związku z tym dzisiaj marzę jedynie o dobrej książce i czymś rozgrzewającym i bardzo aromatycznym... :)Składniki:- 2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina- 1 łyżka miodu- 1 łyżka konfitury malinowej- 1 laska wanili- 1 laska cynamonuPrzygotowanie:Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku ( laskę wanili przekrawamy na pół ), mieszamy i podgrzewamy ale nie gotujemy na wolnym ogniu 5 minut. Przelewamy
Zainspirowana w kuchnijuż wspomniałam nie zamierzam jej zmieniać, pomysł na maliny zrodził się przypadkiem, a jedynym dodatkiem była lekka waniliowa pianka, która świetnie się komponuje z owocami. Nie dałam budyniu malinowego, lecz zastąpiłam go śmietankowym, jakoś lepiej mi pasuje. Poza tym w piance zmieniłam proporcje cukru – zmniejszyłam jego ilość. Jak już wiecie wolę mniej słodkie wypieki. I tym razem muszę przyznać
Fabryka pomysłówrazem dzielę się z Wami przepisem na nią, który otrzymałam od koleżanki Magdy. Przepis czekał rok zanim go wypróbowałam, gdyż w tamtym roku nie wyrobiłam się już z sezonem malinowym, a tak się złożyło, że nie mroziłam jakoś malin. Magda stwierdziła, że ciasto najlepsze jest właśnie z tymi owocami, tak więc idąc za radą grzecznie poczekałam na sezon
Fabryka pomysłówprzykuwał święcący neon. Ze względu na kolejki najpierw odpuściłam, jednak na drugi dzień nie wytrzymałam i wróciłam by spróbować. Punkt oferuje lody w smakach alkoholowych (whisky, brandy, rum, Soplica malinowa) i niealkoholowych (cytryna, kawa, czekolada). Ja wybrałam wersję cytrynową, za która zapłaciłam 6,5 zł. Pan, który przygotowywał mi loda w specjalnej maszynie był tak zaoferowany tym, że jestem blogerką
Fabryka pomysłówniezwykle delikatne i lekkie, a to wszystko za sprawą jogurtu naturalnego oraz ubitej piany z białek. Natomiast zwieńczeniem smaku są ułożone na końcu pucharków kawałki malin, które następnie zalano malinowo-jogurtową masą. Składniki na 4 pucharki: 300g mrożonych malin Duży jogurt naturalny Białko z 2 jaj Cukier, miód itp. 1,5 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Maliny wyjąć z zamrażalki około
Fabryka pomysłówW te zimowe poranki każdy z nas chciałby przywołać choć na chwilę wiosnę. Możemy to zrobić jedząc na śniadanie jogurt z owocami. Zapraszam na szybkie i
Ana Mari's worldW te zimowe poranki każdy z nas chciałby przywołać choć na chwilę wiosnę. Możemy to zrobić jedząc na śniadanie jogurt z owocami. Zapraszam na szybkie i
Ana Mari's worldCoulies to lekki sos owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do
cool and mintyLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo
mecooksZasypywane maliny , według przepisu prababci Maliny zasypywane cukrem . Jest to, chyba najstarszy sposób na ich zakonserwowanie , a także na uzyskanie wspaniałego obłędnie smacznego soku z malin
Ogrodnik w podróżyMaliny to pyszne, niskokaloryczne owoce, doskonale nadające się na wszelkiego rodzaju desery. Zapewniają uczucie sytości i dostarczają dużo cennego błonnika. Jeśli chcesz aby koktajl miał rzadszą
KUCHNIA POLSKAWiśniowa chmurka zwana również zemstą teściowej to świetne ciacho, zarówno pod względem wizualnym jak i smakowym – puszysty biszkopt , galaretka z wiśniami, bita śmietana oraz beza. Połączenie
RAROSSAWłaśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!