makarony - 24536 przepisów (strona:1025/1636)

15 przepisów na dania z dynią 185

kuczaka i cukinii  https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowe-curry-z-kurczaka.html Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/03/zimowy-flammkuchen-z-dynia-i-miesem.html Schab duszony w sosie dyniowo- jabłkowym z majerankiem  https://frosch.blogspot.com/2014/10/schab-duszony-w-sosie-dyniowo-jabkowym.html Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli  https://frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana kszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorow - kokosowym  https://frosch.blogspot.com/2013/11/dynia-faszerowana-kasza-gryczana-i.html Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żółta fasolka szparagowa. Jak ugotować? 108

odpowiada. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje, nawet od 4 do 10 minut jest gotowa. Trzeba próbować w trakcie gotowania, to najlepszy sposób (u mnie także na makaron, kasze, ryż). W rondelku roztapiam masło, dodaję bułkę tartą energicznie mieszając, w razie potrzeby lekko dosalam gdyby fasolka okazała się zbyt mało słona. Gotową ciepłą fasolkę polewam roztopionym masłem wymieszanym

Zasmakuj Kuchni
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 127

tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem...   Składniki: ok. 600-700 g wołowiny (łopatka, polędwica, ligawa) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 szklanka bulionu ok. 400-500 ml piwa ciemnego typu porter 1 czubata łyżka

Kuchnia MagdaLeny
szybkowar- papryka faszerowana... 286

aromatyczna, soczysta, smakuje na ciepło i na zimno - papryka faszerowana w naszym domu jest bardzo lubianą potrawą i na ciepło i na zimno, farsz może być z ryżem, kaszami, makaronem z mięsem lub warzywami..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki w sosie kurkowym 552

Krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa w śmietanowo-kurkowym sosie to danie, któremu ciężko się oprzeć. Klasyczna potrawa, która świetnie komponuje się z duszonymi ziemniaczkami, jak również z ryżem lub makaronem. Polecam!     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200g świeżych kurek 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego lub rosołu 1 łyżka masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól, pieprz

Blog z Apetytem
Indyk z fenkułem 153

Polecam Wam wspaniałe danie z indyka i fenkuła. Podawać je można z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą, kluskami. Fenkuł czyli koper włoski posiada sporo właściwości leczniczych i jest bogaty w witaminy i minerały. Jego charakterystyczny smak sprawia, że danie jest wyjątkowe. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę

O kuchni z uczuciem
Kanapka panini z grillowanymi warzywami i idealnie stopionym serem żółtym 142

Włosi słyną z pizzy i makaronów, ale są również mistrzami przepysznych kanapek na ciepło nazywanych panini. Panino oznacza po włosku "mały kawałek chleba" i odnosi się do bułek lub właśnie kanapek najczęściej z ciabatty z różnymi wędlinami, serami i warzywami. Dziś przygotowałam dla Was przepis krok po kroku na wegetariańskie panini z dodatkiem grillowanej cukinii i kolorowych papryk - póki sezon

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z kuskusem i cukinią 142

się jej Wam kupić, użyjcie zwykłej zielonej. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na kasze: Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą Sałatka z pęczakiem i fetą Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki Sałatka z kaszą orkiszową Kuskus z bazylią Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z kuskusem i cukinią Czas przygotowania: 15 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Zupa ze świeżych grzybów – kuchnia podkarpacka 167

smażymy. Zasmażkę rozprowadzamy mlekiem lub śmietaną i dodajemy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną zieleninę. Zupę ze świeżych grzybów podajemy z ziemniakami lub makaronem. Zupa ze świeżych grzybów - kuchnia podkarpacka Zapraszam do spisu dań KUCHNI PODKARPACKIEJ  po więcej regionalnych przepisów

Trzeci talerz
Kurczak z tofu i warzywami 139

Kurczak z tofu i warzywami jest przepisem z lekką nutką orientu – możecie go podawać z ryżem lub makaronem chińskim. Do zrobienia dania użyłam mięsa z udek kurczaka – czasami zastępuję nimi piersi. Mięso z udek kurczaka według mnie jest nieco smaczniejsze, ponieważ nie jest ono tak suche, jak piersi z kurczaka (jednak także w tym przepisie możecie ich użyć

Kuchnia Bazylii
KURCZAK W MIODZIE z kukurydzą i papryką czerwoną 125

obiad lub nawet kolację, również świetnie sprawdzi się jako posiłek  przed treningiem.  Kurczaka w miodzie możesz podawać ze źródłem węglowodanów złożonych takich jak np. pieczywo żytnie, pełnoziarniste/ makaron pełnoziarnisty/ kasza gryczana/ bulgur, jęczmienna/ jaglana.. Wybierz coś co lubisz najbardziej. Poniżej podaje wartości odżywcze kurczaka w miodzie bez węgli, z dodatkiem pieczywa żytniego/ kaszy jęczmiennej perłowej (dla mnie

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
SANDWICH Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM, SEREM ŻÓŁTYM I WARZYWAMI – idealny do szkoły i pracy! 128

dziś tak ważne dla wielu rodzin przy wybieraniu serów i innych produktów nabiałowych. Jest bogaty w wapń i nie zawiera konserwantów – będzie wyborem doskonałym do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów, sufletów i tart. Taka kanapka, którą dziś przygotowałam to mistrzostwo świata! Nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: * bułki bagietki – 2 szt * ser żółty Hochland Edamski – 1 op * filet

Ostra na Słodko
Dyniowy zawrót głowy 98

woku ! Ale z dyni robi się też przecież placki, drożdżówki czy sosy. Smażona dynia to także świetny dodatek do ryb, takich jak łosoś czy na przykład dań z makaronem. Dla mnie, nie tylko jesienią, dynia kojarzy się z najlepszym dżemem jaki kiedykolwiek jadłem… czyli portugalskim dżemem dyniowym . Co w dyni siedzi? To co stosujemy w kuchni to owoce dyni

Fleksitarianizm.pl
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 104

właściwie na okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze

Cooking for Emily
Kurczak pieczony z ziemniakami i szpinakiem w parmezanowym sosie 203

mój ogranizm już zaczyna czuć jesień i się zbroi na tą okoliczność. Coraz więcej zup, wróciłam do weekendowego gotowania garu rosołu, mam ochotę na kojące, domowe dania – zapiekanki, makarony z sosem, pieczenie.. no i po głowie mi krążą jabłka i cynamon. W mojej kuchni już jesień się rozpoczęła. W ostatni weekend w piekarniku wylądował więc kurczak pieczony

Cooking for Emily