jest tyle wersji ile gotujących osób, każdy lubi inną. Ja dziś polecam moją pomidorówkę z dodatkiem bobu, pyszną i pożywną. A jaką pomidorowa Ty lubisz? gęstą? kremową? z ryżem? makaronem? czy może z ziemniakami? Pomidorówka z dodatkiem bobu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecukinii to kolejny z serii przetworów, które zrobiłem w tym roku. Prócz tradycyjnego zastosowania do kiełbasek ketchup możemy użyć jako sos do makaronu (kiedy nie mamy czasu gotować), do kotlecików lub pizzy. Czas wykonania: 3-4 h Ilość porcji: 6 słoików 0,5 l Składniki: 2,4 kg cukinii
KuchniaWeDwoje.plDziś proponuję z tortellini zapiekane w gęstym, mięsno-warzywnym sosie bolońskim pod grubą warstwą sera. Czy może być coś lepszego? Miałam w czeluściach zamrażarki tortellini, które
karmelowyosuszamy, odcinamy i wyrzucamy końce, a same cukinie albo kroimy ręcznie (lub na mandolinie) na cieniutkie zapałki, albo ścieramy na tarce robota kuchennego – kawałki cukinii powinny przypominać drobny makaron rosołowy. W dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na gorący tłuszcz grubo posiekaną cebulę i smażymy ją na małym ogniu, mieszając, do czasu aż cebula zmięknie, zrobi się przeźroczysta i zacznie się
Karo in the Kitchenmieszamy. Naczynie do tarty wykładamy papierem do pieczenia, układamy masę ziemniaczaną i zapiekamy kwadrans w 180°C . Szpecle gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Na masę ziemniaczaną kładziemy szynkę, ser, makaron i zalewamy masą jabłkową. Całość zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C , przed końcem posypujemy startym parmezanem
R'n'G Kitchenobrać pomidory. Do mięsa dodaj mieszankę ryżowo – warzywną. Ja korzystam z gotowej mieszanki lunchowej, zawierającej oprócz ryżu soczewicę, suszoną marchewkę i groszek oraz makaron vermicelli i bazylię, możesz jednak wykorzystać dowolną inną ulubioną mieszankę i zioła. Jeśli jest ona w torebkach do gotowania, po prostu rozetnij torebkę, a suchą
Patchworkbadań historyków i archeologów to właśnie uprawa płaskurki stanowi początki polskiego rolnictwa. Płaskurka jest popularna w Niemczech i we Włoszech, można tam kupić nie tylko mąki, ale także makarony i chleby przygotowane na jej bazie. W Polsce jest jeszcze dość mało popularna, ale być może już niedługo to się zmieni... Współcześnie możemy spotkać trzy odmiany farro: farro grande
Smaczne Zdrowebulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem aż wszystko zmięknie ( zwykle kilkanaście minut ). Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem. SMACZNEGO . (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyCzęsto zdarza się, że robiąc jeden obiad, zostaje nam jakiś składnik. Tak też było u mnie. Szukałam sposobu na spożytkowanie kapusty włoskiej, która została mi z przygotowania domowego makaronu z kapustą. Takim to sposobem, pojawił się przepis na zupę z wykorzystaniem włoskiej kapusty. Powiem Wam, że sama jestem zaskoczona finalnym efektem, gdyż dodatki wyśmienicie dopełniły... Tryb czytania Artykuł Zupa
PysiaGotuje.plPomidorowa ze świeżych pomidorów, ze słodką śmietanką, z miodem, świeżą bazylią i czosnkiem. Najlepsze na letnie obiady i nie tylko. Zupę można podawać tradycyjnie z ryżem lub makaronem, lub bagietką zapieczoną z mozzarellą. 1 litr zmiksowanych świeżych pomidorów lub passaty 1 litr bulionu 200 ml słodkiej śmietany 1 główka czosnku 1 duża cebula pęczek świeżej bazylii oregano
Jadło i czytadłoczerwona papryka 👌 1/2 łyżeczki soli 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 3 łyżeczki oregano 👌 2 łyżki koncntratu pomidorowego 👌 200 ml przecieru pomidorowego 👌 200 ml. białego wytrawnego wina 👌 1 paczka 500 gr. krótkiego makaronu 👌 500 gr. oczyszczonych krewetek dowolnej wielkości (mogą być świeże lub mrożone) WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach
RITA food channelroślin strączkowych). Dodaje się też pewną ilość warzyw, ziół i przypraw: cebula, marchewka, seler naciowy, pietruszka, kolendra, szafran, imbir, pieprz a także oliwę i zagęstnik w postaci kuskusu, makaronu lub ryżu. Całość gotuje się w wielkich garnkach dla dużych rodzin i podaje skropione sokiem z cytryny lub limonki, z jajkami gotowanymi na twardo, plackami lub suszonymi figami
Delicious Placedodaj resztę bazylii. Zmiksuj na gładki krem (teraz możesz też dosłodzić chłodnik jeśli potrzebujesz, np. miodem). Zupę schłodź w lodówce. Podawaj chłodnik w takiej postaci lub z dodatkiem ugotowanego makaronu
Delicious Placegorąco polecam Ci mój sposób. Polędwica cielęca marynowana w czosnku i maśle a następnie smażona w sosie grzybowym. Identycznie możesz też przygotować polędwiczki wieprzowe. To danie fantastycznie smakuje z makaronem, świeżym pieczywem lub kaszą gryczaną niepaloną
AniaGotuje.plupały mało kto ma ochotę na mięsne dania, za to idealnie smakują potrawy z sycącej cukinii czy pomidorów. Wcześniej proponowałam Wam inne dania na upał, jak Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał czy Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese , tym razem jednak przygotowałam prosty przepis na to jak zrobić ratatuj tak niesamowite jak w filmie
A to pestka