makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:611/815)

Pieczone udka z warzywami 223

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami 118

kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa(...)selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 3 upieczone buraki 2 ząbki czosnku 1/3 czerwonej cebuli 50 g  mozzarelli 1/2 opakowania makaronu 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu sok z cytryny sól himalajska czarny mielony pieprz  zielona natka Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek przeciskamy przez

Kulinarne przygody Gatity
Zielona zupa cukiniowa 182

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 164

Kombinowałam dzisiaj ze schabem. Nie chciałam zrobić tradycyjnego schabowego więc musiałam wytworzyć coś innego. Polecam wyszło pyszne. Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na

Kuchnia Pokoleń
Makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym 269

Większość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona brukselka – w miodzie i balsamico 214

piekarnika. Pieczemy aż będzie jak makaron – ale dente, prawie miękka – przez 20-25 minut (czas będzie różny w zależności od wielkości brukselki, sprawdźcie widelcem w jej najgrubszym miejscu). Brukselka lekko się skarmelizuje i przypiecze. W miseczce mieszamy miód z octem balsamicznym i jedną łyżką oleju. Upieczone brukselki wrzucamy do miski, mieszamy ze słodko-kwaśnym sosem i podajemy od razu

Karo in the Kitchen
Sałatka z grillowanym kurczakiem 160

miski. Całość polewamy pomidorowym sosem winegret, mieszamy i gotowe. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 923,1 kcal Białko: 112,2 g Tłuszcze: 46,6 g Węglowodany: 13,8 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 226,1 kcal Białko: 28,0 g Tłuszcze: 11,1 g Węglowodany: 3,4 g   Sprawdź również ten przepis – sałatka z makaronem .   Artykuł Sałatka

ale Pysznie
Grillowane krewetki z kolendrą i miodem 115

mega . Grillowane krewetki z makaronem z cukinii – uwierzcie to zgrany duet. Niebo w gębie i zdrowo i szybko i fajnie. A do tego przygotowanie tego całego dania zajmuje tylko chwilę i już możemy się rozkoszować i zajadać pyszne grillowane krewetki. Składniki: krewetki, cytryna, 4 ząbki czosnku, 2-3 łyżki miodu, łyżeczka płatków chilli, ¼ szklanki sosu sojowego, garść kolendry. Przygotowanie

PaleoLife
Ravioli z płynnym żółtkiem i palonym masłem szałwiowym 184

drewniane walki produkowały pyszny makaron wkładając w niego nie tylko niemałą siłę, wszak ciasto makaronowe to nie-lada wyzwanie, ale również dużo serca. Ravioli to rodzaj włoskich pierogów w których z racji na większą gęstość ciasta można zamknąć prawie wszystko, ja sięgnęła dziś po klasyczne połączenia dwóch serów i lejącego żółtka, a za sos robi słynne beurre noisette czyli palone

Słodki Kompromis
Makaron ryżowy z wędzonym pstrągiem, oliwkami i cukinią 169

porcje: 1/3 opakowania makaronu ryżowego (wstążki) po kilkanaście czarnych i zielonych oliwek 1/2 młodej cukinii 1 wędzony filet z pstrąga 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki 1 szklanka zimnej wody 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Oliwę rozgrzać, dodać mąkę, i mieszając, wlewać zimną wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Dodać

Czerwień i błękit
Muszle ze szpinakiem 171

smaku Oliwa Wykonanie: Makaron ugotować al dente, z solą i oliwą. Szpinak wrzucić na rozgrzaną oliwę, doprawić sola, białym pieprzem i czosnkiem. Może być też szpinak mrożony -liście, który wcześniej odmrozić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody. Ser mozarella pokroić w kostkę i wymieszać z przestudzonym szpinakiem. Pomidory z kartonika zblendować, powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego

W garach u Gosi
Zapiekanka makaronowa z sosem curry 162

łyżeczki czubate curry sól Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Kiełbasę pokroić w kostkę. Brokuła podzielić na różyczki i sparzyć wrzątkiem przez 3  minuty. Cukinię pokroić w plasterki. Wszystko ułożyć w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z jogurtem, solą i curry. Polać zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos się się na wierzchu

O kuchni z uczuciem
Cannelloni pod beszamelem 143

potrawa łączy miłośników makaronu z miłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym

Jacob Tastes
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem i cukinią 161

przepisach używa się gotowego makaronu lasagne, ale ja pokusiłam się o samodzielne wykonanie płatów z... naleśników! I to pełnoziarnistych. :) Lasagne jest naprawdę pyszna i ciężko odmówić sobie wzięcia dokładki. Chociaż nie należy do najlżejszych dań, może stanowić ciekawe urozmaicenie menu. Polecam! Delikatne naleśnikowe płaty przełożone szpinakowym farszem z cukinią i serem mozzarella, zapieczone pod sosem beszamelowym. Pyszne wegetariańskie danie

Kuchnia Ellie
Soczysty cytrynowo-tymiankowy kurczak 137

wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy 9 minut. Po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy trzy łyżki masła, sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny i łyżkę tymianku. Dobrze mieszamy. Sałatę lodową kroimy w duże kawałki. W szklance mieszamy oliwę, sok z 3/4 cytryny, trzy łyżeczki cukru i sól i pieprz (do smaku). Sałatę posypujemy winogronem i polewamy sosem. I obiad gotowy! W oryginalnym przepisie

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania