Składniki: opakowanie Tortellini 3 jajka 1 świeży zielony ogórek puszka kukurydzy koperek ( pęczek ) 15 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku majonez jogurt naturalny sól, pieprz do
Mechanik w kuchnikawa, herbata, ryż, mąki, przyprawy. Wyposażone w pojemniki i woreczki pakowarki – zgrzewarki FoodSaver® umożliwiają pakowanie próżniowe zarówno produktów świeżych, jak i przetworzonych. Bigos, gulasze, pieczone mięso czy zupy i sosy możemy, oszczędzając dzięki temu czas, przygotować jednorazowo w większej ilości i bez obaw przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka lub nawet kilkanaście miesięcy. Poniższe tabele obrazują o ile wydłuża(...)wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy 2 lata Produkty przechowywane w zamrażalniku Produkty przechowywane
Cztery Fajerypracy. Taką miskę mocy można też zamówić sobie w restauracji. Zwykle to dokładnie taki zestaw, jaki możemy sobie zrobić sami w domu, ale z jakimś wyjątkowym składnikiem np. makaronem orzo, który zastępuje zwykły ryż czy kaszę. A gdyby zrobić sobie taką wyjątkową sałatkę w domu? Moim sekretnym składnikiem będzie frikeh. To kasza z łamanej pszenicy, która przypomina pęczak, ale jest(...)cebuli pokrojonej w piórka i osolonej opakowanie sera feta pokrojonego na kawałki szczypiorek drobno posiekany Przepis na sałatkę z frikeh, mango i fety Frikeh ułożyć w miseczce i polać sosem ukręconym z harrisy, oliwy, octu, cynamonu i pieprzu. Obok ułożyć w osobnych kubkach pomidory, mango i ogórka. Udekorować cebulą, serem feta i szczypiorkiem. Jeśli zabieramy sałatkę do pracy możemy wszystkie
Ugotowane pozamiatanekawa, herbata, ryż, mąki, przyprawy. Wyposażone w pojemniki i woreczki pakowarki – zgrzewarki FoodSaver® umożliwiają pakowanie próżniowe zarówno produktów świeżych, jak i przetworzonych. Bigos, gulasze, pieczone mięso czy zupy i sosy możemy, oszczędzając dzięki temu czas, przygotować jednorazowo w większej ilości i bez obaw przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka lub nawet kilkanaście miesięcy. Poniższe tabele obrazują o ile wydłuża(...)wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy 2 lata Produkty przechowywane w zamrażalniku Produkty przechowywane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadeszczowo, zaszywam się pod kocem z miseczką tego dania. Dziś wersja z kurczakiem, mlekiem kokosowym, świeżym imbirem i bazylią. Foodporn jednym słowem Danie podawaj z ryżem, kuskusem lub makaronem. Składniki (2 porcje): 2 piersi z kurczaka ryż 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia 4 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty curry 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 3 ząbki czosnku – drobno posiekanego(...)samej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż imbir, kurkumę oraz czosnek, mieszając. Dodaj mleko kokosowe i cukier. Całość gotuj około 5 minut. Po tym czasie dodaj do sosu mięso. Gotuj do momentu aż mięso zmięknie. Gdy kurczak będzie gotowy, dodaj liście bazylii. Ryż wyłóż na talerze, dodaj kurczaka wraz z sosem. Smacznego
Moja pasja smakutrochę pogotują (w międzyczasie wyjmujmy z gara "szum", który będzie pewnie powstawał) to wrzucamy go gara włoszczyznę, kostkę rosołową, drobno posiekany czosnek, pieprz, sól i pozostałe przyprawy. Doprawiamy trochę sosem sojowym. Bazylię dodamy na samym końcu gotowania zupy. Gotujemy trochę, tak kilka minut i dodajemy pomidory. Nie kroimy ich, będą miło wyglądały w zupie tak w całości. Gotujemy dłuższy czas(...)nawet znam ludzi, którzy nie tykają zup zabarwionych śmietaną (i teraz wszyscy pozdrawiają Mateusza :)) Gotujemy jeszcze 3-5 minut i zupa gotowa :) Teraz jeszcze tylko pozostało nam ugotować makaron. Albo nawet i nie, zawsze można zjeść taką "czystą" zupę :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureNa pewno każdy lubi dania, które można przygotować szybko. Mam dla Was przepis właśnie na takie danie. Jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Smakowało nawet moim
kuchnia doskiwolnym ogniu zmieniają się w aksamitny, pomidorowy sos z delikatnym białym mięsem z królika. Klasyk włoskiej kuchni. Wtorek: Polędwiczki panierowane w parmezanie z pieczonymi frytkami i pieczoną brukselką w sosie balsamicznym Liczba składników: tyle, ile wymienionych jest w tytule potrawy, czyli trzy plus panierka i dwie przyprawy. No właśnie, panierka. Jeśli masz już dość nudnej panierki z bulki tartej(...)prosta, ale efektowana. Przepisy na poszczególne dania będziemy zamieszczać codziennie rano. Jak gotowaliśmy Menu jest mocno mięsne, jednak pora roku jest taka, że trzeba solidnie się odżywać. Nawet w makaronie jest suszona, szynka, choć można ją wyeliminować i zrobić sobie danie wegetariańskie. Trzy z pięciu potraw są bardzo szybkie do zrobienia. Kurczak teryaki nie potrzebuje więcej niż 10 minut. Caserole
Niedzielny kucharzMoja Książka Kucharska przedstawia przepis na LASAGNE BOLOGNESE. Danie zainspirowane akcją z koncentratem Pudliszki, który to nadaje potrawie naturalny i bogaty smak świeżych i dojrzałych pomidorów
Moja Książka KucharskaPotrawka z zielonej soczewicy z marchewką Rozgrzewająca potrawka zdrowa i pożywna. Można jeść ją z ziemniaczkami, kaszami, ryżem czy też z makaronem, ale również z samym chlebem. Czasem wystarczy na prawdę tylko parę składników, żeby zjeść coś sycącego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Pozdrawiam Przepis: Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 marchewki 90 g przecieru pomidorowego(...)każdej, jeśli chcemy wersję łagodną nie dodajemy chilli.) 6. Jeśli chcemy gęstą potrawkę, na patelni przygotowujemy zasmażkę mieszając 1 łyżkę mąki z masłem, podlewamy ją trochę sosem z potrawki po czym wlewamy z powrotem i całość mieszamy. 7. Potrawka gotowa. Smacznego
Mój pomysł narzeczy, nad którymi trzeba pochylić z uwagą na dłuższą chwilę. Cały ten proces skrupulatnej dłubaniny sprawia mi ogromną satysfakcję. Nie inaczej jest w kuchni. Owszem, nie umniejszam zasług szybkiego makaronu, który po pracy ratuje życie. Ale o ile większą frajdę mam mieszając pół dnia risotto. Albo czekając, aż skropli się woda różana. I to o tej ostatniej napiszę dziś parę(...)świetle, w samochodzie. Ale kiedy tylko mogę montuję "kęs idealny"- po odrobinie z każdego elementu potrawy, i sprawdzam jak one wszystkie grają ze sobą. W kuchni tkam paluchy w sos, inhaluję się nad garnkami i z wielkim skupieniem dolewam kropelki ciekawych składników, dorzucam szczypty aromatycznych przypraw. To trochę jak magia, a ja już parę razy słyszałam, że jestem czarownicą (czarny
les mirabellesnadały potrawie ciekawy smak. Polecam gorąco! Składniki: 700g piersi z kurczaka 2 cebule 200g pieczarek 2-3 małe ogórki kiszone 2-3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów w sosie własnym 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia ostra papryka oregano Wykonanie: Piersi kroimy dowolnie, moje pokrojone zostały w dość duże kawałki. Wkładamy je do miseczki i posypujemy solą, pieprzem(...)duszonego mięsa. Dusimy bez przykrycia kolejne 15 minut. Na koniec dorzucamy pokrojone w plasterki ogórki, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki kiszone ogórki. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżą bagietką
Walijskie PichcenieWszelakie kasze kochałam zawsze 💗 Nigdy nie używałam jednak w kuchni pęczaku. Kojarzył mi się tylko i wyłącznie ... z przynętą na ryby 😉 No i okazuje się, że
Walijskie PichcenieDziś dla odmiany chcę zaproponować danie z ryby. Zapiekanka jest bardzo smaczna i u mnie w domu wszyscy bardzo ją lubią. często przygotowuję ją dla mojej
kuchnia doskiuczyć się samodzielności od najmłodszych lat. Można im w tym pomóc mając gotową zupę w lodówce. Jeśli to kalafiorowa to wystarczy ją podgrzać. Starsze dzieci na pewno potrafią ugotować makaron do pomidorowej . Młodsze znajdą go razem z zupą w lodówce. Zupa to ulubione danie chyba większości dzieci, choć słyszę głosy tu i tam, że nie wszystkie dzieci lubią zupy(...)również masowa produkcja. Na drugi dzień wystarczy je tylko podgrzać. Często gotuję obiady na dwa dni, które można jeść z ryżem, kaszą bądź ziemniakami. Są to smaczne curry , śmietankowe sosy z mięsem i smaczne gulasze . Moje dzieci lubią mięsne sosy, więc takie najczęściej gotuję. Są aromatyczne, niektóre pełne warzyw ale jedno mają wspólne – można je przyrządzać w dużych porcjach
codojedzenia