schabowe, kotlety mielone, czy żeberka duszone. Ale w/g minie najlepiej smakuje w parze z smażoną kaszanką lub duszonym golonkiem. Polecam :) Składniki - 0.5 kg kapusty kiszonej ( może być z dodatkiem marchewki ) - garść suszonych grzybków - 5 dkg boczku wędzonego - 1 szt. cebula - listek laurowy, ziele angielskie, kminek mielony, koperek, sól i pieprz do smaku - łyżka mąki Wykonanie Kapustę kiszoną kroję drobniutko
Kuchnia z widokiem na ogródPieprz Ziele angielskie Liść laurowy 1 łyżka Vegety Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem
VioletoweKucharzeniekroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami. Smacznego
VioletoweKucharzeniemniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju w garnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu
VioletoweKucharzenieDelikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup. 2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo
VioletoweKucharzeniepieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące. Tempurę mieszamy z wodą, tak by miała konsystencję gęstej śmietany i obtaczamy w niej rybkę. Smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu. Podajemy z glazurowanymi marchewkami
Aga w kuchniosoby. Ryż z warzywami, soczewicą i makaronem babuni :) (4 osoby - 9,90 zł) Składniki: 1 torebka ryżu parboiled, 100 g 1 puszka soczewicy 8 pieczarek 1/2 opakowania warzyw mrożonych (marchewka, groszek, zielona fasolka) 2 ząbki czosnku 1/3 opakowania makaronu babuni (cieniutki jak do rosołu) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego trochę kiełków, np. brokuła oliwa z oliwek pieprz, sos chili, sos sojowy
vegetaniepasują najlepiej. Gładkie, delikatne, trwałe (nie rozwalają się w wodzie/na talerzu itd.). Można je podgrzewać, można jeść na drugi dzień. Możemy więc stwierdzić, że jedliśmy jadalną plastelinę o smaku marchewki. Matko. Brzmi jak nowa seria opowieści Plastusia. Odcinek "O kuchnia!". Z leniwymi jest trochę jak z plackami ziemniaczanymi - każdy je je inaczej, z innym dodatkiem. Te przetestowałyśmy: - z masłem
Wypisz Wymalujzachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina już publikowałam. Teraz pora na garnek rzymski :) Składniki: 450 gramów dorsza 3 ziemniaki 2 marchewki 1 duża cukinia lub 2 małe 1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego 1/3 kostki masła pokrojonego w kostkę sól do smaku Garnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combyło widać, co to za mięso ;) Składniki (na średniej wielkości garnek): ok. 1 kg indyczych serc 250 g kurek (świeżych lub mrożonych) 2 szklanki bulionu 3 niezbyt duże marchewki 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 goździki sól pieprz Sposób przygotowania: Serca dokładnie umyć
W SMAKznaleźć w lewym bocznym pasku! Sałatka z Pora Nasza sałatka z pora doskonały dodatek do obiadu! Składniki : 1 duży por sól oraz pieprz 2 jabłka 3 marchewki 2,5 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Marchew ścieramy na drobnym gradiencie tarki a jabłka ścieramy na większym oczku. Pora kroimy na na pół
Sprawdzone przepisy kulinarneźródło: flickr.com: jeffreyww) Pot pie to amerykańska zapiekanka przyrządzona w jednym garnku. Bazą zapiekanki jest mięso: wołowina, jagnięcina, mięso z indyka lub kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, marchewkę, groszek i fasolę). Mięso i warzywa zapieka się w cieście
WojnaNaSmaki.pljuż pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI: świeże grzybki - ile macie(ja miałam około 1/2 kg. gotowanych) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 1 średnia cebula śmietanka 18% słodka 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, odrobinę vegety WYKONANIE: grzyby czyścimy, myjemy, następnie
Kuchnia Beatyjako dodatek do zimnych mięs czy w połączeniu ze śledziem. Za często jej nie robię, ale Świąt bez jarzynowej jakoś sobie nie wyobrażam :) Składniki : 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 średni seler 1 pietruszka 4 ogórki kiszone 1 puszka zielonego groszku 1/2 małej cebuli 6 jaj 1 słoik majonezu ( u mnie
Gosia gotujewypróbowania. Składniki: 1 kg drobiowych wątróbek 0,5 kg łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg podgardla wieprzowego bez skóry 1 średni seler ( u mnie 0,4 k) 1 średnia marchewka 4 średnie cebule 4 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 4 goździki 2 czubate łyżki majeranku sól i pieprz do smaku pół kostki smalcu Przygotowanie: Mięso umyć i w całości
Gosia gotuje