makarony - 24536 przepisów (strona:1122/1636)

Sos szparagowy babci Basi 152

szynkę zeszklić na maśle. Do tego dodać serki, pokrojone szparagi, groszek, sól, pieprz. Dodać też wodę od szparag i groszku. Na koniec dodać czosnek i pokrojoną pietruszkę. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów babci Basi 196

pomidorami, aby zahartować śmietanę . Do gorącego , ale nie wrzącego wywaru z przecierem pomidorowym wlewamy śmietanę z mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy. Tak przygotowaną zupę podajemy z makaronem lub ryżem . Możemy udekorować ją kleksem z gęstego jogurtu i natką pietruszki lub bazylią Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Kalafior po amerykańsku babci Basi 285

jakiś czas wstrząsamy potrawę. Gdy już kalafior się podsmaży posypujemy go bułką tartą i startym parmezanem . Lekko jeszcze podsmażamy ( przykryty pokrywką ) do rozpuszczenia się sera. Podawać do ziemniaków, makaronu itd. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sos z cukinii i papryk, rewelacyjny 678

Naprawdę rewelacyjny sos, można go użyć do pizzy, makaronów, na chlebek. Można go użyć jak kto chce, jest naprawdę dobry. Ten sos poleciła mi moja siostra, ona dostała ten przepis od swojej szwagierki też Małgosi. Dziękuję. Cukinię obrać ze skórki, wyciąć nasionka i pokroić na małe kawałki. Cebulki obrać i pokroić w talarki. Papryki umyć, wyciąć nasionka, błonki i pokroić

Kuchnia Pokoleń
Restauracja Signature | Warszawa 161

być czymś zaskoczona. Otwarte ravioli z żółtkiem i musem z wędzonej ricotty/szparagi z pancettą /Pecorino Romano – 32 zł To danie powaliło mnie na kolana. Po prostu pycha! Płynne żółtko, makaron, szparagi i ser pecorino – wszystko co lubię. Danie bardzo aromatyczne, jednak wydaje mi się, że dla niektórych może być trochę za słone przez sporą ilość sera. Ja jestem pewna

Kuchnia Bazylii
Keczup z cukini 179

chyba dobrze bo po to robimy smakołyki aby wszystkim smakowały. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt piorunujący. Zajadałam go ostatnio z tortillą, znakomity będzie także do makaronu, polecam. Keczup z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pesto z cukinii 140

Pesto z cukinii to kolejny prosty, szybki, ale przede wszystkim zdrowy i smaczny dodatek do makaronów, kanapek, ryżu, czy świeżych warzyw. Jego smak możemy wzbogacić świeżą bazylią, ulubionymi orzechami, pestkami dyni, czy słonecznika. Warto również pokusić się o nieco parmezanu, który nada całości nie tylko pięknego smaku, ale i wyglądu Smacznego Składniki na pesto: 3 średniej wielkości cukinie 100ml oliwy

NiePieprz.pl
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 313

prosciutto i serem. zupa. Tak jak w przypadku sałatki, robię ją dzień wcześniej i podgrzewam przed jedzeniem. Staram się, aby w takiej zupie oprócz warzyw była kasza, ryż lub makaron. Wtedy zupa jest na tyle syta, że starcza mi w zupełności.   Tak wyglądają moje propozycje na drugie śniadanie w trakcie pracowitego tygodnia. Weekendy, to zupełnie inna bajka :) Zmieniają się

Posadzone i zjedzone
Sos do pizzy 268

musi być słaby w smaku! Świeże zioła i dobrej jakości pomidory, kolokwialnie mówiąc, robią robotę. Sos pomidorowy wychodzi delikatny, ale bardzo aromatyczny. Poza pizzą świetnie sprawdzi się również z makaronem czy kopytkami z batatów . Jest naprawdę bardzo uniwersalny. Jak widać po poniższym przepisie, nie ma co sobie nadmiernie życia komplikować. Oczywiście, jeśli jesteś fanem kaparów lub suszonych pomidorów, a nawet

Blendman
Klasyczne kotlety mielone 493

podgrzewam, ewentualnie wykorzystuję sos, który pozostał mi kiedyś od innego mięsa. Taki sos wlewam do słoika i wkładam do zamrażalnika, żeby wykorzystać go do klopsów czy do makaronu. Składniki: 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej (ja kupuję łopatkę w sklepie i mielę w domu sama) 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu

Anielska Kuchnia Ani
Bezglutenowe ravioli z ricottą 149

smakiem sosu pomidorowego...przepyszne, cudowne danie! Jeśli nie próbowaliście pierożków w takim wydaniu to koniecznie spróbujcie. Gwarantuje, że wrócicie do nich nie raz :)   SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik) 3 jajka 15-20 g oliwy z oliwek 40 g wody szczypta soli 500 g sera ricotta 1 jajko dodatki: 2 szklanki dobrego sosu pomidorowego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe ciasto na pierogi, ravioli - przepis podstawowy 143

glutenowe wyroby. Sprężyste jędrne i spójne, a tym samym delikatne. Ciasto nie rozwala się, pierogi są bezproblemowe przy wyrabianiu i klejeniu. Dla mnie idealne. SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik) 3 jajka 15-20 g oliwy z oliwek 40 g wody szczypta soli Mix wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite

Kuchnia bezglutenowa
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido. Rozgrzewająca zupa na jesień. 175

Jedna z najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego! Zapraszam Was na mojego Facebooka

SMYKWKUCHNI
Kugiel ziemniaczany 120

Danie z kuchni żydowskiej. Jedno z ulubionych dań szabatowych. Może być z ziemniaków, makaronu, mąki macowej.  Składniki 8 ziemniaków 1 duża cebula 6 łyżek mąki macowej 3 jajka 5 łyżek oleju sól pieprz olej do formy     Przygotowanie   Obrałem ziemniaki, starłem je na drobnej tarce, wymieszałem ze starta cebulą, mąką macową, jajkami oraz olejem. Przyprawiłem do smaku

R'n'G Kitchen
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 147

południu Francji soupe au pistou smakuje inaczej, bo każda gospodyni przyrządza ją inaczej, niektóre dodają do niej również pora, marchewkę, seler naciowy, paprykę, świeży groszek, a także drobny makaron, choć ja osobiście wolę ją z ziemniakami. W zależności od Waszych upodobań możecie zatem skomponować własną zupę z pesto, dodając do niej warzywa, które lubicie. Zupa ta jest bardzo pożywna, dlatego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania