maliny - 13977 przepisów (strona:495/932)

Ciasto Promyk Słońca – orzeźwiający smakołyk z nutą pomarańczy 95

deser bez pieczenia Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Malowana Lala – jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia Pianka zebra leciutka jak piórko (188 kcal) Ciasto Ślicznotka z malinami i bezą – pyszne i efektowne   Artykuł Ciasto Promyk Słońca – orzeźwiający smakołyk z nutą pomarańczy pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 104

wołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet schabowy lub filet z łososia. Na amatorów słodkości czekają z kolei pyszne ciasta i lodowe desery, podawane z gorącymi malinami lub wiśniami. 3. Sowiduch Browar i Restauracja Sowiduch to nie tylko połączenie browaru i restauracji. To miejsce przyciągające wyjątkowym klimatem i wystrojem, dzięki czemu można tu odbyć fascynującą podróż

Słodkie okruszki
Tiramisu klasyczne 99

lodówce. ? Obficie posypać ciemnym kakao przed samym podaniem Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Desery. Jest to klasyczny przepis na włoskie tiramisu. Zobaczcie również Tiramisu z malinami wg mojego przepisu, gdzie nie używam żółtek tylko bitej śmietany

To co kocham
Torcik winogronowy 96

torcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt ? 2 jajka ? 2 czubate łyżki mąki ? 2 łyżki cukru Masa śmietanowa ? 4 jajka ? 1 szklanka cukru ? cukier

To co kocham
Biszkopt z rabarbarem 83

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru i uzyskałam lekko kwaskowy smak. Wyśmienite do kawy na podwieczorek

To co kocham
Ratafia czyli nalewka wieloowocowa 90

powtórzy i w każdym roku będzie inna – w zależności od użytych owoców, pogody, ilości cukru i fantazji sporządzającego. Składniki: ? owoce sezonowe od wiosny do jesieni – truskawki, maliny, wiśnie, jagody, brzoskwinie, śliwki węgierki, gruszki i wiele innych – wszystkie w tej samej ilości, np. po 250 g ? 2 pomarańcze ? 2 cytryny ? mała paczka rodzynek 100 g ? laska kory cynamonu

To co kocham
Gofry francuskie z bitą śmietaną i jagodami 105

kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: ? 1 opakowanie ciasta francuskiego ? 250 ml śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 1 szklanka jagód ? olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: ? Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki

To co kocham
Owsianka z owocami 94

posypuję wtedy cynamonem. Mój ulubiony jogurt naturalny to z Krasnegostawu Calpro. Składniki: ? 3 łyżki płatków owsianych górskich ? 1 mały jogurt naturalny ? dowolne owoce sezonowe, u mnie borówka amerykańska i maliny Wykonanie: ? Płatki owsiane zalać kilkoma łyżkami wody, tak aby je zakryła i wstawić na 30 sekund do mikrofalówki. Można też zalać wieczorem wodą i zostawić na noc. ? Płatki wymieszać

To co kocham
Beza Pavlova z owocami 84

cukru ? 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 2 łyżeczki octu Krem ? 1 l śmietanki 30% ? 4 łyżki cukru pudru ? dowolne owoce, u mnie truskawki, borówka amerykańska, maliny i jeżyny Wykonanie: Beza ? Białka ubić na sztywno. ? Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. ? Masa ma być sztywna i nie spadać z łyżki. ? Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. ? Sztywne białka

To co kocham
Sałatka owocowa z marshmallows 83

puszystości. Pianki bardzo często występują w amerykańskim menu, popularne są grillowane na patykach lub oblewane czekoladą z fontanny. Składniki: ? kiść winogron bezpestkowych ? 1 szklanka borówki amerykańskiej 250g ? 1 szklanka malin ? 1 opakowanie małych białych pianek marshmallows ? sok z 1/2 cytryny ? 250 g śmietanki 30% ? 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: ? Owoce wymieszać z piankami. ? Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać

To co kocham
Sernik piernikowy z jabłkami i brzoskwiniami 97

Jestem sernikożercą, nie da się ukryć. Jest to moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy, sernik-zebrę, z makiem, jagodowy, jogurtowy, z piernikami, amerykański… Tym razem proponuję sernik bardzo piernikowy, w smaku lekko pikantny, jak to powiedziała moja koleżanka Asia – pozostawia ostry smaczek na języku. Sernik bardzo

To co kocham
Beza z sosem cytrynowym i bitą śmietaną 87

bitej śmietany powoduje, że smaki wzajemnie się uzupełniają i przenikają. Specjalnie nie dodawałam żadnych owoców, bo dodatkowy akcent smakowy nie jest tu wskazany, ale jeśli ktoś sobie życzy, to maliny jak najbardziej bedą pasować. Składniki: Beza ? 8 białek ? 450 g cukru ? 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 2 łyżeczki octu winnego Krem cytrynowy – Lemon curd ? 3 cytryny – skórka

To co kocham
Ptysie z bitą śmietaną i owocami 84

oleju ? 1 łyżeczka soli ? 2 łyżki cukru ? 3 szklanki mąki pszennej – ok. 400 g Krem ? 1/2 litra śmietanki 30% ? 4 łyżek cukru pudru ? dowolne owoce sezonowe, u mnie maliny i borówka amerykańska Wykonanie: Ciasto ? Zagotować wodę, olej, sól i cukier. ? Dodać mąkę, szybko wymieszać i wystudzić. ? Masę przełozyć do miksera, dodawać po jednym jajku. Miksować masę ok. 10 minut

To co kocham