pesto" to w zasadzie samo zielsko :) Pod spodem kryją się ziemniaczki z piekarnika (zrobione tak, jak tutaj ) upieczone razem z podzielonym na różyczki kalafiorem. Dookoła surowa marchewka starta na drobnych oczkach tarki, na to wszystko kiełki strączków (soczewica, cieciorka, fasolka mung). Całość zajęła jakieś pół godziny, bo w czasie pieczenia warzyw robiła się całą reszta. Następnym razem rezygnuję
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpodroby studzimy i obieramy z kości. Ugotowany boczek również studzimy. Mięso, podroby i boczek mielimy w maszynce do mięsa przynajmniej dwa, trzy razy. Mielimy również jedną ugotowaną marchewkę, ugotowaną cebulę. Można dodać więcej warzyw jak ktoś lubi. Zmielone mięso, łączymy z jajkami. Doprawiamy solą pieprzem , odrobiną startej gałki muszkatołowej oraz przeciśniętymi przez praskę czosnkiem. Masą wypełniamy
W kuchennym oknie Ewysił i energii. Nie wiadomo co jeść, aby wszystko wróciło do formy przed zimą. Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże
Truskawkowa Fiestałyżka oleju sezamowego sól pieprz 2 łyżki syropu klonowego natka pietruszki Wywar warzywny: Posiekaj 2 cebule i podsmaż je w dużym garnku. Po chwili dodaj obrane i pokrojone: 4 marchewki, dwie pietruszki, 1 mały seler, por. Podsmaż chwilę razem i podlej odrobiną sosu sojowego i białego wina, dolej 1 litr wody. Dorzuć 2 listki laurowe, 4 jagody jałowca, 4 ziarna
Roślinna - blog wegańskisól, pieprz Przygotowanie Na patelni podsmażamy cebulę i kiełbasę pokrojone w kostkę. Następnie przesypujemy je do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Gotujemy pod przykryciem. Gdy marchewka lekko zmięknie dodajemy wypłukaną wcześniej soczewicę (można ją wcześniej zalać wodą i zostawić na kilka godzin – będzie się krócej gotować). Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat i przyprawy. Gotujemy do momentu
e-PrzepisyKulinarnemożna nazwać go królem wielkanocnego stołu lub każdego przyjęcia, na pewno zachwyci każde podniebienie... Składniki: 1 kaczka - 2 kg 50 dag- 70 dag podgardla wędzonego 25 dag wątróbki 3 marchewki 1/2 selera 2 pietruszki 1 por liść laurowy ziele angielskie 2 bułki kajzerki sól, świeżo zmielony pieprz majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy świeży koperek lub natka pietruszki Wykonanie
kgwjanczewopistacjowym, ale również z ich dodatkiem- na kremowym serku, połączonym z miękkim awokado, doprawionym chili dla nadania ostrości i charakteru. Do idealnej całości podajemy najzwyklejsze krakersy bądź świeże warzywa (marchewka czy seler naciowy) i imprezową przekąskę mamy gotową, lub świeży, chrupiący chleb i kiść pomidorów- na kolację. 2 minuty, 2 główne składniki + kilka dodatków i... rozkoszujemy się tym wybornym, kremowym
Kraina Miodem PłynącaBurgery z soczewicy i marchewki to mój świeży eksperyment, jeżeli chodzi o dania wegetariańskie. Z dodatków postawiłam na rukolę i ser pleśniowy, którym mogłabym zajadać się non stop. Przepyszna opcja nie tylko dla wegetarianów, sądzę że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :) Składniki burgery1 szklanka czerwonej soczewicy2 średnie
Pink EnvelopePieczemy pasztet! Pasztet mięsno-warzywny z chrupiącym boczkiem! SKŁADNIKI: - 1 udko indycze - 1 udko z kurczaka - 2 szt antrykotu - 1 szt skrzydło indycze - 3 marchewki - 2 pietruszki - 1 cebula - 4 jajka - 1 kajzerka - sól, pieprz - boczek surowy wędzony W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół. Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę
SMYKWKUCHNITrzeba wykombinować coś bez wychodzenia z domu , coś co poprawi humor. U mnie na poprawę humoru jest...coś zdrowego, coś na parze...i kolorowo! Do syta! Składniki -kalafior -brokuł -marchewka -por -kalarepka -ser topiony w saszetce Blue Cheese od Lactima -mieszanka prażonych ziaren Piekło Niebo od Ziarenkowo Jarzynki umyj i poukładaj w naczyniu, które używasz do parowania. Uparuj
Z Kuchni Do Kuchnibarszczyk można zajadać nie tylko w Wigilię, ale także w pozostałe dni roku :) Polecam więc przepis na barszczyk robiony na zakwasie :) Pyszności!!!! Składniki: 1,5 l zakwasu 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 pora 1 cebula 5-6 suszonych, namoczonych grzybów 5-6 namoczonych śliwek suszonych 3-4 średnie buraki czerwone 2-3 ząbki czosnku
Bea(u)ty kitchenmyśl jakaś surówka, a że w oko wpadł mi Ten przepis , więc postanowiłam go wykorzystać. Surówka wyszła przepyszna. Polecam !!! Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej 2 jabłka 2 marchewki 1 cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu Wykonanie: Oczyszczoną kapustę szatkuję, solę i odstawiam na 20-30 min.. Marchew obieram i ścieram
Bea(u)ty kitchenpora na przygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 2 cebule 2 jabłka sól pieprz cukier olej kukurydziany Wykonanie: Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram i kroje w kostkę. Wszystkie składniki przekładam
Bea(u)ty kitchenwykorzystac na przygotowanie ziemniaków i ,ewentualnie, surówki. Lubię takie dania, które nie zabierają mi zbyt wiele czasu w kuchni, w szczególności w niedzielę :) Polecam !!! Składniki: 1/2 kg karkówki 3 marchewki 1 cebula czerwona 15 dag żółtego sera 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz Wykonanie: Karkówkę myję , osuszam i kroję w cienkie plastry. Każdy z nich rozbijam
Bea(u)ty kitchennigdy wcześniej nie przygotowywałam mięsa i bardzo żałuje. Mięso jest tak pyszne i aromatyczne, że nie można się mu oprzeć. Polecam!!! Składniki: 1 kg schabu 2-3 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego liście pora 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka wywaru z jarzyn sól pieprz majeranek słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem
Bea(u)ty kitchen