Kurki to bardzo delikatne i aromatyczne grzybki z których warto przygotować pyszny sosik. Sos ten pasuje do wszystkiego. Można go podać do mięska, do makaronu, do kaszy, ziemniaków oraz klusek. składniki: ok 400 g kurek 2 łyżki masła sól,pieprz 300 ml śmietanki 30 % natka pietruszki Kurki dokładnie oczyścić. Małe sztuki pozostawić w całości a większe pokroić na mniejsze
Monia miesza i gotujejogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym
Codzienna kuchnia niecodziennaŁatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów. Czytaj więcej
Kasia Sarnaprzerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie równie smaczna sałatka. Czytaj więcej
Kasia SarnaMakaron" z cukinii to świetny pomysł na przekąskę, lekką kolacje lub danie obiadowe - wszystko zależy od tego na jakie dodatki się zdecydujemy. Czytaj więcej
Kasia Sarnaktóre mogłyby pojawić się na świątecznym stole, ale na co dzień również się sprawdzą. 1. MAKIEŁKI przepis na makiełki pojawił się rok temu, ale ten jest nieco inny - zamiast makaronu dodałam pieczywo. Czytaj więcej
Kasia SarnaWiększość miejskich i wiejskich trawników jest obecnie obsypana mniszkami. Niemal każdy spotkał się już z przepisem na "miód" z mniszka, wino lub kwiaty zatapiane
Kasia SarnaTo danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »
Kasia SarnaTej wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z tym
Kasia Sarnaprezent. Ważne, żeby było to marzenie samego dziecka, które już trochę gotuje, a nie wyraz niespełnionych ambicji rodzica, bo książka zaczyna się bardzo ambitnie, od przepisu na domowy makaron. Dziecko, które nigdy nic nie ugotowało, mogłoby się więc zniechęcić zaczynając od tak pracochłonnego przepisu. Chyba że mamy dobrego robota kuchennego czy innego KitchenAida to wtedy nie ma tematu. Dziecko, które
Ugotowane pozamiatanePomidorowa to zupa, którą lubi każdy z nas. Jedni wolą ją z ryżem, inni z makaronem. Ja wolę z ryżem ;) Może pomidorowa ze świeżych, pieczonych pomidorów ; pomidorową z mlekiem kokosowym ... Dzisiaj przedstawię przepis na zupę pomidorową z początku XX wieku. Przepis znalazłam w dwóch książkach: „Najnowsza kuchnia, wytworna i gospodarska” Marty Norkowskiej z 1904*, oraz „Praktyczna kuchnia domowa” Danuty Wyrybkowskiej
królestwo garówminut. Następnie dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka i śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Gdy sos zgęstnieje a kurki będą miękkie dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Sos podajemy z makaronem lub ziemniakami
Qchnia po prostuzmiękczenia pokrzywy. Doprawić do smaku sosem sojowym. Pyszności ! ! ! Sama byłam zaskoczona jak dobrze smakuje. Podawać z ( do wyboru ale nie koniecznie): ćwiartką cytryny do zakwaszenia, łyżką jogurtu greckiego, makaronem, jajkiem na twardo Smacznego ! Co sądzicie o takim wykorzystaniu pokrzywy? Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane
Jemy Pijemypołówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy mąka pszenna śmietana 12-18% lub jogurt naturalny ryż / ziemniaki / makaron / kasza (dodatek do wyboru, u mnie ryż) Zaczynam od zmielenia piersi. Następnie wrzucam do niej jajka, ugotowany ale zimny już ryż, vegetę, pieprz, koperek i paprykę słodką i wszystko dokładnie
Kuchnia Vikipysznych sposobów. Z czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól do smaku *opcjonalnie
Blendman