wina i kolacja dla dwojga przerodzi się w ucztę dla podniebienia. Wypróbujcie sami, a gwarantuję, że zakochacie się w tym daniu. Składniki na porcję: -50g makaronu (u mnie tagiatelle ze szpinakiem) -40g gorgonzoli -4 łyżki mleka -pół gruszki -pieprz, sól -ząbek czosnku -pół garści pokruszonych orzechów włoskich U mnie dodatkowo suszone pomidory :) Wykonanie: Makaron gotujemy
Gawron w rosolerodzajów warzyw na rosole porządny kawałek sera BRIE 1 kotlet mielony z indyka 1 biała kiełbasa z grilla około 150 g świeżego szpinaku (pozostałość po paczce 250 g) bazylia świeża z doniczki duża ilość tartego parmezanu makaron penne oliwa z oliwek Posprzątałam lodówkę. Po prostu. Najpierw ugotowałam makaron al dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego kotlecika mielonego. Na patelni(...)oraz szpinak. Dosmaczyłam lekko solą i pieprzem. Zupę zmiksowałam , ale nie na krem. Dodałam do niej BRIE, rozpuściłam. Odcedziłam makaron, wlałam "sos" , który powstał z zupy (w sumie wzbogacona zupa o ser BRIE smakuje nieźle!) , dodałam szpinak z mięskiem, wymieszałam. Przed podaniem rzecz jasna sporo parmezanu. Idealnie wkomponuje się też Grana Padano lub Pecorino Romano! Zróbcie czystkę
Z Kuchni Do KuchniSpaghetti ze szpinakiem, papryką i kremową gorgonzolą Potrzebujesz: 400g spaghetti 3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki (najlepiej Ramiro lub szpiczaste) 750g świeżych liści szpinaku 150g łagodnej Gorgonzoli 2 łyżki oleju 1/2 szkalnki wody z gotowania makaronu sól i pieprz do smaku pestki słonecznika Sposób przyrządzenia: 1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmaż(...)Dodaj pokrojony w plasterki czosnek i smaż przez 30sek. 4. Wrzuć na patelnię liście szpinaku, wymieszaj z papryką i przykryj pokrywką, pozostawiając na 5min. 5. Gorgonzolę podziel na mniejsze kawałki i dodaj do warzyw. 6. Zalej całość 1/2 szklanki wody po gotowaniu makaronu i pozwól rozpuścić się Gorgonzoli. 7. Kiedy ser się rozpuści i utworzy sos, dodaj na patelnię ugotowany
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszpinakiem i serem feta. Do tego sos pomidorowy i ser żółty starty na wierzchu. Całość wyszła bardzo pyszna. Tak podany makaron wygląda bardzo efektownie i elegancko. Post Rotolo ze szpinakiem i serem feta pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePaccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 20 dag twaróg 10 dag świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka(...)oliwy do smażenia Szybki sos serowy: 100 ml śmietana kremówka 15 dag ser gorgonzola szczypta gałki muszkatołowej tymianek do smaku Wykonanie: Ugotować makaron paccheri. Czosnek i cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać szpinak, chwilę poddusić, doprawić. Wymieszać ze śmietaną, zredukować . Na koniec wmieszać żółtko. Przełożyć na deskę i posiekać. Wymieszać z twarogiem i nadziać paccheri
Kulinarny karnet ChristopheraDziś mam dla Was przepis na makaron muszle z nadzieniem z pieczarek Składniki: 20 szt makaronu muszli dużych 300 g pieczarek 200 g szpinaku 500 g mielonego 1 puszka pomidorów 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 200 g sera żółtego tartego pieprz sól imbir kurkuma Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie(...)Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym. Wkładamy makaron do nagrzanego piekarnika 150 stopni na ok 25 min. Smacznego
Panda i jej światKuchnia włoska słynie przede wszystkim z bogactwa dań mącznych. Jednym... Artykuł RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMakaron z mięsem z piersi kurczaka, szpinakiem , pomidorami i fetą. W sezonie polecam użyć świeżych pomidorów i szpinaku. Prosty przepis na obiad. Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy ja najpierw
Bulliowsypujemy pokruszony twaróg, przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Nadzienie jest troszkę rzadkie więc zagęszczamy je rozmieszaną mąką (opcjonalnie ) i ponownie zagotowujemy, studzimy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, rurki nadziewamy szpinakiem i układamy jedną obok drugiej. Masło rozpuszczamy w garnku, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy trzepaczką, następnie wlewamy mleko i ciągle mieszamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek sól i pieprz. Kiedy(...)gęstnieć zakręcamy gaz. Wsypujemy starty ser i mieszamy. Gorący sos wylewamy na nadziane rurki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez około 30-40 minut aż makaron zmięknie. Temperaturę należy zmniejszyć kiedy sos zacznie się przypiekać. Cannelloni posypujemy tartym parmezanem i listkami bazylii. Danie jest smaczne na ciepło i zimno, polecam
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 500 g makaronu tagliatelle 350 g filetu z łososia (ze skórą) 200 g świeżego szpinaku baby 15 pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą(...)paski pomidory suszone oraz liście szpinaku. Chwilę podsmażamy a następnie wrzucamy rozdrobnionego na średnie kawałki łososia. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę i sok z cytryny. Podgrzewamy kolejne 5 minut. Gdy śmietanka lekko się zredukuje dodajemy śmietanę oraz doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. W dużym garnku mieszamy makaron z sosem
Qchnia po prostunajlepszym pomysłem na obiad jest coś, co samo się zrobi. Hi hi, nie tak całkiem samo, ale nie trzeba stać i mieszać. Składniki: 400 g makaronu kokardki 1 dużą garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła klarowanego 1 pierś z kurczaka 400 ml śmietany (18%) 2 jajka 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki(...)będzie rumiany z każdej strony. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i odcedzić na sicie. Do naczynia żaroodpornego włożyć makaron, a następnie usmażonego kurczaka. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso, usmażyć bardzo krótko umyty i osuszony szpinak. Układamy go na warstwie kurczaka. W kubeczku wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,jajkami, cząbrem, solą i pieprzem. Polać sosem zapiekankę
O kuchni z uczuciembulionu dashi 50 g makaronu somen, 3 pieczarki, pokrojone na plasterki, 150 g grzybów shimeji, 250 g tofu, pokrojonego w kostkę, garść szpinaku, 2 łyżki sosu sojowego, 1 cebula dymka, pokrojona na kawałki, 1 łyżka pasty miso, Makaron gotować 5 minut, odcedzić. Do gotującego się bulionu dashi dodać sos sojowy, wrzucić pieczarki, shimeji i tofu, gotować jakieś 3 minuty(...)Wyłączyć gaz, dodać pastę miso, szpinak i cebulkę dymkę. Mieszać, aż miso się rozpuści. Wlać do miseczek z makaronem
ClauditteMissCookingprzygotowania ciasta na makaron na 1 jajko przypada 80-90 gram gotowego purèe z warzyw, dobrze odsączonego z wody. Zielony makaron - możemy przygotować dodając do niego purèe ze szpinaku, pokrzywy, bazylii, szałwii lub mięty . Składniki: 500 g maki 250 g świeżego szpinaku 4 jajka szczypta soli Przygotowanie: Szpinak obieramy, myjemy(...)przesiewamy na stolnicę i mieszamy z solą. Usypujemy górkę i pośrodku robimy dołek, do którego wbijamy jajka i dodajemy szpinak. Wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i jednolite. Różowy makaron Składniki: 500 g maki 400 g świeżych pomidorów 3 jajka szczypta soli Przygotowanie: Z pomidorów zdejmujemy skórkę, usuwamy nasiona
La grande e la piccola cuocaobranej dyni hokkaido 5-6 suszonych pomidorów 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 papryczka chili 100 g szpinaku świeżego 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1/4 szklanki śmietanki łyżka przyprawy maggi 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz, curry 400 gram makaronu (ja dodałam makaron Czaniecki ,który szczerze polecam ) Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę(...)pomidorów. Cebulę i czosnek podsmażamy 5 minut z odrobiną soli i cukru. Papryczkę i pomidory kroimy w kostkę (nasiona chilii usuwamy). Dodajemy do patelni, smażymy około 5 minut. Szpinak myjemy, osuszamy, można lekko podrzeć. Dodajemy na patelnię i dusimy około 10 minut. Dynię kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do cebuli czosnku papryczki i pomidorów, podlewamy około 2/3 szklanki wody
CynamonemPoOczach