makaron - 33044 przepisów (strona:1622/2203)

Śmietanowiec babci Basi 204

szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie , bo z białym ciastem też jest smaczny ) Ciasto zagnieść tak jak na makaron, podzielić na dwie części. Włożyć do zamrażalnika na 30 min. Produkty na masę : 3 duże śmietany 18 % do zup . 2 budynie śmietankowe, 4 białka 1 szklanka cukru, 1 . Budyń dodać

Pysznosci Babci Basi
Pulpety w sosie pieczarkowym babci Basi 224

Polecam pulpety w sosie pieczarkowym . Możemy je podawać różnymi dodatkami : ja podałam z makaronem świderki . Składniki : 50 dag mięsa mielonego, 1 jajko, 1 czerstwa bułka ,( moczymy w wodzie ) 1 cebulka,(pokrojona w drobną kostkę ) 1 ząbek czosnku,( zmiażdżony przez praskę ) 1 łyżka bułki tartej, majeranek,( opcjonalnie ) sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, Ponadto : do panierowania : mąka do smażenia : 2 łyżki

Pysznosci Babci Basi
Sos szparagowy babci Basi 198

szynkę zeszklić na maśle. Do tego dodać serki, pokrojone szparagi, groszek, sól, pieprz. Dodać też wodę od szparag i groszku. Na koniec dodać czosnek i pokrojoną pietruszkę. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów babci Basi 246

pomidorami, aby zahartować śmietanę . Do gorącego , ale nie wrzącego wywaru z przecierem pomidorowym wlewamy śmietanę z mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy. Tak przygotowaną zupę podajemy z makaronem lub ryżem . Możemy udekorować ją kleksem z gęstego jogurtu i natką pietruszki lub bazylią Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Kalafior po amerykańsku babci Basi 332

jakiś czas wstrząsamy potrawę. Gdy już kalafior się podsmaży posypujemy go bułką tartą i startym parmezanem . Lekko jeszcze podsmażamy ( przykryty pokrywką ) do rozpuszczenia się sera. Podawać do ziemniaków, makaronu itd. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sos z cukinii i papryk, rewelacyjny 700

Naprawdę rewelacyjny sos, można go użyć do pizzy, makaronów, na chlebek. Można go użyć jak kto chce, jest naprawdę dobry. Ten sos poleciła mi moja siostra, ona dostała ten przepis od swojej szwagierki też Małgosi. Dziękuję. Cukinię obrać ze skórki, wyciąć nasionka i pokroić na małe kawałki. Cebulki obrać i pokroić w talarki. Papryki umyć, wyciąć nasionka, błonki i pokroić

Kuchnia Pokoleń
Restauracja Signature | Warszawa 190

być czymś zaskoczona. Otwarte ravioli z żółtkiem i musem z wędzonej ricotty/szparagi z pancettą /Pecorino Romano – 32 zł To danie powaliło mnie na kolana. Po prostu pycha! Płynne żółtko, makaron, szparagi i ser pecorino – wszystko co lubię. Danie bardzo aromatyczne, jednak wydaje mi się, że dla niektórych może być trochę za słone przez sporą ilość sera. Ja jestem pewna

Kuchnia Bazylii
Keczup z cukini 206

chyba dobrze bo po to robimy smakołyki aby wszystkim smakowały. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt piorunujący. Zajadałam go ostatnio z tortillą, znakomity będzie także do makaronu, polecam. Keczup z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pesto z cukinii 171

Pesto z cukinii to kolejny prosty, szybki, ale przede wszystkim zdrowy i smaczny dodatek do makaronów, kanapek, ryżu, czy świeżych warzyw. Jego smak możemy wzbogacić świeżą bazylią, ulubionymi orzechami, pestkami dyni, czy słonecznika. Warto również pokusić się o nieco parmezanu, który nada całości nie tylko pięknego smaku, ale i wyglądu Smacznego Składniki na pesto: 3 średniej wielkości cukinie 100ml oliwy

NiePieprz.pl
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 335

prosciutto i serem. zupa. Tak jak w przypadku sałatki, robię ją dzień wcześniej i podgrzewam przed jedzeniem. Staram się, aby w takiej zupie oprócz warzyw była kasza, ryż lub makaron. Wtedy zupa jest na tyle syta, że starcza mi w zupełności.   Tak wyglądają moje propozycje na drugie śniadanie w trakcie pracowitego tygodnia. Weekendy, to zupełnie inna bajka :) Zmieniają się

Posadzone i zjedzone
Sos do pizzy 294

musi być słaby w smaku! Świeże zioła i dobrej jakości pomidory, kolokwialnie mówiąc, robią robotę. Sos pomidorowy wychodzi delikatny, ale bardzo aromatyczny. Poza pizzą świetnie sprawdzi się również z makaronem czy kopytkami z batatów . Jest naprawdę bardzo uniwersalny. Jak widać po poniższym przepisie, nie ma co sobie nadmiernie życia komplikować. Oczywiście, jeśli jesteś fanem kaparów lub suszonych pomidorów, a nawet

Blendman
Klasyczne kotlety mielone 518

podgrzewam, ewentualnie wykorzystuję sos, który pozostał mi kiedyś od innego mięsa. Taki sos wlewam do słoika i wkładam do zamrażalnika, żeby wykorzystać go do klopsów czy do makaronu. Składniki: 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej (ja kupuję łopatkę w sklepie i mielę w domu sama) 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu

Anielska Kuchnia Ani

Proponowane wyszukiwania