makaron - 33044 przepisów (strona:1628/2203)

“Pysznie dla rodziny i przyjaciół”-recenzja 158

się, że mam tę książkę na półce i na pewno będę korzystać z zawartych w niej przepisów. Smakowicie wygląda pain perdu, sałatka z bobem, terrina z łososiem, rosti, makaron z anchois i sałatka z ciecierzycy. Jestem zachwycona. Jedyna uwaga, że dość trudno korzysta się z indeksu, np. infografika, która wg. indeksu jest na stronie 150, naprawdę jest

Ugotowane pozamiatane
Klasyczna salsa pomidorowa 150

nich korzystać póki są, więc dziś zapraszam Was na pyszną pachnącą latem klasyczną salsę pomidorową. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na aromatyczne letnie pomidory:  letni makaron z pesto i pomidorkami ,  spaghetti z pieczonymi pomidorami ,  makaronowa sałatka z pomidorami ,  pomidorowa letnia sałatka ,  zielony kuskus z bazylią ,  pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Klasyczna

Kulinarne przygody Gatity
Węgierska zupa gulaszowa. 978

Wlać pozostały gorący bulion. Gotować dalej do miękkości warzyw.  5 minut przed końcem dodać wino i tarhonyę (przygotowaną wg przepisu na opakowaniu) lub bardzo drobny makaron. Dodać również drobno posiekany czosnek. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki

zadanie-gotowanie
Gulasz wołowy z warzywami 222

godzinie dodajemy passatę pomidorową.  Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa (około 1 1/2 godziny).  Od czasu do czasu mieszamy.  Gulasz możecie podać z ziemniakami, makaronem, kaszą :) Smacznego

Kuchnia smaków
Zapiekanka z cukinia i kruszonką 167

Pikantna chrupiąca kruszonka z sezonowymi miękkimi  warzywami: cukinia i pomidor,   Jest idealna jako dodatek do drobiu,ryżu,, a nawet makaronu. forma 15x15cm, lub 20x20cm.Polecam,jest pyszna Składniki: 1 cukinia średniej wielkości 1 pomidor 1-2 ząbki czosnku 50g szynki,lub innej wędliny oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól i pieprz kruszonka: mąki 20g 20g orzechów 30g tartego parmezanu

w mojej kuchni
pyszna pasta z papryki 150

minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze słoiczka ,do makaronów

w mojej kuchni
Kurczak w pomidorach z kalafiorem 140

Taki kurczak idealnie sprawdzi się podany z ryżem lub makaronem. Danie ciekawie smakuje z małymi różyczkami kalafiora. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 400 g pomidorów z puszki (w całości) 0,5 szklanki bulionu 1 cebula 1/2 główki kalafiora 1/2 czerwonej papryki 6 pieczarek 2 łyżki natki pietruszki Oregano Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy

VioletoweKucharzenie
KURCZAK W PROSTYM SOSIE CURRY 196

mleka kokosowego świetnie ożywia danie, przez co nie jest ono nudne a ciekawe w smaku. Jak dla mnie bomba, moim gościom również mega smakowało. Curry podajemy z  ryżem, makaronem lub pieczywem

Kulinarne Fantazje Marioli
„Retro Warzywa” – recenzja 176

które tylko czekają na odrobinę wolnego czasu i chwilę zapomnienia w kuchni ☺ Oczywiście efekty sami będziecie mogli sprawdzić na blogu☺ JUŻ WKRÓTCE.   PHAD THAI Z JARMUŻEM, KURCZAKIEM ORAZ MAKARONEM RYŻOWYM Z JAJKIEM I PASTĄ TAMARYNOWĄ

Ania i Marcin gotują
Jak przygotować szpinak 206

patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bitki wieprzowe z szynki 353

się na codzienny obiad. Ja bitki podałam z kluskami śląskimi – takie są moim zdaniem najsmaczniejsze, ale równie dobrze można podać je z ugotowanymi, tłuczonymi, młodymi ziemniakami lub z makaronem czy z ulubioną kaszą. To kto nabrał ochoty? Bitki wieprzowe z szynki: 600 g szynki wieprzowej 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina (można pominąć) 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku (najlepiej

Poezja smaku
Azjatycka sałatka z cieciorką! 224

proszku W/w składniki zmiksuj w blenderze do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 30 minut. Posyp czarnym sezamem. Sałatę myjemy dokładnie i osuszamy na ręczniku. Marchewkę kroimy maszynką jak makaron, na cieniutkie paseczki (ewentualnie tniemy nożem na słupki), ogórka na szatkownicy w cienkie podłużne plastry, paprykę w słupki, cebulę w piórka. Cieciorkę odcedzamy. Quinonę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.  Całość

SMYKWKUCHNI
Krem pomidorowy 164

również dodajemy do pomidorów, resztę warzyw i przypraw odrzucamy. Wszystkie warzywa miksujemy blenderem. Wlewamy do wywaru. Doprawiamy solą, cukrem lub keczupem.  Możemy do zupy osobno ugotować drobny makaron lub ryż ewentualnie podawać z czosnkowymi grzankami

Kulinarne przemyslenia
Krem z selera naciowego i pomidorów 247

minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone pomidory i gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania. Gotową zupę blendujemy na krem i doprawiamy szczyptą cynamonu. Możemy podawać sam, z makaronem lub grzankami

Jacob Tastes
Sos pomidorowy na zimę. 131

Sezon pomidorowy się już zaczął, więc pora zabrać się za przetwory. Dziś proponuję sos pomidorowy - doskonały do makaronów, ryżu najlepiej z dodatkiem drobiu oczywiście. Z tej ilości otrzymałam 5 słoików 0,5 i jeden 0,2. Zdjęcie może nienajlepsze, ale zawsze. SKŁADNIKI: 3 kg. pomidorów Lima 3 średnie cebule pokrojone w piórka 3 czerwone papryki pokrojone w paski 6 ząbków

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania