Kurkuma - właściwości i zastosowanie

Kurkuma - właściwości i zastosowanie

Kurkuma - właściwości i zastosowanie

Kurkuma - właściwości i zastosowanie Kurkuma jest to przyprawa, której używa się głównie w kuchni azjatyckiej, jednakże ja uwielbiam dodawać ją praktycznie do wszystkiego.  Nadaje potrawom wyrazisty smak i aromat oraz piękny, żółty kolor. Składnik kurkumy, czyli kurkumina ma właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające oraz może tym samym działać przeciwnowotworowo . Dodatkowo wspomaga pracę wątroby, działa rozkurczająco, przeciwbakteryjnie, obniża poziom ciśnienia i cukru we krwi oraz ułatwia gojenie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MintTaste

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję