malinowe - 6058 przepisów (strona:225/404)

“W słoiku” – recenzja 154

przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing z mango i imbirem. W słoiku Autorka: Kasia Marciniewicz Wydawnictwo: Publicat Data premiery: 2017 Ilość stron

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 263

mąki pszennej 250 g zimnego masła 120 g cukru pudru 3 żółtka Masa rabarbarowa: 750 g rabarbaru (umyty, oczyszczony, pokrojony w kostkę) ½ szklanki cukru 1 opakowanie galaretki np. truskawkowa, malinowa 4 łyżki dżemu truskawkowego Wykonanie: Mąkę, pokrojone w kosteczkę masło i cukier   umieściłam w misce, posiekałam (siekaczem) żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły a ciasto konsystencją przypominało kruszonkę

Kuchnia u Krysi
Lekkie śniadanie : Borówkowo-ryżowe krążki słodzone rodzynkami (Vege & White sugar free) 143

Kochani nie tak dawno dzieliłam się z wami moim przepisem na  Malinowy ryż na mleku . Dzisiaj ponownie odczaruję klasyczną nudną kolację i zaserwuję wam coś smacznego, i lekkiego. Do mojego przepisu wykorzystałam płatki ryżowe, które gotowałam w wodzie z dodatkiem rodzynek sułtańskich. Piękny fioletowy kolor i ciekawy smak dodają borówki amerykańskie. W ramach wzbogacenia smaku dodałam skórkę pomarańczową

vaniliowoczekoladowa
Porady dla początkującego winiarza 127

także z warzyw, np. z pomidorów, a sam smak wina możemy podkręcić bakaliami: rodzynkami czy też suszonymi morelami. Jednak najpopularniejsze są wina winogronowe, wiśniowe, porzeczkowe, borówkowe, agrestowe, jabłkowe, gruszkowe, malinowe. Korzystanie z owoców sezonowych to najlepsze wyjście, bo wtedy te owoce są najtańsze i najbardziej dorodne, a to daje gwarancję wydobycia maksymalnego smaku i owocowej esencji. Przygotowanie wina domowego składa

Moja smaczna kuchnia
Kompot z rabarbaru i truskawek 106

Orzeźwiający napój, kompot z rabarbaru i truskawek, kusi kolorkiem i aromatem. Do kompotu polecam rabarbar „malinowy”, który jest słodszy, o mocno czerwonych łodygach. Żeby przełamać smak dodałam kilka truskawek. Najlepiej smakuje schłodzony;) Składniki : 300 g rabarbaru 1 litr wody  4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić) Kilka truskawek Umyć rabarbar i truskawki. Odciąć liście

Rusty Fork
JAK ZROBIĆ W DOMU FRAPPUCCINO CZEKOLADOWE JAK ZE STARBUCKSA! 271

zenitu. To pokazuje, że szukamy fajnych przepisów na mrożone kawy prosto niczym z kawiarni. Jeśli chcecie odwiedźcie też dotychczasowe przepisy na  Najprostszą kawę mrożoną ,  Frappuccino jagodowe ,  Malinowe frappe . Dzisiaj pokaże jak zrobić słynne frappuccino o smaku czekoladowym niczym prosto z sieci Starbucks, chociaż co tu będę ściemniać, moje mi smakowało o niebo lepiej. Raz, że użyłam swojej

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 173

będzie brzydkie i byle jakie, w kolorze błota . Nie mamy do wyboru tylu odmian rabarbaru jak choćby Anglicy i nie ma szans na to, że uda się uzyskać żywy, malinowy kolor rabarbarowego curdu bez dodatkowego wspomagania. Jeśli macie pod ręką dobry, mocno słodki i rubinowy sok z buraków – zamieńcie 50ml wody podanej w przepisie na curd właśnie na niego. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Rolada A la Czarny las 180

pory, tylko raz na blogu pojawił się przepis na roladę biszkoptową. Wówczas krem był malinowo-bananowy. Dzisiaj chcę wam zaproponować nieco inną wersję, choć niemniej smaczną. Przepis powstał trochę na kształt popularnego tortu szwarcwaldzkiego z uwagi na podobne składniki. A więc w rzeczy samej będzie : ciemna gorzka czekolada, puszysty biszkopt,domowa konfitura jeżynowa, bita śmietana i wiśnie. Myślę

vaniliowoczekoladowa
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 178

gratisie. Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Składniki: 10 jaj pęczek świeżego szpinaku dwa ząbki czosnku 20 dag dobrej szynki drobiowej 100 g sera feta 1 pomidor malinowy sól i pieprz ziołowy Wykonanie: Szpinak posiekać drobniutko, czosnek przecisnąć przez praskę. Szynkę i ser pokroić w kostkę, podobnie jak pomidora (można zostawić kilka plasterków na wierzch). Patelnie wstawić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sezon na rabarbar w pełni! 97

dolegliwości związane z nerkami i reumatyzmem. Wybierając rabarbar zwracajmy uwagę na kolor łodyg. Ogonki z różowowawą skórką i miąższem są słodsze. Te o mocnym czerwonym kolorze smakują jakby lekko malinowo:) Zasada jest prosta. Im czerwieńsza łodyga, tym słodszy rabarbar.   Artykuł Sezon na rabarbar w pełni! pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Krucha tarta z rabarbarem 147

mąki pszennej 250 g zimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto

Smakołyki Asi
Szybki tort z owocami 218

wypieków ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklani mąki ziemniaczanej Na krem: 400ml śmietany kremówki ½ opakowania mascarpone (ok 150g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: Świeże owoce Intensywna herbata ( u nas smak owocowy - malinowa) Przygotowanie biszkoptu: białka z 6 jajek oddzielamy od żółtek. Następnie ubijamy je na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania cały czas miksując dodajemy cukier.  Dodajemy stopniowo żółta

Kolizje Smaków
Jak przygotować i pasteryzować kompoty? 169

ilość cukru wedle szczegółowych przepisów). Owoce miękkie gotujemy krótko, owoce twarde - do zmiękczenia. Po ugotowaniu kompotu utrwalamy go, by cieszyć się nim dłużej, i tak np. zimą popijać kompot malinowy lub agrestowy... Gorący kompot nakładać po brzegi do wygotowanych i osuszonych słoi typu twist, przykrywać wyparzonymi i suchymi zakrętkami i od razu zakręcać. Po zamknięciu ustawić słoje dnem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z rabarbarem i bezową pianką 144

tylko zaczyna się sezon rabarbarowy musi pojawić się u mnie ciasto z rabarbarem i bezową pianką. Piekę od razu dwa bo tak szybko znikają. Najlepszy jest rabarbar tzw. malinowy o czerwonych łodygach bo mniej kwaśny, ale i ze zwykłego wyjdzie pyszne ciasto tylko rabarbar trzeba bardziej posłodzić. Kwaskowatość rabarbaru przełamana słodkością bezy - to jest to!  Składniki: Ciasto

Cukiernia Pychotki
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym z "Ojca Chrzestnego" 182

porcje): Klopsiki: mięso mielone wieprzowo - wołowe 2 szalotki jajko garść natki pietruszki sól  pieprz Sos: oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku przecier pomidorowy 500 ml duży pomidor malinowy ocet balsamiczny łyżka (opcjonalnie) 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1,5 cienkiej kiełbaski pikantnej Szalotki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać mięso z szalotkami, jajkiem i natką pietruszki. Doprawić. Zagnieść, uformować średniej

Karola gotuje