używam na co dzień, jednak wybrałam producentów, których jeszcze nie testowałam. Zamówiłam: olej kokosowy oraz pasę orzechową od firmy Targroch, napój kokosowy z firmy Naturo (nowość w mojej kuchni), makaron z zielonego groszku (również nowość) len złoty oraz kaszę jaglaną z firmy Biolife, mleko jaglane z Natumi, mleko kokosowe z Cocomi, mąkę z płaskurki z BioPlanet tahini z Primaeco. Dodatkowo
365 dni dookoła kuchniblogu pojawiają się rozgrzewające potrawy. Kapusta zasmażana dość rzadko pojawia się na stole, tak jak i tradycyjne schabowe, do których pasuje idealnie. Kapustę można także wymieszać z ugotowanym makaronem i możemy jeść tradycyjne łazanki. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 łyżeczka kminku 100 g słoniny 1 średnia cebula 2 łyżki mąki Kapustę pokroić Przełożyć do garnka i podlać wodą. Gotować
Czerwień i błękitpołowę koperku i pietruszki, doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu 20 minut. Gdyby było za gęste wlać odrobinę więcej wody. Obsypać pozostałą natką pietruszki i koperkiem. Podawać z makaronem. Smacznego
Kuchnia PokoleńKolejne pomieszczenia przyprawiły mnie o zawrót głowy… Szlachetne oliwy, trufle, pasty truflowe, octy balsamiczne, wybór najlepszych francuskich i włoskich serów oraz wędlin. Kawy, herbaty, tradycyjne pieczywo, miody, ręcznie robione makarony. Istne szaleństwo najlepszych produktów sprowadzanych z rozmaitych zakątków całego świata. Do tego wszystkiego, to właśnie z tych dostępnych tam produktów Kucharze z restauracji przygotowują na miejscu rozmaite pasty, konfitury, sosy
Kate's Kitchensuszu. Gatunek grzybów też ma znaczenie, bo każdy smakuje inaczej. Zupełnie inna będzie też zupa z mieszanki różnych grzybów. Ja najbardziej lubię taką zupę z ziemniakami, ale z makaronem też smakuje dobrze więc zróbcie jak lubicie. Latem było u nas bardzo sucho, początek jesieni też nie wróżył konkretnego grzybobrania, a na Podlasiu we wrześniu podgrzybków było mało i większość trafiła
Smaczna PyzaWszystkie warzywa:ziemniaki,marchewka, pomidor bez skórki i pestek, korzeń pietruszki- zmiksuj. Już na talerzu dodaj mięso ,masło opcjonalnie i jogurt. Zamiast ziemniaków może być ryż, płatki owsiane, miękki makaron,kasza manna, kasza orkiszowa-ugotowane na miękko i zmiksowane, zamiast łyżki mięsa można dodać połówkę ugotowanego jaja kurzego lub 2 jajka przepiórcze. Smacznego i na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnikonsystencję i nie będzie już masą . Ilość mleka jest tu trudna do określenia i troszkę trzeba zrobić to na wyczucie . Solimy do smaku . W wysmarowanej masłem formie układamy warstwę makaronu , następnie farsz i tak do wyczerpania składników , zalewamy passatą . Wierzch przykrywamy beszamelem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 C około godziny. Gdyby beszamel zbytnio się przypiekał można delikatnie osłonić
Ogrodnik w podróżypięciu minutach dodać śmietankę, sól, pieprz i musztardę. Kontynuować smażenie na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut, od czasu do czasu mieszając. Danie podawać z ryżem, kaszą lub makaronem. Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka w sosie grzybowo-musztardowym. Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym Sięgnełam po mieszankę grzybów leśnych
mecooksjesień pełno w nim było jabłek – więcej niż mogliśmy zjeść;) Były więc ciasta z jabłkami, racuchy z jabłkami, kluski na parze z jabłkami i chyba najszybszy sposób – makaron z musem jabłkowym (też skojarzył Wam się wierszyk Entliczek-Pentliczek?;)). Gdy zobaczyłam przepis na naleśniki z jabłkami i rumowym sosem uśmiechnęłam się do siebie pod nosem – skojarzyły mi się
Smaki Na Talerzupieprzem. Gotować do miękkości około 15 minut na koniec wlać mleko kokosowe, dodać sok z cytryny i ewentualnie skorygować ilość soli podawać posypaną zieleniną. Do zupy dodałam osobno ugotowany makaron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oraz ser drobno zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Cały czas mieszając dodaj oliwę. Masa musi być gęsta. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do tygodnia czasu. Pesto podawaj z makaronem, pieczywem lub dodawaj do ulubionych potraw z mięsa lub ryb Artykuł Czerwone pesto pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEniemalże niekończąca się. Do przygotowania ryb smażonych wybieram głównie dorsza, solę, mintaja czy doradę. Jeśli grilluję czy zapiekam ryby to sięgam po tuńczyka, łososia lub halibuta. Do sosów z makaronem wybieram krewetki i małże. A do pasty wykorzystuję makrelę lub wędzonego łososia. Do sałatek używam tuńczyka w puszce i oczywiście śledzi w oleju. Nie lubię śledzi w occie czy soli
mecooksPolecam Wam bardzo fajny przepis na soczyste, miękkie, smaczne mięso. Podałam je z pęczakiem. Pasuje również do ziemniaków, ryżu, makaronu, klusek. Bardzo łatwe do przygotowania, ale wymaga trochę czasu. Zamiast łopatki może być karkówka wieprzowa. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Jest tam najwięcej przepisów i każdy znajdziecie coś ciekawego i smacznego na obiad
O kuchni z uczuciemIdealnie wysmażony i doprawiony.. łosoś smażony na patelni bez skóry. Jest świetny do sałatek, makaronu, kaszy czy też najprościej - na kanapki. Zobacz jak ja zazwyczaj szykuję i smażę filety z łososia. Jeśli masz ochotę na łososia z piekarnika, to zachęcam do sprawdzenia kilku innych moich przepisów. Łosoś pieczony w majonezie czy też łosoś pieczony w pomidorach .. obie wersje
AniaGotuje.pl