wierzą, że ten owoc może znacząco przedłużyć życie, ponieważ odmładza komórki i ciało oraz podtrzymuje zdrowszy wygląd skóry. Jagody goji to najbogatsze źródło beta karotenu (zawiera go więcej niż marchewka). Znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy, który pomaga w odchudzaniu i kwas omega 6). Zawiera beta-sisterol (ma działanie przeciwzapalne i obniża poziom cholesterolu), polisacharydy (wzmacniają system odpornościowy
Z Kuchni Do Kuchnisokowirówki i idzie to znacznie szybciej, ale zawsze kiedy piję taki sok, przypomina mi się moja mama :) Przygotowując taki sok biorę mniej więcej wizualnie tyle samo marchewki, co jabłek :) Jabłek przed starciem nie obieram ze skóry, lecz tylko wycinam gniazda nasienne. Soku nie dosładzam. Wytłoki z sokowirówki najczęściej zjadamy na deser polane naturalnym jogurtem i odrobiną miodu
Codzienna kuchnia niecodziennaGalaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce
w mojej kuchniRyba po grecku Składniki 1,5 kg ryby-dorsza 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 por 1 seler 3 cebule 1/2 szklanki oleju 3ajvaru 1 -2 lyżeczki musztardy 2 liscie
w mojej kuchniSKŁADNIKI Około 1-1,5 kg ziemniaków 0,5 szklanki śmietany lub mleka 1-2 jajka marchewka lub inne warzywa .... dodajac ze 3-4 łyzki szpinaku ,otrzymamy zielone rozyczki ...Sól, pieprz, świeża bazylia -przyprawy jakie kto lubi.... ,,,Ziemniaki gotuje do miękkości. .Warzywa gotuje na parze .Gotowe ziemniaki i marchewke przepuszczam przez maszynke do mięsa.Następnie przekladam do miski ,gdzie dodaje
w mojej kuchnizatem ani grama cukru czy octu.Nie wyobrażam sobie bez niego życia! Polewam nim mięsa, ryby, warzywa ugotowane na parze, dodaję do sałatek, maczam w nim świeże ogórki, marchewki… Składniki: - ok. 130 ml gęstego jogurtu naturalnego - 2-3 ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - łyżka zimnej wody - łyżka oliwy z oliwek - świeża bazylia (lub inne zioła, mogą być też suszone
w mojej kuchniskładniki: 4 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1 mały ugotowany seler 4-6 ogórów kiszonych 1 malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa ,obieramy
w mojej kuchniSURÓWKA--topinambur 4 sztuki ,1 jabłko 1 marchewka ,1cebula czerwona-olej truflowy,ale moze byc inny...WYKONANIE.....wszystko starkować ,doprawic do smaku...SMACZNEGO
w mojej kuchniudek. Doprawiamy z zewnątrz odrobiną soli. Kaczkę wkładamy do naczynia żeliwnego bez przykrycia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-210°C przez 30-35 minut. Obraną i pokrojoną marchewkę wrzucamy do miski, dodajemy pokrojone ziemniaki. Do warzyw dodajemy 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku i posypujemy je łyżką kolendry, roztartej w moździerzu, odrobiną soli i pieprzu. Warzywa układamy dookoła zapieczonej
w mojej kuchnistojąco .Posmarować bialkiem z mlekiem i barwnikiem .Wstawić do piekarnika i piec 12-15 minut. Po upieczeniu od razu wyjąć, bardzo delikatnie i wystudzić na kratce. Całkowicie wystudzone „marchewki” nadziać pastą lu jak kto woli słodkim kremem..SMACZNEGO jak ktoś nie ma rurek to można z kartonu wyciąć i owinąć sreberkiem
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/04/paprykarz.html Składniki 2 makrele wędzone 3 marchewki 1 torebka ryżu(100g) 2 średnie cebule 3-4 pieczarki słoiczek koncentratu pomidorowego ćwiartka duzego selera
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/04/goloneczki-indyczew-warzywach.html Składniki: 2 golonki z indyka 4 łyżki oleju 1 cebula 3-4 pomidory 2 duże marchewki 3 cukinie 1 łodyga selera naciowego 100 ml śmietanki 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki czosnek zioła prowansalskie sól do smaku (rozpuszczone w odrobinie wrzątku) kilka ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy
w mojej kuchniUgotować wywar . Dodać cebule, liście laurowe, ziele angielskie, opłukane gałązki lubczyku oraz porcje rosołową,marchewkę ,pietruszkę i seler . Całość razem gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 30-40minut . Szczaw dokładnie umyć osączyć
w mojej kuchniindycze,3 ugotowane marchewki ,1 jajko,wegeta ,przyprawa gyros do smaku. WYKONANIE w speedcook
w mojej kuchni