Focaccia to włoskie pieczywo drożdżowe. Zazwyczaj wzbogaca się ją o dodatek rozmarynu czy soli. Przyznam, że nie rozumiałam fenomenu focacci do czasu, aż zaczęłam ją tradycyjnie
Poezja smakuHej! Nowy dzień i nowy przepis. Zrobię dziś wieprzowinkę w pysznym sosie wśród warzyw. Przygotujcie zatem: Czytaj więcej »
Tylko pysznieUwielbiam wszelkiego rodzaju gnocchi , kluseczki, kopytka i dania mączne ( ale o tym już wiecie ;) ). Nie wiecie chyba jeszcze, że genialne gnocchi można przygotować nie tylko z
Ostra na SłodkoW ostatnim czasie w mojej kuchni powstało sporo nowych dań. Niestety powrót do pracy i domowe obowiązki skutecznie pochłonęły czas na zamieszczanie przepisów na blogu. Zatem
Kuchnia w bieguMoja Książka Kucharska przedstawia przepis na LASAGNE BOLOGNESE. Danie zainspirowane akcją z koncentratem Pudliszki, który to nadaje potrawie naturalny i bogaty smak świeżych i dojrzałych pomidorów
Moja Książka KucharskaJakoś ostatnio tak się stało że jadaliśmy mało mięsa drobiowego. W daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie
Moje Małe CzarowanieSzybkie zupy to jest to co często króluje na naszym stole bo jak wraca się z pracy późno, to takie dania to skarb aby szybko przygotować
Moje Małe CzarowanieNasza dieta obfituje ostatnio w mięso indyka. Przerabiam je na wiele sposobów, jednak naszym ulubionym jest mięso mielone. Daje wiele możliwości i jest naprawdę dobre. Tym
Bernika - moj kulinarny pamietnikDostałam temperówkę do warzyw pod choinkę i musiałam ją wypróbować kiedyś, jakoś nie było czasu. Temperówka jest extra ale warzywa muszą być grube i jędrne aby
Moje Małe CzarowanieZabrałam się ostatnio za porządkowanie mojej zasobnej już biblioteczki z książkami kucharskimi i wpadła mi w ręce książka Gino D’Acampo “Buonissimo”. Przewertowałam
karmelowy