potrzebne w każdej kuchni . SKWORCUdo mojej paczki włożył Z SERII BAKALIE -wiórki kokosowe -wisnie suszone premium -mango kandyzowane -melon kandyzowany -ananas kandyzowany Z SERII KAWY ROZPUSZCZALNE -truskawki w śmietanie -malinowy sorbet -ananasowa Z SERII GRZYBY -grzyby MUN Z SERII HERBATY -hawajski koktajl -tropikalna burza -hawajska owocowa Z SERII PRZYPRAWY -przyprawa do paeli -przyprawa pięć smaków -kuchmistrz -przyprawa do burrito -przyprawa
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1 puszka ciecierzycy (około 240 gram po odsączeniu) 1 pomidor malinowy sól pieprz pół papryczki chili 250 gram piersi kurczaka szczypta słodkiej papryki w proszku jogurt naturalny nać pietruszki Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy ciecierzycę, pokrojoną chili oraz pomidora pozbawionego skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy 10-12 minut. W tym czasie przyprawiamy pierś kurczaka solą
Mango Papajarazem zrobiłam lody kawowe z dodatkiem moczonych w alkoholu rodzynek. Zdecydowanie najbardziej nam pasują lody na bazie żółtek. Następne w kolejce, już się kręcą i mrożą w maszynce... malinowe love :-) Domowe lody kawowe z rodzynkami Składniki:3 żółtka jaj200 ml mleka200 ml śmietanki 30%70 g cukru50 g domowego cukru waniliowego70 ml mocnego naparu kawowego (u mnie 3 łyżki
Kulinarne przygody Gatitypilpil, kiełbaskami chorizo duszonymi w czerwonym winnym sosie, tortillą hiszpańską oraz z marynowanymi oliwkami. Ukoronowaniem kolacji był deser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany sosem malinowym, a także jeden z bardziej typowych deserów hiszpańskich, crema catalana. Jest to coś w rodzaju naszego budyniu, z tym, że przygotowany on jest na bazie mąki kukurydzianej, dodatkowo przykryty chrupiącą
Kulinarne przygody Gatitykarmelizowanym rabarbarem. Duet idealny ! Oto moje inne propozycje lodowe: Domowe lody pomarańczowe Domowe lody gruszkowe Domowe lody żurawinowe Domowe lody wiśniowe Domowe lody morelowe Domowe lody porzeczkowe Domowe lody malinowe Domowe lody kawowe z rodzynkami Domowe lody cafe latte Domowe lody z borówką amerykańską Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Lody rabarbarowe Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym
Kulinarne przygody Gatityborówką amerykańską Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody pomarańczowe Domowe lody gruszkowe Domowe lody żurawinowe Domowe lody wiśniowe Domowe lody morelowe Domowe lody porzeczkowe Domowe lody malinowe Domowe lody kawowe z rodzynkami Domowe lody cafe latte Domowe lody z borówką amerykańską Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Lody rabarbarowe Sorbet truskawkowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem
Kulinarne przygody Gatitykażdej z nich dodajemy porcje masy serowej. Następnie na ciasteczkowy spód wylewamy masę borówkową i wkładamy tortownicę do lodówki, żeby masa stężała. Wtedy wylewamy na nią masę malinową i ponownie wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.Przed podaniem dekorujemy płatkami i malinami
Kulinarne przygody Gatityzapycha się ciastem grubo po północy. Od razu czuję, że nie jestem sama ;-) A dziś, żeby mamy bezmleczne również poczuły, że nie są same, pokażę Wam Wilgotne Ciasto Jabłkowo - (malinowo) - Migdałowe. W oryginalnym przepisie nie ma malin, ale o tej porze roku, jabłka są już naprawdę słabe - suche, mało smaku (zbiory już od września - JE JE JE!) - stąd te maliny
Matka ŻywicielkaAromatyczna herbata na jesienne i zimowe wieczory i poranki :)SKŁADNIKI (na filiżankę)ulubiona herbataplasterek pomarańczykilkanaście goździków 1/2 łyżeczki soku z cytrynykilka małych kawałków jabłkałyżeczka soku malinowegoszczypta
Moje Kuchenne Rewelacjezapoznać: http://kulinariada.blogspot.com/p/czym-jest-ig.html Składniki na 2 porcje: 200ml. jogurtu naturalnego 2,5% tł garść rodzynek 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki płatków żytnich 2 łyżeczki konfitury malinowej
NaKońcuJęzykaMaliny posypać brązowym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Polecam też: Ciasto podwójnie malinowe
Monia miesza i gotujetraci na smaku... Składniki: 300 g kiełbasy (użyłam małych kiełbasek śląskich, ale mogą być frankfurterki)150 g cienkich kabanosów3-4 kg bardzo dojrzałe pomidory (najlepiej malinowe)2 małe cukinia1 duża cebula3 czerwone papryki (dowolnego koloru)3 ząbki czosnku4 szklanki bulionu warzywnego lub wołowego, ostudzionegopół pęczka natki pietruszki2 łyżki koncentratu pomidorowegocukier, sól i pieprz do smaku1/2 łyżeczki kminku2 łyżeczki słodkiej
Czerwień i błękitpomidory po prowansalsku przepis z książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudia Rodendla 4-8 osóbczas przygotowania: 20 min. + 20-30 min. pieczenieSkładniki: 4 duże, twarde, ale dojrzałe pomidory, np. malinowe 1 łyżeczka cukru 3 kromki wczorajszego chleba lub 4 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 łyżek oliwy extra vergine sól, pieprz
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: mała główka młodej, białej kapusty 200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie pęczek rzodkiewek 2 pomidory, najlepiej malinowe 1 szklanka jogurtu naturalnego pęczek koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy drobno, rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki, pomidory w kostkę, fasolki na pół, a koperek siekamy. Warzywa
Moja smaczna kuchniaPyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające. Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić na cieście widelcem kilka malin i mamy gotowy farsz. Woda gazowana sprawia, że naleśniki są bardzo delikatne, dosłownie jak puszek, a olej nadaje im elastyczność. Z podanych składników wychodzi ok. 12 sztuk cieniutkich naleśników
Smaczne Zdrowe