Kurkuma - właściwości i zastosowanie
Kurkuma - właściwości i zastosowanie
Kurkuma - właściwości i zastosowanie Kurkuma jest to przyprawa, której używa się głównie w kuchni azjatyckiej, jednakże ja uwielbiam dodawać ją praktycznie do wszystkiego. Nadaje potrawom wyrazisty smak i aromat oraz piękny, żółty kolor. Składnik kurkumy, czyli kurkumina ma właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające oraz może tym samym działać przeciwnowotworowo . Dodatkowo wspomaga pracę wątroby, działa rozkurczająco, przeciwbakteryjnie, obniża poziom ciśnienia i cukru we krwi oraz ułatwia gojenie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MintTaste
Autor
MintTaste
Blogerka kulinarna, zawodowo spełnia się jako dietetyk.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, ogórki konserwowe, diety, ryż, dieta, makarony, makaron, ryż z warzywami, dania z makaronem
Inne przepisy z MintTaste
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję