bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i dodaje energii na cały dzień. Składniki: 3 średnie marchewki, 1 średnia czerwona cebula, 2 łyżki oliwy, ½ łyżki Bengali (nasiona kozieratki, czarnuszki, kuminu, oraz kopru włoskiego), Świeżo zmielony pieprz, Sałata roszpunka, Kozi ser Dresing: 2 łyżki oliwy, Sok z cytryny
Kulinarna rozmowawszystkich, którzy nie mają czasu na stanie przy garnkach, ta potrawa robi się sama. Można ją zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki. Składniki:Ziemniaki,Marchew,Cukinia,Cebula,Por,Koper,Pietruszka,Czosnek,Oliwa,Czosnek niedźwiedzi,Sól Wykonania:Myjemy warzywa, tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy
Kulinarna rozmowakomuś rano przed pracą chce się robić świeży sok...)gdyż połączenie pomarańczy z imbirem daje niesamowitego 'kopa energetycznego'. Polecam! Na 1 litr soku będą potrzebne: 6 zielonych jabłek 4 marchewki 2 pomarańcze 1 cytryna ze skórką 1 kawałek świeżego imbiru (wielkości kciuka) Wszystkie składniki dokładnie myjemy, pomarańcze i imbir obieramy. Kolejno wrzucamy do sokowirówki. Można podawać ze świeżą miętą. Smacznego
Kulinarna rozmowawyjąć potrzebną porcję z zamrażalnika, a po powrocie z pracy raz, dwa, trzy, przyrządzić super zdrową, jakątylkosobiezamarzę zupę! BULION WARZYWNY Składniki: 1 duża cebula pokrojona w talarki 1 duża marchewka pokrojona w kostkę 1 seler naciowy pokrojony w talarki 2-3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki 1 liść laurowy natka pietruszki pęczek, posiekana pół łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
Gotowanie to kochaniekromki bułki. Możemy też kromki z serem zapiec bezpośrednio na zupie, ja jednak nie byłam pewna, czy moje miseczki to przetrwają :) Smacznego! ~~~ Bulion drobiowy: 500 g porcji rosołowych 1 marchewka 1 por 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek selera 2 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 1,5-2 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
My Culinary Artbazylią Na 5 miejscu nowość w zestawieniu, zajmuje przepis na Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Na 6 miejscu także po raz pierwszy w zestawieniu przepis na Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Na miejscu 7 wylądował przepis na Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Miejsce 8 zajmują Pikantne żeberka z piekarnika Na miejscu 9 znajduje się przepis
karmelowyzalety zaliczany jest do grzybów o właściwościach leczniczych. Dlatego ta potrawa, moim zdaniem, jest godna polecenia nie tylko ze względu na jej walory smakowe. Składniki : - 60 dag boczniaków - 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, biała część pora, cebula - 4 szklanki bulionu drobiowego (może być jarzynowy) - 2,5 łyżki masła - 1 łyżka oleju - łyżka mąki pszennej - pół szklanki śmietany 18% - przyprawy
mojewypiekiinietylkominut. Do garnka z warzywami przecedziłam wywar rybny, dodałam pomidory w puszce, przecier pomidorowy, cukier. Gotowałam dalsze 15 minut. Ryby pokroiłam w dość dużą kostkę. Dorzuciłam razem z pokrojoną marchewką (z wywaru), dodałam sól i pieprz, wymieszałam. Gotowałam przez chwilę, aż ryby będą miękkie. Na talerzu zupę posypałam zieloną pietruszką. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Śródziemnomorska zupa rybna appeared first
mojewypiekiinietylkokukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego. Czego trzeba więcej? Chyba tylko składników… i brać się do roboty. Składniki : - ok. 3l rosołu drobiowego lub warzywnego - warzywa z rosołu (3 marchewki, kawałek selera, pietruszka) - 3 puszki kukurydzy - 2 łyżki masła - 3 cebule - 5 ząbków czosnku (+ 2 dodatkowo do smaku) - 3 łyżeczki świeżo startego imbiru - ziemniaki - puszka mleka kokosowego - chilli w płatkach
mojewypiekiinietylkorozrobiłam gorącym wywarem warzywno mięsnym. Zasmażkę dodałam do garnka z zupą, razem z resztą wywaru. Doprawiłam solą, cukrem i pieprzem. Dodałam prażoną cebulkę, natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę marchewkę z wywaru, zagotowałam. Żurek wyszedł wyśmienity, podałam z jajkiem na twardo i posypałam szczypiorkiem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Żurek na serwatce appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkougotowałam tortelloni, zgodnie z przepisem na opakowaniu (6-8 min. w posolonym wrzątku). Do garnka z gotującą się zupą dolałam 1000g przecieru pomidorowego, puszkę mleka kokosowego, dodałam pokrojony czosnek, marchewkę z rosołu, posiekaną chilli, doprawiłam cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Zagotowałam. Podałam, oczywiście z tortelloni. Zupa wyszła pyyysznie ostra, z delikatnie łagodzacą nutą cynamonu. Idealna na jesienno zimowe i zakatarzone
mojewypiekiinietylkoaromatach wydobywających się z kuchni, podczas przygotowywaniu placka i gulaszu. „Jaki jest Twój sposób na ziemniaka???” Składniki na gulasz: - 800 g wołowiny - 2 cebule - 1 papryka - 1 marchewka - 500 g brązowych pieczarek - czosnek (ilość według uznania, ja daję dużo) - 2 liście laurowe - ziele angielskie - papryka słodka mielona - papryka wędzona - chilli mielone - sól, pieprz - 4 łyżki mąki pszennej - olej
mojewypiekiinietylkotakże z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący boczek. Składniki: - ok. 3 l bulionu - 400g czerwonej soczewicy - puszka (400ml) mleka kokosowego - kilka ziemniaków - 250g boczku - 1-2 marchewki - por - cebula - 5 ząbków czosnku - ok. 2 cm kawałek świeżego imbiru - 2 liście laurowe - sól - biały pieprz - 2-3 łyżeczki curry - płatki chilli, chilli mielone - czosnek suszony - papryka wędzona - majeranek - olej
mojewypiekiinietylkoczosnek, natka pietruszki i… wino marsala, ale nie tylko. Składniki: - ok. 3l bulionu (do wyboru warzywny,drobiowy) - 1kg brązowych pieczarek - główka czosnku - 4 szalotki bananowe - 2-3 marchewki z bulionu - 150ml wina marsala - natka pietruszki - sól - świeżo zmielony pieprz - 400ml mleka kokosowego - olej rzepakowy + masło Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki. Kilka najmniejszych zostawiamy w całości. Na patelni
mojewypiekiinietylkoPotrawa z surowych warzyw, to nic innego, jak surówka. Do najpopularniejszych należą (chyba) surówki z marchewki, kapusty, czy pora. Każdy ma swoją ulubioną, a już do tego gatunku, u mnie, pretenduje surówka z papryki. Bardzo skromna w dodatkach, ale bardzo bogata w smaku. Składniki: - 2 jędrne czerwone papryki -1 nieduża cebula - mały kawałek młodego pora - 1-2 łyżki soku
mojewypiekiinietylko