Aromatyczny sos,który doskonale pasuje do makaronu,pizzy oraz wszelkich mięsnych dań. Warto poświęcić czas na jego przygotowanie by zimą otworzyć taki pachnący słoiczek i przygotować szybki obiad,szczególnie gdy brakuje nam czasu.Uwielbiam mieć w swojej piwnicy parę takich słoiczków i Was również zachęcam do zrobienia sosiku. Składniki: 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 główka czosnku mnóstwo świeżej
Niespełnione zdolności kulinarnekurkowy to dodatek idealny do pieczonego mięsa, makaronu jak i do podania ze świeżym pieczywem. Uwierzcie mi na słowo, że taki sos jest bardzo prosty do przygotowania, smaczny i aromatyczny. Składniki na 4 porcje: około 400 g świeżych kurek 1 średniej wielkości cebula sól, pieprz 2 łyżki masła 1 szklanka wody 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka posiekanego koperku
Ugotowaćwszystko znów blenderujemy. Do smaku możemy również dodać papryczkę chili jeśli ktoś lub bardziej wyraziste smaki. Wszystko dekorujemy płatkami migdałów. Tak wykonane pesto możemy wykorzystać do ugotowanego makaronu al dente, jako sos , czy do świeżego pieczywa jako pasta do kanapek. Jedna łyżka dodana do zup jarzynowych dodatkowo może urozmaicić jej smak, a dodana do sałatek może nadać
Aromatyczne Podróżegotujemy 10 minut na małym ogniu. 3. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Pasteryzujemy ok 10 minut. Idealny w zimie do makaronu
Aromatyczne Podróżepatelni dołożyć do garnka z prawie miękkim mięsem, przyprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną sosu z mięsa i zagęścić sos. Zagotować. Podawać z pieczywem, makaronem lub kaszą. Ja połowę porcji zamroziłam (bez zagęszczania sosu). Podana w przepisie mąka i śmietana do sosu przewidziana jest na całą porcję mięsa. *Historyjka jest fikcyjna, ale przepis pochodzi naprawdę
Posadzone i zjedzonesię w charakterze obiadu jednogarnkowego: po ugotowaniu obieramy mięso z kości, rozkładamy je na talerze, dodajemy warzywa ugotowane w rosole (jeśli lubimy) - marchewkę, pietruszkę, seler i pora, dodajemy porcję makaronu i całość zalewamy rosołem. Posypujemy natką pietruszki. A teraz przepis na rosół. Oczywiście każda gospodyni ma swój przepis. Niektórzy lubią dodawać lubczyk, niektórzy dodają kawałek kapusty. Ale podstawowy przepis jest
Posadzone i zjedzoneuchyloną pokrywką na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Na końcu sprawdzić, czy danie jest dobrze doprawione i ewentualnie dodać ciut cukru, soli lub pieprzu. Podawać z makaronem
Posadzone i zjedzonepapkę, dodałam warzywa i wyszła mi pyszna pasta – baza do zup i sosów na zimę. Gałkownicą do lodów podzieliłam na porcje i zamroziłam. Zimą użyję do gulaszu, sosu do makaronu lub zupy. Zapraszam na nietypową kostkę rosołową :-) Domowa kostka rosołowa z kurek i warzyw około 14 porcji 500 g oczyszczonych kurek 2 średnie marchewki 2 małe korzenie pietruszki pół selera
Posadzone i zjedzonechwilę poddusić razem, aż cebula zmięknie. Zdjąć z palnika. Wlać niewielką ilość śmietany i posiekaną natkę pietruszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Podawać z ziemniakami puree lub makaronem. W taki sam sposób możemy przygotować grzyby do zupy grzybowej . Jeśli natomiast uda Wam się jeszcze zdobyć kurki, polecam świetną kostkę rosołową z kurek . Bazę do zup i sosów. Grzyby pasteryzowane
Posadzone i zjedzonezeszkli, dodać pozostałe warzywa, lekko podlać wodą i gotować na małym ogniu, często mieszając. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat i przyprawy do smaku. Podawać z makaronem, ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnilepimy kule:-) oczywiście takiej wielkości jak lubicie. Do gotującego się sosu wkładamy mięsne kulki i gotujemy jakieś 15 min. Obiadek mamy gotowy. Ps. Dodatkowo do sosu można dorzucić drobnego makaronu, ale nie jest to konieczne. Smacznego
IMPRESJA SMAKUstanie surowym lub po ugotowaniu, czy też jako dodatek do zup. Można go również zamrozić i konserwować. Liście jarmużu mnoga być spożywane w postaci rozmaitych dań: zup, surówek, zapiekanek, makaronów, czy naleśników. Dobrze łączy się z owocami morza, rybami, stekami, orzechami oraz innymi warzywami takimi jak: pomidory, cieciorka, boczniaki, dynia, seler, czy marchewką. Dobra jest zupa z jarmużu zasmażana
Ciastka - domowe słodkościdaniami do pracy popracuję jak tylko skończę malowanie, bo osobiście mam już dosyć mojego jedzenia w biegu. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: Jajka Zupy Sałatki Curry, Ryże, Makarony, Placki Klopsy Wypieki Słodkie Wypieki Słone Pasty do chleba Dodatki Dużo tego, prawda? Osobiście mam na celowniku kilkanaście przepisów, bo listy składników nie są wymyślne, a sposób przygotowania dość prosty. Właśnie
Blondynka Gotujedoprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowane zrazy podajemy z kaszą (tu możemy wybrać jej każdą odmianę w zależności co kto lubi) ,ziemniakami, kluskami śląskimi a nawet makaronem. Smacznego
Niezły Młynektylko moja rodzina, aż dołączyłam i ja! I teraz codziennie mogę jeść omlet, ciągle zmieniam składniki. Ten powstał z resztek w lodówce, bo szpinak został z przygotowywania dzień wcześniej makaronu ze szpinakiem. Omlet ze szpinakiem 2 jajka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść szpinaku ( u mnie mrożony wcześniej ) sól, pieprz do smaku kilka pomidorków
Kuchnia na wzgórzu