zalewę z ananasa z mąką ziemniaczaną, 2 łyżki cytryny i 2 łyżki masła klarowanego. Gdy sos zgęstnieje nasze danie jest gotowe. Kurczak słodko-kwaśny doskonale smakuje z ryżem lub makaronem ryżowym
Dieta bez mlekaugotowanego wywaru (odcedź uprzednio warzywa) wrzucaj po kolei uformowane pulpeciki; - pulpeciki gotuj ok. 20 minut, co jakiś czas sprawdzaj czy nie są surowe. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kaszą, makaronem lub sosem pomidorowym. U mnie pulpeciki są podane z kaszą i ugotowanymi warzywami w sosie pomidorowym. SMACZNEGO
MintTasteoliwa z oliwek koniecznie. Już sama w sobie zapiekanka warzywna jest cudowna i smaczna, ale jeśli macie ochotę można ją podać jako dodatek np. do grillowanego mięsa, makaronu czy kasz lub ryżu. Dodajcie ją do hamburgera czy kanapek na śniadanie! Pozostawiam już to do Waszego wyboru. Sos, który pozostanie na samym dnie najlepiej zebrać ulubionym pieczywem, najlepsze tu będzie
Moja smaczna kuchniaplus, który docenią zwłaszcza osoby, które nie mają za dużo czasu na gotowanie: można go przygotować na co najmniej dwa dni. Jednego dnia podać z ryżem, drugiego z kaszą, makaronem czy ziemniakami, prawda że fajnie? ;) Składniki na ok. 4-6 porcji: ok. 700 g piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 400 g pieczarek 2 czerwone papryki
Simply FoodSajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego, by ograniczyć węglowodany Sajgonki można podawać w różnych wersjach i tak naprawdę każdy z nas może je zrobić po swojemu, zmieniając smak farszu. Moja dzisiejsza wersja tego dania, jest z polskim akcentem
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiowoce, oczyścić je z łodyżek i umieścić w garnku. Zalać wodą i zagotować. Na koniec dodajemy cukier do smaku. Kompot jest pyszny do picia, ale również podawany do makaronu jako zupa owocowa. Smacznego
ChilliJemycałkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej kukurydzy popcorn zawiera
Słodkie okruszkiRisi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti
Niedzielny kucharzminuty. Każde danie w tym tygodniu jest lekko „przekręcone”: w kurczaku panierowanym jest tajemniczy składnik, który zupełnie odmienia jego smak, letnia sałatka łączy sezonowe owoce z warzywami, a makaron z czosnkiem zrobiony jest w nietypowy sposób. Wszystkie dania są sprawdzone i nam smakowały. Many nadzieję, że posmakują też Wam! Smacznego! Jeśli szukacie więcej szybkich przepisów – koniecznie sprawdźcie inne nasze
Niedzielny kucharzpołowie gotowania delikatnie pomieszać kotlety aby nie przykleiły się do garnka. Dodać Passatę klasyczną Jamar i zagotować. Gotować bez przykrycie ok 10 minut kilka razy mieszając. Możemy podawać z makaronem, ziemniakami, kopytkami lub ryżem! Wpis powstał we współpracy
Kuchnia w oparachLiście rzodkiewki połączyłem z ulubionymi dodatkami i oliwą. Całość zblendowałem i otrzymałem coś, w czym się zakochałem. Pesto ma ciekawy, lekko orzechowy smak. Możecie wykorzystać je do sałatek, makaronów, a nawet jako smarowidło do pieczywa. Czas przygotowania: 10 min. Składniki na ok. 200 g pesto Koszt przygotowania: 5,00 zł SKŁADNIKI: 1 pęczek liści rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku
kulinarnyJajest zdrowo, kolorowo smacznie, w kuchni unosi się aromat cebuli, czosnku i warzyw, świeżej natki.., jest pysznie, uwierzcie mi! I choć danie można podać z innymi rodzajami kasz, ryżem, makaronem ja wybieram kaszę. Dziś u mnie kasza gryczana niepalona z cukinią w roli głównej, choć reszta składników jest w tym daniu niezbędna by osiągnąć tak cudowny smak, doprawiony lubczykiem
Zasmakuj KuchniKiedy przeje Wam się purée ziemniaczane i nie macie też ochoty na ryż, makaron czy kaszę jako dodatek do obiadu, sięgnijcie po zapiekankę warzywną. Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana Zapiekanka może być zrobiona z różnego rodzaju warzyw. Najlepiej sprawdzą sie w niej ziemniaki, cukinia, bakłażan oraz mieszanki warzyw takich jak kalafior czy brokuły. Każdej zapiekance oczywiście towarzyszyć musi kremowy sos, którego podstawą
mecookstruskawek ze składnikami wytrawnymi. Sałatka, która sprawdza się idealnie upalne dni. Jest lekka, orzeźwiająca i przepyszna! A jeśli chcecie zrobić z niej bardziej sycące danie obiadowe, można dorzucić ugotowany makaron i zrobić z niej sałatkę makaronową. SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI, AWOKADO I FETĄ Składniki podane na jedną porcję Czas przygotowania 10 minut Dwie duże garście rukoli Ćwierć dużego lub pół małego
HealthyCreationsręką i nie wymagają dużej ilości tłuszczu jak w przypadku smażenia. Bardzo szybka do zrobienia i tania. U mnie zawsze wygrywa ta z kaszy. Większość robi je na bazie makaronów, ja jednak jako wielka fanka kaszy wolę wybrać tę wersję. Dodatkowo podczas podawania na talerz, jest łatwiejsza w krojeniu i nie rozpada się tak jak w przypadku makaronowej. Wystarczy dodać
Zdrowie i pysznie na talerzu