Oryginalny smakkurczaka dość często goszczą u mnie na stole. Jest to tania i fajna propozycja, ponieważ, ja na przykład przygotowuję je za każdym razem inaczej. Tym razem wyszły lekko pikantne i mocno czosnkowe. Doskonale nadają się do ziemniaczków i surówki, jako danie obiadowe, jak i na domową imprezę jako zakąskę do wiadomych trunków:)) 1 kg skrzydełek Na marynatę 4 łyżki
Krylowa Kuchniajaglana, kurczak i posiekane marynowane grzybki. Część kapusty pekińskiej kisi się. Postanowiłam też, że kapustę spalę na maśle z tymiankiem i upiekę. Uznałam, że uduszę z szalotką i majerankiem i zblenduję z ziemniakami na puree a część podleję syropem klonowym i podam. I tak oto powstał pomysł inspirowany zmielonymi suszonymi grzybami, których w życiu nie potraktowałabym jako marynatę
Mango Papajaudek kurczaka. Jedna jest nieco ostrzejsza i nazywa się zabawnie Wściekły Hanibuś Lecter, druga zaś to łagodniejsza wersja Grażyna Sprężyna. Obie bardzo treściwe i naprawdę wyśmienite. Jeśli wybierzecie się do Pittu Pittu z grupką znajomych to koniecznie zdecydujcie się na pozycje z menu Wielkie Żarcie, czyli żeberka. To jest ambrozja dla mięsożerców! Żeberka marynowane są 12h w marynacie z dodatkiem
Cooking Monsterkurczaka . Filet z indyka z makaronem sojowym – składniki (2 porcje) małe opakowanie makaronu sojowego (200g) 400g filetu z indyka 2 cm imbiru 1 ząbek czosnku sól pieprz mieszanka warzyw (najlepiej mieszanka chińska) – 400g 100 ml bulionu oliwa przyprawa 5 smaków (chińska) Filet z indyka z makaronem sojowym – przepis Indyka kroimy w większą kostkę i wkładamy do marynaty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Marynata do karkówki Miało jej na blogu nie być, bo za jej przygotowanie wziął się mąż. Jak widać zrobił to dobrze :) 3. Gulasz wołowy Mój ulubiony. Przygotowuję wtedy, kiedy nigdzie mi się nie spieszy, bo wymaga czasu. Do gulaszu polecam domową przyprawę. Ci, którzy zrobili mówią, że wyśmienita. Obowiązkowo z kminkiem! 4. Sałatka z makaronem i kurczakiem Przyznam
bistro mamaSposób na smaczne udka z piekarnika.Składniki:4 udka z kurczaka3 łyżki musztardy francuskiej dijon3-4 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół pęczka natki pietruszkisólsłodka paprykaSposób
Kuchnia domowa Anikurczaka 2 lyzki ostrej papryki w proszku 1 lyzka curry 1 zabek czosnku 2 lyzki oliwy z oliwek 4 plastry ananasa z puszki okolo 80g sera gouda sol, pieprz maslo do smazenia wykonanie: Mieso umyc, osuszyc i pokroic w spora kostke. Przyprawic sola, pieprzem, papryka w proszku oraz curry. Czosnek obrac, posiekac i wymieszac z oliwa. Marynata zalac mieso
Przysmaki Karolkizamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko. Również smażone w całości, a następnie zapieczone w piekarniku piersi kurczaka wyszły pyszne i soczyste. Nie wiem czy to kwestia samego mięsa, czy jednak nowego sprzętu, ale dawno już nie jadłam tak soczystej piersi. Oczywiście z przyzwyczajenia podsmażone piersi przełożyłam(...)się, że zabieg ten był zbędny, gdyż patelnia nadaje się do tego celu idealnie… Cóż, następnym razem już nie zapomnę. Olej widoczny na patelni, to pozostałość oleju z marynaty. Piersi wykładałam na patelnię bez kropli oleju. Smażenie pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie
Smaki Na Talerzuzamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko. Również smażone w całości, a następnie zapieczone w piekarniku piersi kurczaka wyszły pyszne i soczyste. Nie wiem czy to kwestia samego mięsa, czy jednak nowego sprzętu, ale dawno już nie jadłam tak soczystej piersi. Oczywiście z przyzwyczajenia podsmażone piersi przełożyłam(...)się, że zabieg ten był zbędny, gdyż patelnia nadaje się do tego celu idealnie… Cóż, następnym razem już nie zapomnę. Olej widoczny na patelni, to pozostałość oleju z marynaty. Piersi wykładałam na patelnię bez kropli oleju. Smażenie pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie
Smaki Na Talerzuprzyjemnością sięgam po różne produkty, które przyspieszają cały proces związany z przygotowywaniem posiłków. Jednak są to tylko produkty naturalne, którym mogę w 100% zaufać. Mogą to być mrożone warzywa, marynaty, smakowe oliwy lub dobrze skomponowane mieszanki gotowych przypraw. Nie pojawiają się tu produkty, któych nie mogłabym polecić. Piszę o tym, ponieważ biorę udział w konkursie (można wygrać TM6, to dopiero(...)shawarmę. Zresztą sprawdźcie sami. shawarma, kebeb, gyros dania główne kuchnia arabska, kuchnia marokańska Ilość: 5-6 porcji Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Shawarma z kurczaka z aromatycznym ryżem Jeżeli masz ochotę na coś pysznego bez wielu godzin spędzonych w kuchni, to danie jest dla Ciebie. Gorąco polecam! przygotowanie: 10 min pieczenie / smażenie / gotowanie
Pełny talerzmarynata z pikli – słodko-ostra, wyraźna i octowa – smak nie do pomylenia z niczym innym. To ona wszystko łączy i nadaje odpowiednią konsystencję. A konsystencja dobrego sosu do burgerów jest naprawdę ważna – sos ma pokryć hamburgera, nawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów
Karo in the Kitchen