przepis nie został jeszcze oceniony) Zupa krem z selera i pomidorów smakuje doskonale z kleksem śmietany i grzankami. Możecie podawać ją również z groszkiem ptysiowym , makaronem czy po prostu bez dodatku pieczywa, np. z pestkami dyni. Ta zupa z selera i pomidora jest bardzo sycąca, a ma niewiele kalorii. Bowiem w zupie znajdują się wyżej wymienione warzywa oraz bulion. Jest
Kuchnia BazyliiKORKEN (idealne do kiszenia og ó rk ó w lub przechowywania produkt ó w suchych) - 2 litry KORKEN ( do przechowywania dużej ilości np. mąki na chleb czy makaron ó w) Słoje do przechowywania produkt ó w suchych mają też jedną świetną zaletę są przeźroczyste - od razu widzimy po otwarciu szuflady, co jest w nich zawarte
SMYKWKUCHNIminutę, dodać mięso i smażyć 4-5 minut. Co chwilę zamieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos rybny, cukier, listki keffir, dynię, posiekane papryczki chili. Gotować jeszcze 1 minutę. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać. Ułożyć jedzonko w miseczkach, posypać posiekaną kolendrą. Smacznego
Kuchnia Pokoleńminut - aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilkę gotować, aż ser całkowicie się rozpuści. 3. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem. Smacznego!!! Źródło: Filozofia smaku
Kuchnia domowa Anisolą i dodajemy żółtka. Wyrabiamy w robocie do całkowitego połączenia składników. Owijamy ciasto folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wałkujemy ciasto w przystawce do makaronów najcieniej jak to możliwe i wykrawamy kółka o dowolnej średnicy i lepimy uszka. Wyciągamy mięso i grzyby z bulionu. Grzyby i mięso siekamy na małe kawałki. Smażymy na maśle przez
chefintheforestwykorzystania jako sos. Część bardziej zredukowałam i będę stosować do kanapek jako pastę. Drukuj Pasta z papryki z czosnkiem i chili Pyszna pasta paprykowa idealna do kanapek czy makaronu. Składniki 5 kg papryki 0,5 kg cebuli (opcjonalnie) 20-50 dag chili 2 czubate łyżki soli 0,5 kg cukru 1 szkl. oleju 1 łyżka pieprzu (opcjonalnie) 1 l koncentratu
Mieszam w GarnkuSzybkie i przepyszne danie jednogarnkowe. Soczyste klopsiki wieprzowe duszone z kolorowymi warzywami w mocno pomidorowym sosie. Obiad palce lizać! Danie możemy podać ze świeżym pieczywem, z ryżem, albo z makaronem. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula
Blog z Apetytemchłodne, jesienne dni. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie więc polecam szczególnie zabieganym mamom. Leczo możemy zjadać z kromką chleba albo dogotować do niego ryż, kaszę lub makaron. Możliwości jest wiele. Zapraszam do przepisu na pyszne leczo z kiełbaską. Leczo z kiełbaską – składniki (4 porcje): 4 kiełbasy śląskie, 1 cukinia, około 400g, 2 pomidory malinowe, papryka żółta
Natka Pietruszkicukinii, dodając do niego wędzony boczek i starty żółty ser. W ten sposób powstały aromatyczne, pełne smaku i bardzo sycące placki. Boczek to jeden z naszych ulubionych dodatków do makaronu, ryżu, ziemniaków i placków między innymi ziemniaczanych. Do placków z cukinii dodaliśmy go po raz pierwszy i rezultat przeszedł nasze oczekiwania. Z pewnością nie jest to wegetariański obiad . Ale placki
Kuchnia Na Wypasiewdzięczne warzywo, które chętnie poddaje się moim eksperymentom 😉 Przygotowuję z niej placki , klasyk mojego dzieciństwa, czyli leczo , faszeruję ją i zapiekam albo dodaję do lekkich sosów i podaję z makaronem . Cukinia jest lekkostrawna i niskokaloryczna – w 100 g znajdziemy zaledwie 17 kcal! Oprócz tego cukinia zawiera magnez, żelazo, potas oraz witaminy C, PP, K i B1. Na koniec jeszcze
Na-talerzu.plsię czego bać, takie pesto z liści rzodkiewki naprawdę jest jadalne ;) (to dla tych, którzy być może mają jeszcze jakieś wątpliwości) i smakuje genialnie. Pesto można wykorzystać do kanapek, makaronu i wielu innych dań, ja wykorzystałam do pizzerinek. Moja córcia skusiła się na zielony kolor i ze smakiem zjadła cały placek, a Niejadek? cóż, on woli kolor czerwony... ;) Pizzerinki
Na kulinarnym poligonietypu paleo czy keto, ale staram się szukać sposobów na dostarczenie mojemu organizmowi nieco mniejszej ilości kalorii niż zazwyczaj. Korzystam wtedy chętnie z różnego rodzaju zdrowych, niskokalorycznych zamienników. Klasyczny makaron zastępuję tagliatelle z cukinii , zamiast tradycyjnego chrupiącego ciasta pizzy, przygotowuję oszukany spód z kalafiora. Oba wspomniane warzywa wykorzystałam też do przygotowania „ryżu”, który zastąpił mi klasyczny ryż
Na-talerzu.pljednak, że np. szynka wieprzowa pokrojona na plastry też się sprawdzi. Wieprzowina po wietnamsku ma pikantny, słony i lekko słodki smak, który idealnie łączy się np. z kaszą lub makaronem. U nas ostatnio było mocno pikantne, bo zmęczona po całodziennej wyciecze zamyśliłam się i sypnęłam trochę za dużo chili :)) Ale ilość, którą podaję w przepisie będzie optymalna, więc bez obaw
Gotujemywdomu.pldrogich składników a dodatkowo użyć można tak zwanych “resztek”. Zamiast wyrzucać liście rzodkiewki czy natkę marchewki zróbmy z nich pesto. Pesto świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronów, tart, kanapek, tortilli czy zup. Spróbujcie koniecznie Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Pesto z natki marchewki Składniki na pesto z natki marchewki
MeCooksDzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz kiedy jest sezon na paprykę polecam szczególnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa – ketchup Składniki 2,5 kg czerwonej papryki 2-3 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz cukier wędzona słodka papryka
To co lubię - gotuję i polecam