makarony - 24536 przepisów (strona:1120/1636)

Kurczak z warzywami 157

Szybkie i smaczne danie. Jeśli nie macie czasu na przygotowanie czegoś co zajmuje więcej czasu proponuję to danie. Dodajcie do niego, wedle upodobań ryż, kaszę lub makaron. To jednogarnkowe danie składa się z kurczaka, papryki i kwiatów brokułów. Do tego parę przypraw i danie gotowe. Smacznego:) Składniki: niewielka pierś z kurczaka 10 kwiatów brokułów - użyłam mrożonych 1 duża czerwona papryka

Zasmakuj Kuchni
Brokuły 154

Brokuły- dlaczego warto jeść? Ostatnio na blogu można było znaleźć przepis na potrawę z brokułem -   Makaron z brokułem , dlatego, też może zamieszczę troszkę informacji na temat samego brokułu. Dlaczego warto jeść to warzywo, jakie bogactwo w sobie kryje. :)  Czy wiecie, że brokuły są jednym z najlepiej przebadanych warzyw. Dlatego też brokuł nosi miano super pożywienia

Mój pomysł na
Sos chrzanowy 123

chrzanowy robiłam pierwszy raz, do końca nie wiedziałam jaki smak uzyskam, ale byłam mile zaskoczona, kiedy wyszedł mi bardzo dobry. Sos chrzanowy możemy podawać między innymi do makaronu, jajek, ziemniaczków, na pewno udoskonali nasze potrawy o wspaniały smak. Zapraszam do zapoznania się z przepisem:  Przepis: Składniki (400 ml) 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany rzadkiej

Mój pomysł na
Wegańskie naleśniki z jabłkami 157

można pominąć jajko, należy jednak pamiętać o odpowiedniej proporcji mleka i mąki. Dodałam też dwie duże łyżki dobrze utartego puree z dyni pozostałego po przyrządzaniu domowego sosu serowego do makaronu, dzięki czemu naleśniki zyskały piękny żółty kolor, jednak myślę, że nic się nie stanie, jeśli pominiesz ten krok. Nie ma potrzeby obawiać się wegańskich naleśników – smaży się je równie przyjemnie

Roślinna - blog wegański
Bakłażan duszony z pomidorami 155

Bakłażan i pomidory - dwa składniki i pełna harmonia smaków. Te dwa składniki składają się na wspaniały, aromatyczny sos. Idealny do kasz, ryżu, makaronu i z kawałkiem bułki też będzie pyszny. U mnie akurat z ulubiona kaszą gryczaną. Bakłażan to nie tylko walory smakowe. Zjadając bakłażana dostarczysz organizmowi sporo potasu, wapnia i magnezu. To takze dobre źródło błonnika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry z mlekiem kokosowym i kurczakiem 138

przykryciem . Zdejmujemy pokrywkę , mieszamy i na wolnym ogniu redukujemy sos aż jego nadmiar odparuje. Całość posypujemy posiekaną grubo kolendrą lub tajską bazylią.  Podajemy z ryżem lub makaronem Smacznego

Niezły Młynek
Dania dwudniowe - kurczak w sosie słodko-kwaśnym 975

jednogarnkowe, które na drugi dzień smakują jeszcze lepiej i bez obaw można przechowywać je w lodówce. Dziś mam dla Was kurczaka w sosie słodko-kwaśnym do zjedzenia z ryżem, makaronem sojowym lub po prostu z chlebem. Kuchnię chińską uwielbiam za wszystko - aromaty, przeróżne doznania smakowe i harmonię! Słodycz i kwaśność idealnie tu ze sobą współgrają, a lekko chrupiące warzywa

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
SOS PIECZARKOWY Z PIETRUSZKĄ 111

jest idealny do wielu dań z ziemniaków, ryżu, makaronu czy mięsa. Pyszny a jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu.    Składniki: * 7-8 pieczarek * 3 łyżki masła * sól, pieprz do smaku * ząbek czosnku * posiekana natka pietruszki do smaku * 2 łyżki mąki wymieszane z wodą * 1 szklanka wody Wykonanie: Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na roztopionym maśle, lekko podlać wodą

Zrób to smacznie
Sałatka chińska. 440

wodą aby napęczniały. Por, kapustę  i paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy, w pół plasterki por, w kostkę paprykę, kapustę drobno szatkujemy . Do miski przekładamy zimny napęczniały makaron, usmażonego kurczaka,pokrojonego pora,pokrojoną kapustę i paprykę, kukurydzę odcedzamy z wody i również dodajemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy, dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
“Tradycje kulinarne Korei” – recenzja 126

rośnie herbata i poczuć się jak w Kraju Porannej Ciszy. Ciekawe i przydatne są zasady etykiety stołowej i ciekawostki np. co Koreańczycy jedzą, gdy mają kaca czy jak powstał makaron do błyskawicznych zupek chińskich. Podsumowując: Bardzo ciekawa książka, gdzie naprawdę jest dużo do czytania, a nie tylko zdjęcia potraw. Czytając możemy poczuć się jak w kuchni koreańskiej babci, która opowie

Ugotowane pozamiatane
“Kuchnia Raw Food” – recenzja 139

zimie, ale przepisy wyglądają tak dobrze, że dopóki jest jeszcze ciepło, dam im szansę. Na pewno kupię też sobie woreczek do mleka roślinnego i spiralizer, żeby móc robić makaron z cukinii czy marchewki. Przydatne są też porady jak zaplanować gotowanie (konieczne, gdy decydujemy się, na kuchnie raw, gdzie często trzeba coś namoczyć poprzedniego dnia).   Kuchnia Raw Food . Smaczne dania

Ugotowane pozamiatane
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 156

Zupka pieczarkowa bardzo często gości na naszym stole. Najbardziej lubimy właśnie taką z ziemniakami choć z makaronem też jest pyszna. Pieczarkową lubimy zabielaną więc zabieliłam ją śmietanką 30% ale może być też śmietana tylko trzeba ją wcześniej zahartować. składniki: 500 g pieczarek 700 g obranych ziemniaków 2 marchewki 2 l bulionu 1 duża cebula 1-2 garście posiekanej natki pietruszki

Monia miesza i gotuje
Idealna patelnia do Twojej kuchenki - wersja głęboka - Fiskars 192

Dzisiejszy wpis to tylko swojego rodzaju przypomnienie, gdyż wpadła mi w ręce głęboka wersja tej patelni.  Na wersję głęboką czekałam z utęsknieniem, gdyż idealnie nadaje się do przygotowywania makaronu z sosem czy smażenia kotletów. Upodobałam sobie smażenie kotletów/mięs na oleju kokosowym, który w połączeniu ze zbyt nisko umieszczonym pochłaniaczem pryska gdzie popadnie. Głęboka patelnia rozwiązała problem

Gotowanie i blogowanie
POLLO DI CASERTA MATESE - CZYLI KURCZAK Z CASERTA DE MATESE 165

nią.Mam jeszcze kilka świetnych przepisów ,których do tej pory nie zrobiłam  stamtąd,a które są warte zrobienia.Tak więc wszystko przed nami.Dzis zapraszam na obiad z kurczaka i makaron z przepyszne sosem z fasoli.Zapraszam. 1 kg.podudzi 1 puszka czerwonej fasoli 0.5kg.pomidorów 1 łyżka sosu tomato 125 czerwonego wina włoskiego-wytrawne 2 cebule 3 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mule po tajsku / Thai mussels 212

przez około 5 minut. Następnie wmieszaj kolendrę i bazylię i dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z cytrusów lub cukrem jeżeli to konieczne. Podawaj danie z chrupiącym chlebkiem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Thai mussels (4 servings) Ingredients: 2 tbsp coconut oil (or any vegetable oil) 1 onion, thinly sliced 2 garlic cloves, minced 3 tbsp Thai red curry

karmelowy

Proponowane wyszukiwania