Prosty przepis na mazurek w moim ulubionym połączeniu -białej czekolady i malin, do tego cieniutkie kruche ciasto i prażone migdały - mniam.... Spróbujcie koniecznie, pięknie ozdobi wasz świąteczny stół... Polecam
Swojskie jedzonkowiaderka) * 130 g serka ricotta * 1 jajko * 1/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego Dodatkowo: * owoce do dekoracji (u mnie mrożone maliny i jagody) Wykonanie: Do miski przełożyć twaróg, ricottę, wbić jajko, wsypać cukier, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i proszek budyniowy. Całość wymieszać przy pomocy miksera do połączenia składników
Zrób to smacznieSkładniki: Ciasto kruche: 3 żółtka 150g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa owocowa: 0,5kg owoców leśnych typu maliny, jeżyny, jagody, borówki, itp. – świeżych lub mrożonych 3 galaretki o smaku owoców leśnych (lub jagodowe, malinowe) 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka
Blog z Apetytemgalaretka całkowicie stężała. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na ciasta. Polecamy ciasto z rurkami bez pieczenia , pięknie prezentujące się i szybkie ciasto z jabłkami oraz ciasto z malinami i serkiem mascarpone . Zobacz też przepis na ciasto krówka na herbatnikach . Życzymy smacznego! Artykuł Ciasto budyniowe bez pieczenia pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasierzeczy, które się skończyły bądź była ich już końcówka, więc szybciutko zasiadłam do laptopa i zrobiłam zapasy takie jak: * kawa Inka * miód z cytryną i z maliną * barszcz biały i czerwony * burak kiszony do picia * soki i musy dla córki * owsianki na szybkie śniadanie * a także przeróżne kasze Całe zamówienie dotarło
Zrób to smaczniecukru pudru, a gotowe naleśniki posypać dodatkowo cukrem kokosowym. Dla przełamania smaku warto naleśniki podać dodatkowo z kwaśnymi owocami (świeżymi, liofilizowanymi lub mrożonymi). Super sprawdzą się wiśnie, jeżyny oraz maliny. Składniki na wegańskie naleśniki (wychodzi ok. 5 sztuk): 1 niepełna szkl. mąki pszennej 1 pełna szkl. napoju roślinnego Dodatki: 2 banany 1 puszka mleczka kokosowego skondensowanego Quality Food 3 łyżki
CzarnawisienkaSałatka owocowa – będzie świetną niespodzianką dla Twoich gości – zwłaszcza tych, którzy unikają słodyczy. Sałatki można przygotowywać z różnych owoców – m.in. bananów, jabłek, winogron, borówek, truskawek czy malin. Artykuł Najlepsze pomysły na imprezowe przekąski pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl
Ugotowane pozamiatanenaprawdę jasną barwę masy maślanej ). Porcjami dodawać serek, ucierając do połączenia po każdym dodaniu. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki. Ja dodatkowo udekorowałam swoje babeczki pokruszonymi malinami liofilizowanymi. Ze względu na krem babeczki najlepiej przechowywać w lodówce, ale warto kilkanaście minut przed podaniem wyjąć je na blat, wtedy będą po prostu smaczniejsze :). Smacznego
Opowieści z piekarnikałyżek płatków orkiszowych 2 kopiate łyżki kaszy jaglanej 2 łyżeczki komosy ryżowej 1 banan szczypta cynamonu 200 ml mleczka kokosowego 100 ml mleka 3,2% ulubione owoce ( mandarynki, pomarańcze, maliny, jagody) Wykonanie Do rondelka o grubym dnie wsypujemy płatki, komosę oraz kaszę jaglaną (wcześniej przeplukaną na sicie). Podlewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy płatki wchłoną płyn, dolewamy mleka
Raj dla Podniebieniarobię to w moim “międzyczasie”. Moich gości poczęstowałam delikatnymi sernikami własnego wypieku. Sernikowe menu prezentowało się następująco: sernik jaglany cappuccino, sernik cytrynowy na chałwie, serniko-choco z malinami oraz sernik z białą czekoladą i borówkami. Niezwykłą niespodziankę sprawiła mi młodziutka i bardzo utalentowana pisarka z Rzeszowa – Natalia Sońska, którą z przyjemnością gościłam w czasie spotkania
Raj dla Podniebieniaskórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem
Raj dla Podniebieniajajek) 3-4 łyżki cukru pudru 4-5 kropli olejku migdałowego 2 krople esencji waniliowej 5 łyżek likieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka
Raj dla PodniebieniaSkładniki (na 3 porcje) 3 żółtka 250 ml śmietanki kremówki (użyłam 30%) 1,5 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii dodatkowo 3 łyżki brązowego cukru do karmelizacji maliny Wykonanie Żółtka wbijamy do miseczki, mieszamy rózgą razem z cukrem na gładką masę, tak, aby cukier połączył się nam z masą żółtkową. Odstawiamy. W rondelku podgrzewamy śmietankę z ziarenkami wydrążonymi
Raj dla Podniebieniałyżek masła orzechowego 2 łyżki serka twarogowego (użyłam sernikowego z Piątnicy, mojego ulubionego do kremów) 1 łyżka śmietany kremówki 1,5 łyżeczki cukru pudru wierzch posiekane orzechy włoskie / maliny / posiekane pistacje / kawałki białej czekolady Wykonanie Orzechy mielimy. Żółtka oddzielamy od białek. W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy cynamon, kardamon, tarty imbir, skórki cytrusowe. Miksujemy. Gdy masa
Raj dla Podniebienia