prażymy je, dość często mieszając – pilnując by się nie spaliły. Po upływie czasu pieczenia figi układamy na talerzu i podajemy polane sosem śmietankowo-miętowym oraz z odrobiną konfitury malinowej i posypujemy prażonymi migdałami. Idealnie komponują się również ze świeżymi liśćmi mięty. Smacznego
Symfonia Smakówoprószone cukrem pudrem... Składniki: 3 jajka, szklanka mleka, 2 szklanki mąki pszennej, łyżka kakao, szklanka jagód i malin (mogą być mrożone), szczypta soli, łyżka cukru waniliowego, 150g jogurtu malinowego. Przygotowanie Mleko zmiksować z jajkami. Stale miksując, dodawać po łyżce przesianej mąki i kakao oraz cukier waniliowy i szczyptę soli. Następnie dodać jogurt, krótko zmiksować. Dodać
Z miłości do słodkości24x27cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g półtłustego twarogu, 250 g śmietanki 30%, 7 czubatych łyżek cukru, 3 łyżki żelatyny, 400g malin (mogą być mrożone), galaretka malinowa. Mrożone maliny rozmrozić i odsączyć na sicie. Ser zmielić, śmietankę ubić na sztywno, wraz z cukrem dodać do sera, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Lekko przestudzić, dodać
Z miłości do słodkościmieszkania, bylo cieplo i przyjemnie. Az trudno uwierzyc, ze na dworze panuje sroga zima. Gdy szlam rano po zakupy to troche zmarzlam. Po powrocie rozgrzalam sie herbata z sokiem malinowym. Wysprzatalam kuchnie i z lektura ostatniego numeru "Maxi cuisine" zasiadlam w fotelu.Od razu w oko wpadl mi deser, ktory wydal mi sie idealny na ten dzien. Malo z nim roboty
Przysmaki Karolkiwrocilo do normy. Stracilam nadzieje, ze placek da sie jeszcze uratowac, ale dopieklam je tak jak nakazywal przepis.Na szczescie ciasto jakos znioslo te wszystkie niedogodnosci i wraz ze sokiem malinowym smakowalo tak jak to sobie wyobrazalam. Tego mi wlasnie bylo trzeba.Cisto z jagodami i malinamiskladniki: 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 0,5 szklanki maki pszennej 1 lyzeczka proszku do pieczenia
Przysmaki KarolkiCzasem nachodzi mnie na slodkie zachcianki, ale nie takie ze sklepu, to byloby zbyt proste.Czasem tez okazuje sie, ze zaraz przyjda niespodziewani goscie, a w domu
Przysmaki Karolkiczekoladową nakładamy warstwę różową. Wygładzamy i przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Do osobnej miseczki odkładamy różową masę na środkową warstwę, dodajemy do niej rozgniecione maliny. W razie potrzeby dosładzamy. Masę malinową rozprowadzamy na biszkopcie i przykrywamy kolejnym krążkiem ciasta. Ściągamy obręcz tortownicy. Pozostałą różową masą dekorujemy cały tort - górę i boki. Ciasto przechowujemy w lodowce
Przysmaki Karolkidyniowe, ale z nadzieniem z nutelli, które przygotowałam córce do szkoły. Pomysł na muffinki, a raczej paczki zaczerpnięty ze strony Marthy Stewart. Następnego dnia była powtórka, ale z dżemem malinowym. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikświeżymi, leśnymi owocami, dlatego postanowiłam wyczyścić lodówkę z resztek zapasów mrożonych owoców i zrobić male co nieco do kawy. Postanowiłam na mini serniczki o smaku kawy z musem jeżynowo-malinowym, gotowane w garnuszku. Ekspresowy deser, idealny na majowe popołudnie do filiżanki kawy Jacobs Crema Gold. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksię zagotowało wyciągnęłam laskę wanilii. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym. Ja wykorzystałam ceramiczne kokilki od emako.pl , które idealnie się sprawdziły. Zapraszam Was na stronę sklepu.Na FB sklepu oraz blog kulinarny
Magiczne Życie Martyużywam - dziękuję! * miasto wcześnie rano * perfumy i niespodzianki od Sandry! Dziękuję raz jeszcze! * serwetek nigdy za dużo * śliczne serwetki od Doroty z Walentynkowej Wymianki * kolorowe papilotki * pyszna malinowo-waniliowa herbatka * kupiłam pierwszy numer i zobaczymy jak losy się potoczą
Magiczne Życie Martyzagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Dodać rozgniecione na gładką masę banany. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym lub żurawinowym
Magiczne Życie MartyDzień dobry!Intrygująca fioletowa etykieta, malinowy kolor, truskawkowy zapach... cóż to może być? Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść