malinowe - 6058 przepisów (strona:336/404)

Bananowy eksperyment. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. 229

szyby. Kiedy wracam do domu ze szkoły zziębnięta, zmęczona i pociągająca noskiem (właśnie leżę w łóżku  z choróbskiem), robię gorącą herbatę z dodatkiem goździków i imbiru, z sokiem malinowym lub miodem. Zdejmuję ośnieżony płaszcz, siadam we fotelu i przez chwilę relaksuję się.  Najlepszym, jednak dodatkiem jest coś słodkiego. Co poprawi humor. I dodatkowo dostarczy przyjemnych doznań smakowych. ***************** Kolejny

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 152

kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna i luźna, każdy żartował, a co chwila przez salę przetaczały

W kuchni Karmel-itki
ORKISZOWE CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z MALINAMI. 241

Sezon malinowy dobiega finiszu, więc musi tradycji stać się zadość i jakieś ciasto z malinami stworzyć wypadało. Ostatnio mam fazęna wypieki z płatkami owsianymi, więc jak tylko na forum cincin.cc znalazłam ten przepis wiedziałam, że muszę upiec to ciasto.Jednocześnie nie byłabym sobą, niczego nie zmieniając, mąkę pszenną zastąpiłam orkiszową.Ciasto, powiem nieskromnie, jest znakomite. Delikatne, wilgotne, a jednocześnie niesamowicie

W kuchni Karmel-itki
PLACEK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM. 264

się w sercu melancholią. Z niedostatkiem słońca i ciemnymi porankami. Z odgłosami ptaków,opuszczających kraj na zimę, co zresztą niedługo nastąpi. Z przeziębieniem i syropem z cebuli, herbatą z malinowym sokiem,co to latem powstawał przy upale w małej kuchni.Ale także z zapachem cynamonu, korzennych przypraw i różnością składników. Dynie, kabaczki, cukinie, ziemniaki, bataty,marchew, papryka, późniejsze odmiany pomidorów, jabłka

W kuchni Karmel-itki
Szybkie lody! 145

rządzi zasada: "Wiesz co jesz!" :) Dodatkowo zrobiłam mus malinowy i ganache czekoladowe. Składniki: 1 puszka ananasa 1 banan 1 puszka mleka kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Przelać do małych kubeczków i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach lody są gotowe do spożycia;) SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową 417

musi być to dobrej jakości konfitura, inaczej nie będzie wyczuwalna a nada jedynie nieco wilgotności). Piekłam to ciasto już z konfiturą wiśniową (bardzo dobre) i jagodową (świetne). Pasuje też malinowa, morelowa, brzoskwiniowa oraz powidła śliwkowe (takie poleca sama Autorka przepisu). Podczas pieczenia unosi się wspaniały czekoladowy zapach, jak niegdyś koło fabryki Wedla.... Ciasto warte wypróbowania. Ten przepis wybitnie udał się

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka kokosowe 247

masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 3 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 łyżeczka wanilii 1 jajko roztrzepane z wodą 1 szklanka wiórków kokosowych niesłodzonych dżem, np, malinowy, brzoskwiniowy Przygotowanie W jednej misce utrzeć masło z cukrem i wanilią. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą. Następnie dodawać mąkę partiami do masła stale ubijając mikserem. Ciasto powinno być

coolinarnastrefa.blogspot.com
Francuski tort Malakoff 176

Świetnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest właśnie tort Malakoff. Jest to propozycja dla dorosłych, gdyż jest on z dodatkiem wina i rumu ;) Smak jest dośc ciekawy , dżem malinowy sprawia , że nie jest bardzo słodki i można zjeśc nawet dwa kawałki naraz ;) Tortownica : średnica 26 cm ( ja proponuję mniejszą , kremu nie wychodzi za dużo i trzeba sie troszkę pomęczyc z rozłożeniem

Słodkości i nie tylko
Panna cotta z limonką 110

czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser.źródło : "link"  Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 %  galaretka agrestowa starta skórka z limonki 2 łyżki cukru sos malinowy Sposób przygotowania: Nalać 1/3 szklanki wrzącej wody i wsypać całą galaretkę , mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Kremówkę wlać do garnka , doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut

Słodkości i nie tylko
Tradycyjna babka z lukrem 296

kostki masła po 1/2 szkl. rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczowej ( ja dodałam kandyzowany cedrat )  Lukier: 12 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki wody przegotowanej kilka kropel soku malinowego posypka kolorowa Sposób wykonania: Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka. Odstawić na chwilkę. W tym czasie 6 żółtek , 1 jajko i cukier , ucieramy na gładki krem. Do przesianej mąki dodajemy masę

Słodkości i nie tylko
Sałatka pomidorowa z serem kozim w oliwie 177

Właściwie to poniższy wpis ciężko będzie nazwać przepisem. Narobić się przy tym daniu nie musiałam bo wystarczyło umyć i pokroić pomidory. Wzięłam różne - malinowe, czerwone podłużne i żółte jajowate. Niby tylko pomidory a już zrobiło się kolorowo. Do tego kilka małych listków sałaty i bazylii. A do pomidorów ser - pyszny ser kozi zalany ziołową oliwą przywieziony przez moją świadkową jako

Smaczna Pyza
Aromatyczny grzaniec 162

związku z tym dzisiaj marzę jedynie o dobrej książce i czymś rozgrzewającym i bardzo aromatycznym... :)Składniki:- 2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina- 1 łyżka miodu- 1 łyżka konfitury malinowej- 1 laska wanili- 1 laska cynamonuPrzygotowanie:Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku ( laskę wanili przekrawamy na pół ), mieszamy i podgrzewamy ale nie gotujemy na wolnym ogniu 5 minut. Przelewamy

Zainspirowana w kuchni
"Cud, miód i maliny" 476

już wspomniałam nie zamierzam jej zmieniać, pomysł na maliny zrodził się przypadkiem, a jedynym dodatkiem była lekka waniliowa pianka, która świetnie się komponuje z owocami. Nie dałam budyniu malinowego, lecz zastąpiłam go śmietankowym, jakoś lepiej mi pasuje. Poza tym w piance zmieniłam proporcje cukru – zmniejszyłam jego ilość. Jak już wiecie wolę mniej słodkie wypieki. I tym razem muszę przyznać

Fabryka pomysłów
Cytrynowa tarta z malinami 288

razem dzielę się z Wami przepisem na nią, który otrzymałam od koleżanki Magdy. Przepis czekał rok zanim go wypróbowałam, gdyż w tamtym roku nie wyrobiłam się już z sezonem malinowym, a tak się złożyło, że nie mroziłam jakoś malin. Magda stwierdziła, że ciasto  najlepsze jest właśnie z tymi owocami, tak więc idąc za radą grzecznie poczekałam na sezon

Fabryka pomysłów
Jarmark Dominikański 2013 – relacja 175

przykuwał święcący neon. Ze względu na kolejki najpierw odpuściłam, jednak na drugi dzień nie wytrzymałam i wróciłam by spróbować. Punkt oferuje lody w smakach alkoholowych (whisky, brandy, rum, Soplica malinowa) i niealkoholowych (cytryna, kawa, czekolada). Ja wybrałam wersję cytrynową, za która zapłaciłam 6,5 zł. Pan, który przygotowywał mi loda w specjalnej maszynie był tak zaoferowany tym, że jestem blogerką

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania