wchłonęła większość płynu dolej go jeszcze trochę. Następnie ugotowaną kaszę zblenduj lub zmiksuj w malakserze z dodatkiem nektaru kokosowego. Gotową posyp chipsami kokosowymi. Ja dodatkowo dodałam dżem malinowy
Zdrowie na języku :PSkładniki proporcje na 3-4 osoby 2 nieduże filety z piersi z kurczaka (podwójne) 2-3 puszki pomidorów w całości lub krojonych (można dodać świeże, bardzo mięsiste pomidory np. malinowe lub Lima) 2 cm kawałek imbiru 2 ostre papryczki chili (kolor bez znaczenia) 2-3 liście limonki kaffir 1-2 ząbki czosnku 1 czubata łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/3 szklanki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacoś smaczniejszego. Surowych owoców nie mogłam jeść, więć do ciasta dodałam starte na papkę jabłko. Placuszki z mąki ryżowej wyszły zaskakująco puszyste i delikatne. Rodzince podałam je z musem malinowym i pomarańczą. Warto wyczarować sobie takie śniadanie, bo trwa to tylko chwilkę :) szklanka mąki ryżowej białej 3/4 szklanki maślanki 2 jajka pół łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru trzcinowego z prawdziwą
Mienta blogkurczaka kilka pieczarek 4 łyżki kukurydzy ser żółty przyprawy do kurczaka: świeżo mielony pieprz, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka sos czosnkowy (przepis już na blogu;) sałatka: zielona sałata, pomidor malinowy, ogórek, zielone winogrono, ser feta Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w dłuższe paski, oprószamy przyprawami i podduszamy na wodzie. Studzimy, a w tym czasie ciasto francuskie kroimy na trzy części. Układamy
Lawendowe Niebopieczenia ( moja miała 23x33cm), wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 170 st. C Rabarbar: 600 g rabarbaru 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej słoik dżemu malinowego Rabarbar obieramy i kroimy w drobne kawałki, mieszamy z mąką, cynamonem i połową konfitury. Resztę konfitury rozsmarowujemy na podpieczonym spodzie, a na nią wykładamy rabarbar. Beza: 8 białek
Cynamonowe szczęściewzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny rabarbar malinowy, niestety jak do tej pory jeden, jedyny raz go upolowałam i nie tym razem niestety. Do gotowania syropu by podrasować kolor i smak rabarbaru dodałam 2 garstki mrożonych malin. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trzepaczki. Mieszać tak długo, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Schłodzić w lodówce przez noc. Przełożyć pudding do miseczek lub szklanek. Kilka malin odłożyć, resztę zmiksować blenderem na gładką masę. Mus malinowy wyłożyć na pudding, udekorować pozostałymi owocami. Smacznego! Z racji wakacji na blogu zapanuje cisza przez najbliższe dwa tygodnie. Być może uda mi się coś w międzyczasie wrzucić
Pożeraczka, czyli raz adobrzejednodniowego) ale oczywiście najlepiej użyć świeżo wyciśniętego. Ja deseru nie słodziłam, można dosłodzić do smaku. Podawać z ulubionym sokiem, najlepiej lekko kwaśnym. U mnie był to domowy sok malinowy. Polecam! składniki 200 ml soku z marchewki 300 ml śmietanki 30% 4 listki żelatyny (lub ilość przewidziana na 500 ml płynu) cukier lub ksylitol do smaku - opcjonalnie do podania
Stare Garyręką ;) A na poważnie, to bardzo często przyrządzam obiad w 15 minut i ten właśnie do takich należy. Polecam zabieganym :) pół cebuli mała cukinia puszka krojonych pomidorów duży pomidor malinowy 3 łyżki mleczka kokosowego łyżka przyprawy curry 1/4 łyżeczki wędzonej papryki pikantnej sól i pieprz do smaku posiekana bazylia łyżka oleju rzapakowego sezam do posypania ryż do podania Ryż
Mienta blogświeżo wyciśniętego soku z limonki. Dodatkowo: 1 szklanka startego, łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 3 łyżki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; 1 duży pomidor (u mnie malinowy); Pęczek świeżej kolendry; Sól i pieprz do oprószenia piersi z kurczaka; Olej do posmarowania patelni grillowej. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Pomidora umyć, osuszyć, pokroić
Gospodyni Miejskamiodu z koniczyny) Wykonanie: W blenderze umieścić pokrojonego na kawałki melona, banana, wrzucić maliny, dodać miód. Całość dobrze zmiksować. Koktajl przelać do pucharków, schłodzić przed podaniem. Artykuł Koktajl melonowo-malinowy z miodem z koniczyny pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaboskie połączenie słodkich gruszek, czekolady i kwaskowatej żurawiny. Ciasto świetnie smakuje na ciepło z gałką lodów lub… również na ciepło, polane nalewką malinową. Obie opcje przetestowane. Ktoś się oprze? Składniki: 100g gorzkiej czekolady 75g masła 140g cukru trzcinowego 2 jajka 120g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny 2 gruszki
Raj dla Podniebieniagrupki znajomych, wszyscy jedzą ze smakiem, kontemplując te chwile przy rozmowie, książce czy porannej gazecie. Na przedpołudniowy deser wybieramy sernik z białej czekolady. Pierwszy kawałek ze sporą iloscią malinowej konfitury trafia do ust mojej połowy. Uśmiecha się mowi : „Będzie pani zadowolona!” Czyli już wiem, że sernik jest pyszny. Na ciemnym spodzie, gęsty, mazisty, wysoki. Nakładam na jego
Raj dla PodniebieniaLepszego nie znam. Jak zwykle w punkt. Składniki (na 1 porcję): 1/2 główki sałaty rzymskiej 1/4 awokado garść orzechów laskowych 1 jajko 1 pomidor malinowy 30 gram sera feta kawałek czerwonej cebuli dressing: 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka oleju z orzechów laskowych, 1 łyżka soku z cytryny
Mango Papajakrótki, korzystajmy póki czas. Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta pieprzu 1 mały ząbek czosnku
Wanilia i Kardamon