malinowe - 6058 przepisów (strona:327/404)

Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem 157

karmelizowanym rabarbarem. Duet idealny ! Oto moje inne propozycje lodowe: Domowe lody pomarańczowe Domowe lody gruszkowe Domowe lody żurawinowe Domowe lody wiśniowe Domowe lody morelowe Domowe lody porzeczkowe Domowe lody malinowe Domowe lody kawowe z rodzynkami Domowe lody cafe latte Domowe lody z borówką amerykańską Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Lody rabarbarowe Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem 159

borówką amerykańską Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody pomarańczowe Domowe lody gruszkowe Domowe lody żurawinowe Domowe lody wiśniowe Domowe lody morelowe Domowe lody porzeczkowe Domowe lody malinowe Domowe lody kawowe z rodzynkami Domowe lody cafe latte Domowe lody z borówką amerykańską Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Lody rabarbarowe Sorbet truskawkowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno w kolorach lata 365

każdej z nich dodajemy porcje masy serowej. Następnie na ciasteczkowy spód wylewamy masę borówkową i wkładamy tortownicę do lodówki, żeby masa stężała. Wtedy wylewamy na nią masę malinową i ponownie wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.Przed podaniem dekorujemy płatkami i malinami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Migdałowe Nigelli Lawson - dieta bezmleczna 191

zapycha się ciastem grubo po północy. Od razu czuję, że nie jestem sama ;-) A dziś, żeby mamy bezmleczne również poczuły, że nie są same, pokażę Wam Wilgotne Ciasto Jabłkowo - (malinowo) - Migdałowe. W oryginalnym przepisie nie ma malin, ale o tej porze roku, jabłka są już naprawdę słabe - suche, mało smaku (zbiory już od września - JE JE JE!) - stąd te maliny

Matka Żywicielka
Rozgrzewająca herbata z jabłkiem i pomarańczą 114

Aromatyczna herbata na jesienne i zimowe wieczory i poranki :)SKŁADNIKI (na filiżankę)ulubiona herbataplasterek pomarańczykilkanaście goździków 1/2 łyżeczki soku z cytrynykilka małych kawałków jabłkałyżeczka soku malinowegoszczypta

Moje Kuchenne Rewelacje
Fast Breakfast 112

zapoznać: http://kulinariada.blogspot.com/p/czym-jest-ig.html Składniki na 2 porcje: 200ml. jogurtu naturalnego 2,5% tł garść  rodzynek 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki płatków żytnich 2 łyżeczki konfitury malinowej

NaKońcuJęzyka
Ucierane ciasto z malinami 215

Maliny posypać brązowym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Polecam też: Ciasto podwójnie malinowe

Monia miesza i gotuje
Leczo 152

traci na smaku...  Składniki: 300 g kiełbasy (użyłam małych kiełbasek śląskich, ale mogą być frankfurterki)150 g cienkich kabanosów3-4 kg bardzo dojrzałe pomidory (najlepiej malinowe)2 małe cukinia1 duża cebula3 czerwone papryki (dowolnego koloru)3 ząbki czosnku4 szklanki bulionu warzywnego lub wołowego, ostudzionegopół pęczka natki pietruszki2 łyżki koncentratu pomidorowegocukier, sól i pieprz do smaku1/2 łyżeczki kminku2 łyżeczki słodkiej

Czerwień i błękit
Pieczone pomidory po prowansalsku 253

pomidory po prowansalsku przepis z książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudia Rodendla 4-8 osóbczas przygotowania: 20 min. + 20-30 min. pieczenieSkładniki: 4 duże, twarde, ale dojrzałe pomidory, np. malinowe 1 łyżeczka cukru 3 kromki wczorajszego chleba lub 4 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 łyżek oliwy extra vergine sól, pieprz

Chilli Czosnek i Oliwa
Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem 364

Składniki:  mała główka młodej, białej kapusty  200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie  pęczek rzodkiewek  2 pomidory, najlepiej malinowe  1 szklanka jogurtu naturalnego  pęczek koperku  sól, pieprz do smaku  Przygotowanie:  Kapustę szatkujemy drobno, rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki, pomidory w kostkę, fasolki na pół, a koperek siekamy.  Warzywa

Moja smaczna kuchnia
NALEŚNIKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 170

Pyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające.  Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić na cieście widelcem kilka malin i mamy gotowy farsz. Woda gazowana sprawia, że naleśniki są bardzo delikatne, dosłownie jak puszek, a olej nadaje im elastyczność. Z podanych składników wychodzi ok. 12 sztuk cieniutkich naleśników

Smaczne Zdrowe
Ciasto Charlotte z malinami i ryżem 176

dodatkiem malin i śmietanki. A na wierzchu mała porcja śmietanki i truskawek... Biszkopt:4 jajka, 50g cukru,3 krople aromatu cytrynowego, 70g mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 250ml konfitury malinowej.   Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dodawać kolejno żółtka oraz aromat cytrynowy. Mąki przesiać, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na dużą blaszkę

Z miłości do słodkości
Świąteczne pierniczki 260

Lukier możemy barwić domowymi sposobami bez chemii, np. na brązowo dodając kakao, lub na różowo - sokiem malinowym. Lukier jest też  oczywiście "klejem" dla wszelkich posypek, cukierków itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszkiwraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Wtedy pierniczki szybko robią się miękkie - parę dnii gotowe !!!Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet

Moje Kuchenne Rewelacje
Leczo z kiełbasą : Wrześniowe Wyzwanie Babeczek 115

najlepsze babeczki jakie znam czyli : Justyna, Gosia, Magda, Iwonka i Monika. Dziękuję Wam!  Składniki :* 2 cebule czerwone* 2 średnie papryki - może być w różnych kolorach * 4 pomidory malinowe  * 350g dobrej, wiejskiej kiełbasy* łyżka oliwy z oliwek* łyżeczka ostrej mielonej papryki* łyżeczka cynamonu* łyżeczka cukru trzcinowego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie :Rozgrzać oliwę. Wsypać przyprawy i cukier. Skarmelizować

Magiczne Życie Marty
Leczo z fasolką szparagową Mamut 266

Czyli zupa na bogato lub obiad z jednego garnka... Składniki: 1/2  kg bardzo dojrzałych pomidorów (najlepiej malinowych)1 laska kiełbasy myśliwskiej300 g pieczonego lub gotowanego schabu300 g fasoli szparagowej mamut2 małe cukinie2 cebule2 papryki (dowolnego koloru)2 ząbki czosnku3 szklanki bulionu (najlepiej z mięsa, może być z kostki)1/2 pęczka natki pietruszki2 łyżki koncentratu pomidorowego1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18%cukier

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania