makowo serowe - 191 przepisów (strona:8/13)

seromakowiec na piernikowym biszkopcie 188

łyżki kaszy manny 1/2 szklanki rodzynek na warstwę serową: 1 kg serka sernikowego z wiaderka 3 łyżki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka otarta z pomarańczy na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku szklanka wiórek czekoladowych Uwaga: masa makowa, której użyłam była dość gęsta ale jeśli ta której użyjecie będzie(...)przełożyć do wyścielonej papierem foremki. Piec w 175*C około 20 minut. W tym czasie przygotować masy: makową zmiksować z jajkami i kaszą manną, wmieszać rodzynki. Jajka do masy serowej ubić z cukrem. Dodać ser, budyń i skórkę pomarańczową. Zmiksować krótko do połączenia składników. Na upieczony biszkopt wyłożyć najpierw masę makową a później serową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Seromakowiec 199

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany 18% 5 łyżek cukru pudru masa makowa 2 szklanki suchego maku (około 300 g) 1/2 kostki roztopionego masła (100 g) 1 szklanka zwykłego cukru 100 g bakalii, np. rodzynek, orzechów 4 duże jajka masa serowa 1 kg twarogu 3/4 kostki masła (150 g) 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka

Ugotować
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 345

nadziania, drożdzowe Piernik staropolski-dojrzewający- etap II Drożdżówki z lodówki Zakręcona drożdżówka Wafle z masą i bakaliami Sernik na zimno a la ptasie mleczko Drożdżówka z masą makową Tort makowo-kawowy Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal Pierniczki świąteczne z ciasta dojrzewającego Warstwowy miodownik Cytrusowy deser w wersji świątecznej Piernik na herbacie Piernikowe muffinki Ptysie z masą piernikową Świąteczne pierniczki(...)migdałami Makowa choinka Pierniki Bożonarodzeniowe Pijana śliwka Sernik na spodzie ciasteczkowym z borówkami Cynamonowe ciasteczka maślane Markizy orzechowe Waniliowe sakiewki z marmoladą Miodownik kajmakowy Makowiec na kruchym spodzie Tort zimowy Cynamonowe gwiazdki w czekoladzie Piernik z konfiturą Piernik na piwie Pierniki z koglem moglem i alkoholem Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie Makowiec japoński (makowiec z jabłkami) Ciasteczka serowe Brownie

My Culinary Art
Sernik przekładany 229

lodówki, a 1/3 do zamrażalki. Masa serowa: - 1 kg sera trzykrotnie mielonego, może być gotowy w wiaderku - 3 żółtka - 2 budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - cukier waniliowy lub wanilia z laski - 1/2 margaryny, rozpuszczona i ostudzona 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń Ciasto makowo - kokosowe na białkach: - 8 białek - 1 szklanka cukru(...)się składników. Krok po kroku: 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasto, które się chłodziło w lodówce wałkujemy i wkładamy na spód formy. Następnie wylewamy masę serową i układamy na niej brzoskwinie w plastrach, które przykrywamy ciastem kokosowo - makowym. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta kruchego, które było w zamrażalniki. Czas pieczenia 60-70 minut

Apetyczna babeczka
Makowiec z serowym nadzieniem 144

jajko + 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: 250 g suchego maku 1 litr mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 15 dag kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe: 250 g białego sera półtłustego 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego

Praktyczna pl
SAŁATKA ŚLĄSKA ZE ŚLEDZIEM 133

blogowaniem,jednak przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam. *********************************************** KANDYZOWANA SKÓRKA CYTRYNOWA DO CIASTA  SEROWE PĄCZUSIE KRUSZON HERBACIANY MIGDAŁOWIEC TORT MOCNO KOKOSOWY KOLOROWY SERNIK SYROP CYNAMONOWY DO KAWY LUB HERBATY LODY NA CIEPŁO CIASTO GALARETKOWE KLOPS W ŚMIETANIE   SERNIK Z BRZOSKWINIAMI CIASTO BAKALIOWE CIASTO MAKOWO-JABŁKOWE BITKI W SOSIE MYŚLIWSKIM KOMPOT Z SUSZU BISZKOPT

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Seromakowiec 206

margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko Masa makowa: 1 opakowanie gotowej masy makowej 900g ( może być mniejsze, ja zużyłam całe opakowanie, żeby się nie zmarnowało) 4 białka kilka kropel aromatu migdałowego 4 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera białego  3 - krotnie zmielonego) 5 jajek ( osobno białka i żółtka

Na słodko lub wytrawnie
Seromakowiec 172

makową 500 gramów maku 500 ml mleka 4 białka + szczypta soli 1 i 1/3 szklanki cukru  4 jabłka pokrojone w kostkę 4 łyżki kaszy manny Składniki na masę serową 1 kg sera w wiaderku  5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 żółtka 125 g masła 1 szklanka cukru Nagrzać piecyk do 180 stopni C Najpierw robimy spód: wszystkie(...)masa makowa: podgrzać mocno mleko  i przełożyć do niego mak Gotować ok. 5-7 minut mieszając Wsypać cukier i gotować aż całość zgęstnieje Zdjąć garnek z makiem z ognia, dodać pokrojone jabłka, kaszę mannę i dokładnie wymieszać Ubić pianę z białek i dodać do maku i wymieszać Ponownie nastawić piekarnik na 180 stopni C Na koniec masa serowa

Szczęśliwa kuchnia
Seromakowiec 175

makową 500 gramów maku 500 ml mleka 4 białka + szczypta soli 1 i 1/3 szklanki cukru  4 jabłka pokrojone w kostkę 4 łyżki kaszy manny Składniki na masę serową 1 kg sera w wiaderku  5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 żółtka 125 g masła 1 szklanka cukru Nagrzać piecyk do 180 stopni C Najpierw robimy spód: wszystkie(...)masa makowa: podgrzać mocno mleko  i przełożyć do niego mak Gotować ok. 5-7 minut mieszając Wsypać cukier i gotować aż całość zgęstnieje Zdjąć garnek z makiem z ognia, dodać pokrojone jabłka, kaszę mannę i dokładnie wymieszać Ubić pianę z białek i dodać do maku i wymieszać Ponownie nastawić piekarnik na 180 stopni C Na koniec masa serowa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sero - mak 266

Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem. Kolejną warstwę stanowi masa makowa. Mak dwukrotnie mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, olejek migdałowy, wódkę oraz mak. Dobrze ucieramy całość. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z makiem. Ostatnim etapem jest przygotowanie masy serowej. Ser dwukrotnie mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo żółtka, ser, proszek

Zainspirowana w kuchni
Świąteczny Trójsmak 17113

Świąteczny Trójsmak - to puszyste, przepyszne ciasto łączące w sobie to co najlepsze na święta - domowej roboty masę makową, lekką warstwę serową i delikatną bezową piankę, posypaną płatkami migdałowymi. Pełne aromatu, niezbyt słodkie ciasto - na pewno przypadnie do gustu naszym domownikom lub gościom :) Składniki wystarczą na formę 26 x 26 cm. Łącznie potrzebne będzie 200 g masła, 6 żółtek(...)poszczególne warstwy. Składniki na kruche ciasto: 75 g zimnego masła 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 1/4 szklanki cukru pudru szczypta soli Masa makowa: 250 g mielonego maku 1 szklanka mleka szczypta soli 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki konfitury z pomarańczy (można zastąpić miodem) 75 g posiekanych migdałów lub orzechów włoskich

Świat Ciasta
Choinka drożdżowa z serem i makiem 114

Choinka drożdżowa z serem i makiem Wspaniałe połączenie ciasta drożdżowego oraz masy makowej i serowej. Ciasto jest przepyszne, proste w wykonaniu i bardzo efektowne. Polecam!  

Blog z Apetytem
Ciasto ucierane serowo-makowe 130

ciasta i wymieszać. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na dno blaszki. (będzie gęste) i wyrównać. (nie piec jeszcze) Masa serowa 600 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 300 g cukru pudru (dałam 250 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny  Margarynę utrzeć(...)dodać stopniowo żółtka , a następnie dodać ser i zmiksować. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać do sera. Delikatnie wymieszać. Masa makowa 1 puszka masy makowej Beza 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier

O kuchni z uczuciem
Rzeszowiak Siostry Anastazji 194

łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 25 dag maku 0,5 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka miodu olejek migdałowy Masa orzechowa: 35 dag orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 2 białka Masa serowa: 1/2 kg białego sera 20 dag masła 6 jajek 40 dag cukru

Ciasteczkowy Potwór
Mini serniko – makowce . 151

ciastek maślanych 30 g masła ,roztopione ,ostudzone Gotowa masa makowa . Ciastka wkładamy do malaksera razem z masłem i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku .Wykładamy nią spody kokilek wysmarowane uprzednio masłem .Na masę ciasteczkową wykładamy masę makową ,mniej więcej do połowy wysokości kokilki . Masa serowa: 300 g serka kremowego President 1 jajko 0,5 szklanki cukru 2 łyżki

Ladylaura.