NETTO, nie ma w nim dodatku cukru) sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oliwy z oliwek + 1 łyżeczka octu balsamicznego + 1 łyżeczka musztardy Dijon + 1 łyżka miodu jako dodatek garść makaronu żytniego lub durum z otrębami (kiedy jadłam tą sałatkę w Salad Story można było wybrać makaron, albo grzanki) Sposób przygotowania: Do miski wykładamy sałatę, na to układamy pokrojonego(...)plastry kurczaka wrzucamy ananasa, pomidora pokrojonego w ćwiartki dodajemy ugotowany makaron i wszystko polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSzybki prosty pyszny, obiad, na dziś i jutro ;) Składniki (na około 2 porcje)/całość około 1275 kcal/: paczka włoskiej mieszanki warzyw (450g) 100g makaronu niskowęlowodanowego 400g piersi z kurczaka 200g koncentratu pomidorowego 200g serka wiejskiego jajko sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy kurczaka, smażymy(...)stron, aż się zbrązowi i wysmaży dodajemy mieszankę warzyw, przyprawę dołączoną do opakowania (smażymy pod przykryciem) raz po raz mieszając, aż się rozmrozi na koniec dodajemy koncentrat, mieszamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do warzyw i kurczaka dodajemy makaron, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy tak przygotowany mix przekładamy do żaroodpornego naczynia serek blendujemy z jajkiem i powstałą mieszanką
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTrochę roboty było trzeba ale wyszła pysznaaaaa <3 Składniki (na około 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron(...)smażymy, aż mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż papryka zmięknie na sam koniec dodajemy fasolkę i makaron, przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsycąca sałatka, idealnie nadająca się do obiadu, na grilla jak również jako samodzielny posiłek. Dzięki chrupkości papryki i aromatowi kabanosów sałatka zadowoli podniebienie nie jednego smakosza :) Składniki - 20 dag makaronu świderki - 3 – 4 kabanosy - 1 puszka kukurydzy - 1 czerwona papryka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne(...)bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Paprykę umyć i osuszyć. Usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w nieduże kawałki. Kukurydzę osączyć. Kabanosy pokroić w plasterki. Składniki wymieszać
Świat Smakurybnego – sól morska – świeżo zmielony pieprz – 2 liście laurowe – kilka kulek ziela angielskiego – 4-5 plasterków świeżego imbiru – szczypta suszonej trawy cytrynowej + – makaron soba lub makaron ryżowy – szczypiorek – sezam – 2-3 liście kapusty pekińskiej Wykonanie rosołu z kaczki : Kaczkę podzielić na porcje, umyć, włożyć do dużego garnka, wlać wodę(...)koniec gotowania spróbować i w razie potrzeby przyprawić do smaku sosem ostrygowym, solą, pieprzem i trawą cytrynową. Rosół podajemy gorący w małych miseczkach z porcją mięsa z kaczki, makaronem soba, pokrojonym szczypiorkiem, kapustą pekińską oraz sezamem. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plKasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką i białą fasolą Lody marchewkowe Gajar halwa Makaron z marchewką, cukinią i pestkami słonecznika Ciasto bananowo-marchewkowe, z lekkim kokosowym akcentem Ciasto marchewkowe Kotleciki marchewkowo – ryżowe Marchewka z groszkiem- dodatek do obiadu Gotowana młoda marchewka- dodatek do obiadu(...)melisy z sokiem autorka: klaudiaannacebula | blog: Zaklęcie na szczęście Ciasto marchewkowe autorka: PatK | blog: pat-elnia Placki z puree marchewkowym autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Wege makaron z cukinią i marchewką autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Placki z cukinii i marchewki z pomidorami i fetą autorka: matra | blog: Nie umiem gotować! Marchewka glazurowana autorka
Weekendy w domu i ogrodziełyzeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielony pieprz 10 pieczarek 1 duża marchewka 1 saszetka sosu teriyaki blue dragon 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego makaron razowy PRZYGOTOWANIE: Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować w mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi i pieprz). Odstawić(...)rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem. Makaron gotować wedle zaleceń producenta. Na koniec danie posypać cebulą dymką
ClauditteMissCookingSkładniki: płaty makaronu lasagne 1 cukinia 6 pomidorów 100 g czarnych oliwiek 2 łyżki kaparów kilka ząbków czosnu sos beszamelowy: 4 łyżki mąki pszennej 1 litr mleka roślinnego (sojowego) 4 łyżki masła roślinnego ser wegański (około 200 g)- można pomiąć, bo i tak się sklei gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: Oliwki, czosnek i kapary(...)cytryną i gałką muszkatołową. Mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż zgęstnieje. Cukinię i dwa pomidory kroimy w plastry. Układamy warstwy lasagne zaczynając od wysmarowania oliwą naczynia, na to kładziemy makaron (surowy/nieugotowany). Makaron/cukinia Makaron/cukinia+sos pomidorowy Makaron/cukinia/sos pomidorowy + beszamel + odrobina sera wegańskiego 1 warstwa to makaron+cukinia+sos pomidorowy+beszamel+ser+pomidory i na to kolejne warstwy aż nam towaru bądź
greenscarfCałość staranie miksujemy na gładką masę. Uwagi Proporcja oliwy do składników stałych decyduje o konsystencji naszego pesto. To z przepisu powyżej jest średnio gęste, więc nadaje się np. do makaronów. Jeśli chcemy użyć go np. do kanapek, dobrym pomysłem może być zwiększenie ilości stałych składników lub dodanie nieco mniej oliwy. Ilość czosnku i pieprzu decyduje o tym jak pikantne będzie(...)może już w niewielkiej ilości bardzo znacząco wpłynąć na smak i aromat potrawy, do której je dodamy. Tak naprawdę już kilka łyżek pesto wymieszanych z ciepłym, ugotowanym al dente makaronem wystarczy, aby przygotować bardzo smaczne i sycące, choć niezwykle proste danie. Gorąco polecam zwłaszcza w przypadku, gdy ze względu na brak czasu lub składników musimy przygotować obiad lub kolację
Kulinarna Pokusaselera lub pietruszki (150g) biała lub zielona część pora (150g) sól 2 liście laurowe 10 ziaren czarnego pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego Do podania dość cienki i niezbyt długi makaron natka pietruszki Instrukcje Mięso opłukujemy w zimnej wodzie, usuwamy ewentualne pozostałości piór. Jeśli użyty fragment kury zawiera kuper, wycinamy go. Duży garnek wypełniamy 4 litrami wody, do której dodajemy(...)ostatnich 30 minutach dosalamy rosół do smaku pamiętając, że stopień osolenia oceniamy dopiero po kilku lub nawet kilkunastu minutach od dosypania soli. Rosół podajemy np. z osobno ugotowanym makaronem i marchewką, udekorowany natką pietruszki, którą dodajemy bezpośrednio do talerzy, miseczek lub bulionówek. Przed podaniem warto pozwolić rosołowi na odstanie się przez kilkanaście minut bez podgrzewania, aby mieć pewność, że będzie
Kulinarna Pokusadanie to „podwójna” porcja szpinaku – jedna w liściach, a druga w makaronie. O ile bowiem tagliatelle występowało w naszych przepisach już wiele razy, to dzisiaj po raz pierwszy wystąpi w swojej zielonej odmianie. Są również kurki, które – jak już kiedyś pisaliśmy – możemy kupić nie tylko w sezonie, ale również poza nim. Warto też ich nieco w odpowiednim czasie zamrozić(...)całość przez kilka minut mieszając od czasu do czasu, tak aby odparował się nadmiar wody. W efekcie powinniśmy otrzymać dość gęsty sos szpinakowo-kurkowy ze śmietaną. W międzyczasie gotujemy makaron – al dente, w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Po ugotowaniu mieszamy go z jeszcze jedną łyżką oliwy i odrobiną wody z gotowania. Podajemy niezwłocznie z sosem. Przez
Kulinarna PokusaBardziej szczegółowo o LYO FOOD i mojej współpracy z tą marką poczytacie w TYM poście :) Skład penne bolognese przedstawia się następująco: makaron penne (semolina z pszenicy durum) 40%, mięso mielone wołowo-wieprzowe 16%, pomidory pelati 16%, marchew 6%, cebula 6%, koncentrat pomidorowy 2%, seler naciowy(...)Smak: Nigdy jakoś nie przepadałam za penne bolognese, tym bardziej z mięsem wołowo-wieprzowym. Jednak tym razem danie mi bardzo zasmakowało i zjadałam je z apetytem :D Pyszny makaron z pszenicy durum, o idealnym stopniu twardości, bardzo smaczny sos pomidorowy. Jedynie mięsko zamieniłabym na drobiowe :) Całość świetnie się komponowała a dodatek przypraw wzbogacił danie w jeszcze lepszy smak :) Konsystencja
Zdrowie na języku :PProsto szybko i smacznie. makaron ryżowy nitki papryka konserwowa, świeża ogórki pomidor rzodkiewka szczypiorek polędwica drobiowa majonez z czosnkiem Kielecki sól, pieprz Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Ogórka , pomidora, paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez ,doprawić i wymieszać
Moje domowe kucharzenieObiad idealny - makaron w sosie śmietanowym podany ze szparagami, pomidorem i mięsem z kurczaka. Poniższe danie świetnie się prezentuje na talerzu - jasny makaron, zielone szparagi i czerwony pomidor ♥ Na samo wspomnienie - leci mi ślinka :) Zachęcam Was do przygotowania poniższego dania, ponieważ szparagi w tym wydaniu pysznie smakują. Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka pęczek zielonych(...)lekko się zredukuje, to dodać do niego ugotowane szparagi, posiekany koperek i pociętego na mniejsze kawałki pomidora. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z ugotowanym al dente makaronem, np. rurkami
Ugotowaćprzygotowałam w formie ceramicznej również dostępnej w sieci sklepów Lidl. Gotowe danie podałam natomiast na talerzach z serii JUPITER- PORCELANA BOGUCICE . Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu penne 1 puszka pomidorów krojonych szklanka startego żóltego sera natka pietruszki kilka gałązek świeżego oregano sól,pieprz 15 dag fety 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek beszamel: 50 g masła(...)oliwek przesmażamy cebule pokrojoną w kosteczkę. Kiedy się zrumieni dokładamy mięso mielone. Doprawiamy solą,pieprzem oraz dodajemy drobno posiekana natkę pietruszki i oregano oraz wkruszamy ser feta. *Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. *W rondelku zagotowujemy mleko, w drugim garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy żeby nie powstały grudki, dolewamy mleko, mieszamy. Studzimy.Kiedy przestygnie
Z Majeczką w kuchni