makarony - 24536 przepisów (strona:1042/1636)

Sałatka z tortellini i kalafiorem. 248

bardzo smacznie. Przepis zapisuję bo sałatka zostanie u mnie na stałe :) Mam nadzieję, że przepis i dla Was będzie przydatny, może zaskoczycie tą sałatką swoich gości. Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini 250 g. (ja miałam z szynką) 1 mały kalafior 1 puszka kukurydzy 1 duży pomidor lub 2 mniejsze 1 nie duża cebula 3 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu sól

Agusiowe smakołyki
Pesto z rukoli i pestek dynii 170

Pesto z rukoli i pestek dyni jest znakomite, ma głęboki i bogaty smak. Możesz je wykorzystać na wiele rozmaitych sposobów. Do dań z makaronem, zarówno na gorąco jak i na zimno w sałatkach, do serów, sosów, zup, dipów, twarogu. Moje ostatnie odkrycie to młode ziemniaczki ugotowane w całości i obtoczone w rukolowym pesto. Po prostu genialne! Rukola jest lekkostrawna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rosół chiński z pulpetami 124

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński

gotuj ze mną
Sałatka z tuńczyka, ciecierzycy i awokado 133

wyrabiamy w tym upale i wciąż wcinamy sałatki. Dzisiaj zamarzyła mi się sałatka z tuńczyka awokado i ciecierzycy. Pyszna i pożywna sałatka z tuńczyka świetnie pasuje z ciecierzycą zamiast makaronu. Sama przyjemność jeść taką sałatkę w upał. Wszyscy w domu bez wyjątku lubimy sałatki . Praktycznie mogłabym przygotowywać jakąś sałatkę każdego dnia. Naprawdę nie brakuje mi pomysłów. Zdrowo, szybko i dietetycznie

codojedzenia
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 128

łyżeczka oregano 400 g passaty pomidorowej 100 ml białego wina 4 łyżki oliwy (uwaga bakłażan wchłania) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 2 garści parmezanu 250 g makaronu typu spaghetti Wykonanie:   Na gorącą oliwę wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek, pokrojony w kostkę bakłażan, oregano zamieszać, smażyć kilka minut do zmiękczenia bakłażana. Podlać winem, odparować chwilę, dodać

Wino Francja Kuchnia
Pieczone bataty z sosem hummusowym 106

wymyślać całkiem nowe. Z ciekawszych eksperymentów mógłbym wymienić ciastka z ciecierzycy, w których w ogóle nie czuć tytułowego strączka, czy makaron z pesto z pistacji

Vegan Taste
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 205

niskokaloryczne, więc taki posiłek także Wam pójdzie na zdrowie, nie idąc w boczki Do przygotowania cukinii faszerowanych wybierzcie warzywa średniej wielkości. Zobacz też: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa mielonego wieprzowo

Kuchnia Bazylii
Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem 134

być chrupiące. Następnie wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na talerz. Posypać startym parmezanem i rozgniecionym czerwonym pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli → Szparagi w boczku z jajkiem w koszulce → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem → Jajecznica z suszonymi pomidorami i szparagami

Oryginalny smak
Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru / Pressure cooker chicken masala 246

ciśnieniem przez 20 minut. Wyrównaj ciśnienie, po czym zdejmij pokrywę i wmieszaj resztę kolendry wraz ze śmietanką. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Pressure cooker chicken masala (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons of oil 1 onion, diced 5 garlic cloves, minced 6 tbsp Pataks’s Tikka Masala spice paste

karmelowy
Żeberka z niespodzianką 278

smaku, miękkie, a wszystko zatopione w pomidorowym sosie. Najlepsza do tego dania jest kiełbasa pikantna, która doda pikanterii. Ja dodałam kiełbasę z dzika. Żeberka można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. Jeżeli przygotowaliście Państwo danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Żródło Kuchnia Polsska Ewy Aszkiewicz Składniki

O kuchni z uczuciem
Imbirowy rosół z lanymi kluskami 140

imbiru..i z kluseczkami lanymi przez lejek. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron Marchewki obrać i pokroić w półplasterki.Seler, pietruszkę, imbir obrać i pokroić w kostkę,pora w półplasterki.Przełożyć warzywa do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy ,skrzydełka i gotować do miękkości

Moje domowe kucharzenie
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze 226

Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z dowolnym makaronem. Przecier pomidorowy. Składniki 1 kg świeżych pomidorów 50 ml zimnej wody 2 łyżki masła Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki

Szybko Szybkowar
Sos pomidorowy z mięsem mielonym 194

uniwersalny! Zapewne u wielu z Was gości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach  50 g selera

Szybko Szybkowar
Sałatka z gruszką i gorgonzolą 191

kolejną tego typy propozycję, bardzo prostą i bardzo pyszną. Tym razem zapraszam na sałatkę z gruszką i serem gorgonzola Zapraszam Ciebie także do zajrzenia do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść

nietylkopasta.pl
Frittata z tuńczykiem i szparagami w wiosennych ziołach 161

Tuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć  warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często  są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie

Gotuj Sam!