maliny - 13477 przepisów (strona:145/899)

malinowa chmurka 886

Wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., następnie pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Beza powinna być chrupka. składniki na galaretkę z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Kruszonka z malinami i kremem 169

Letnia kruszonka z malinami. Fajne połączenie smaku kwaskowych malin z kremem na bazie serka Bieluch. Polecam. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g margaryny Kasia 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 opakowania Śnieżki 3 opakowania serka Bieluch 200 ml mleka 3,2% 1 -2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu(...)malinowego 40 dag malin 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 wafelki Prince Polo Classic XXL              Posiekać mąkę z margaryną, dodać pozostałe składniki. Szybko zagnieść palcami kruszonkę. Połowę wysypać na dno blachy (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia, lekko ucisnąć. Podpiec 15 minut w temperaturze 180 stopni.  Maliny wymieszać z dżemem i mąką ziemniaczaną, rozłożyć

Praktyczna pl
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 155

urodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom.  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka(...)ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem, na wierzch układamy umyte maliny

Delusional Trine
Syrop z malinami 114

mnie sezon na przetwory nadal trwa. Kolejna propozycja to bardzo łatwy do zrobienia na zimę sok z malinami. Składniki: - 1 kg malin - 1 szklanka cukru Przygotowanie: Maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny by puściły sok. Następnie maliny wraz z sokiem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Babeczki z malinami 165

ogródku pojawiają się maliny zastanawiam się jak je wykorzystać oprócz domowych przetworów. W jednym z zeszytów znalazłam prosty i szybki przepis na babeczki, do którego można dodać swoje ulubione dodatki, czekoladę, kokos czy owoce. Postanowiłam zrobić z malinami. Takie połączenie jest przepyszne. Składniki: 2 szkl maki 1 szkl cukru 1 jajko 3/4 szkl oleju 3/4 szkl mleka łyżeczka sody oczyszczonej(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli maliny Przygotowanie: Jajko ubijamy na gładką masę. Następnie stopniowo ciągle miksując dodajemy cukier, mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Gotową masę przelewamy do foremek na babeczki. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 20 minut

Motylkowa Kuchnia
MALINOWE NIEBO 153

potrzeba dużo by znaleźć się w kulinarnym niebie. Kremówka, mascarpone i maliny. Nic więcej nie potrzeba,no może dołóżmy jeszcze biszkopty,  a stworzymy deser palce lizać. To jak skusicie się na taki deser na niedzielę?  Składniki:  1/2 szklanki śmietany kremówki 5 łyżek mascarpone cukier puder- do smaku szklanka malin 7 biszkoptów podłużnych rurki czekoladowe do dekoracji listki(...)mięty Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, miksujemy, dosładzamy do smaku wedle uznania cukrem pudrem. Na dno pucharka kruszymy 2 biszkopty, na to wykładamy maliny ( zostawiając kilka na wierzch ). Następnie wykładamy 2/3 ubitej kremówki, kolejne pokruszone 3 biszkopty , na to wykładamy resztę kremówki. Dekorujemy malinami, rurkami czekoladowymi i listkami mięty

Z Majeczką w kuchni
Tartaletki z malinami 145

Kruche ciasto, masa budyniowa, świeże maliny i galaretka to słodka klasyka która sprawdza się na każde letnie okazje kiedy maliny dostaniemy w każdym warzywniaku lub z własnego ogródka. Od razu proponuję zrobić z podwójnej porcji. Mega pyszne! Składniki: CIASTO KRUCHE  na 4 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią(...)proszku do pieczenia 1 żółtko KREM: 350 ml mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: 1 galaretka malinowa 10 dag malin Maczek smak truskawkowy  do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włóż do miski, zagnieć ręką ciasto, owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki, następnie schłodzone

Wanilia i Kardamon
Pudding chia z musem malinowym 116

ostatni dzień lipca kupiłam pierwsze, świeże maliny. Słodkie, soczyste i piękne, prosto ze sklepu przyniosłam do domu, umyłam i zamroziłam. Już pierwszą porcję zamrożonych owoców wykorzystałam do przygotowania deseru lub śniadania w wersji fit.  Jogurt, owoce i nasiona chia w gorące dni to jedno z najlepszych rozwiązań.  Pamiętać należy, aby dziennie nie przekraczać zalecanej porcji nasion chia czyli(...)polecam z całego serca! Pudding chia z musem malinowym / 2 porcje Składniki: 3 łyżeczki nasion chia plus do posypania 400 g jogurtu naturalnego 4 łyżki mleka 3/4 szklanki świeżych malin plus 6 do dekoracji 1 łyżeczka wiórków kokosowych do posypania Przygotowanie: Jogurt przelewamy do miski. Dodajemy nasiona chia oraz mleko. Mieszamy i odstawiamy. Maliny umyte i osuszone przekładamy do blendera

Moja smaczna kuchnia
Migdałowe z malinami 120

cukru 140 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka kilka kropel zapachu waniliowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dodatkowo: 250 g malin 30 g płatków migdałów cukier puder, do oprószenia Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować do otrzymania gładkiego ciasta. Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej połowę(...)ciasta, wyrównać. Na ciasto wyłożyć połowę malin. Na maliny pozostałą część ciasta, wyrównać. Na górę wyłożyć resztę malin, delikatnie wcisnąć w ciasto.  Po wierzchu posypać płatkami migdałów. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Koktajl z kaszą jaglaną i malinami dla biegaczy 137

mleko krowie roślinnym odpowiednikiem. Jeżeli chodzi o sam koktajl to jest on gęsty i aksamitny, bardzo smaczny i sycący. Osobiście na pewno będę częściej do niego powracał. Oczywiście zamiast malin możecie użyć innych owoców, osobiście testowałem także wersje z truskawkami, która jest równie smaczna. Jeżeli nie macie dostępu do świeżych owoców można dodać je w postaci mrożonej. Składniki 1 szklanka(...)mleka (250 ml) 1 szklanka malin (około 100 g) 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (po ugotowaniu około 140 g) 1/2 banana (około 60 g) 1 łyżka miodu (25 g) Przygotowanie Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie ze szczyptą soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja osobiście polecam przygotować ją w ten sposób: płuczemy dwa razy pod gorącą wodą, następnie dodajemy

Programista w kuchni
Kisielowiec na kruchym spodzie 136

Dzisiejsze ciasto powstało w wyniku pozbywania się zeszłorocznych zapasów. Owocowy sezon w pełni, a w naszej zamrażarce zalegają jeszcze maliny i jagody z ubiegłego lata. Pora zrobić miejsce na nowe mrożonki :) Oczywiście do ciasta można także dodać świeże maliny :) CIASTO: 3 szklanki mąki 250 g zimnego masła lub margaryny 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)FARSZ: 4 duże jabłka garść malin* 2 łyżki cukru PIANKA: 3 białka szczypta soli 0,5 szklanki cukru 1-2 opakowania kisielu morelowego (76 g w sumie) * jeśli używamy mrożonych, należy je wrzucić na sito, żeby się rozmroziły i odciekły Mąkę przesiewamy na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka wlewamy do dołka zrobionego w mące

Kuchnia od dwojga
Szarlotka z pianką i malinami 203

oknami piękna słoneczna niedziela, a ja zapraszam na pyszne ciasto z pianką i malinami. Przygotowanie ciasta nie wymaga dużego nakładu pracy i posiadania specjalnych umiejętności. Jest bardzo łatwe do przygotowania. Szarlotkę można podać z gałką ulubionych lodów. Podana w takiej formie smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Ciasto: 600g mąki, 100g masła, 150g margaryny, ½ szklanki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 4 żółtka, 2 łyżki śmietany 18%, 30g drożdży, Dodatkowo: 400g malin, 1,5 łyżki bułki tartej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 białka, 1/3 szklanki cukru kryształu, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję masło oraz margarynę i wszystko razem siekam nożem. Następnie dodaję cukier puder, cukier

Tradycyjna kuchnia Kasi
DOMOWE LODY MALINOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ! 165

maszyny do lodów. Jednak smakują dużo lepiej od niejednego loda na patyku czy też od niektórych sprzedawanych na ulicy. Warto spróbować i skosztować. SKŁADNIKI: - 300 g malin - 300 g jogurtu greckiego - 300 g śmietany powyżej 12% tłuszczu - 200 g serka mascarpone - 2 duże łyżki miodu  - 1/2 czekolady białej Maliny zagotuj z miodem w rondelku aż się rozprażą. Przetrzyj przez(...)sito pozbywając się nasion. Przelej do pojemnika do mrożenia lodu i wstaw do zamrażalnika. Serek mascarpone, jogurt i śmietanę zmiksuj w blenderze na gładką masę. Dodaj zamrożony mus z malin. Zmiksuj całość. Masę przelej do brytfanki i wstaw do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie masę ponownie zmiksuj, wstaw na 2 godziny do zamrażalnika (czynność powtórz

SMYKWKUCHNI
Puszysty deser malinowy z trzech składników 121

default#VML);} Propozycja idealna dla tych, którzy lubią lekkie desery i sezonowe owoce! Deserek możecie wykonać również w innym smaku (wykorzystując do tego inny smak galaretki). U mnie maliny, bo poza czereśniami to moje idolki, jeśli chodzi o owoce! Wykonany w słoiczku, żeby można było go zabrać ze sobą na piknik! Dla kogo: dla fanów lekkich deserów dla chcących spróbować(...)wykorzystać galaretkę w nowym wcieleniu dla kochających maliny Składniki: 2 galaretki malinowo-truskawkowe (każda na 375ml wody, u mnie Delecta) 250g malin 250ml śmietany 30 lub 36% cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretki zalać gorącą wodą, odstawić do lekkiego stężenia. Uwaga! Nie mogą zastygnąć całkowicie - mają być lejące, ale lekko stężałe. Śmietanę ubić na sztywno (można dodać cukier jeśli lubimy słodsze desery

Mania Wypiekania
Tort kokosowo- malinowy (bez glutenu, cukru białego i laktozy) 199

już ostatni moment na pożegnanie owoców lata czyli malin. Ten przepis planowo miał się ukazać wcześniej kiedy były jeszcze bardziej dostępne na ogródkach niż w marketach, jednak musiał poczekać na pierwsze wydanie dwumiesięcznika " Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety " , który ruszył już wczoraj. Mamy przyjemność dzielić się w nim naszymi przepisami na torty. Oprócz tego znajdziecie w nim  ciekawe artykuły(...)rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania blatów) KOKOSOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania