makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:615/815)

Placuszki dyniowe 140

mielone, zimny makaron, mąkę ryżową oraz mąkę ziemniaczaną. Połączyć wszystkie składniki chwilę mieszajać. Odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju. Kiedy olej jest już wystarczająco gorący, łyżką wykładać na niego placuszki. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładać na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oleju. Podawać z sosem pomidorowym albo ketchupem

mecooks
Placuszki dyniowe 153

mielone, zimny makaron, mąkę ryżową oraz mąkę ziemniaczaną. Połączyć wszystkie składniki chwilę mieszajać. Odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju. Kiedy olej jest już wystarczająco gorący, łyżką wykładać na niego placuszki. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładać na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru oleju. Podawać z sosem pomidorowym albo ketchupem

mecooks
Lazania z tuńczykiem 199

Lazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak

gotować!
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 115

otrzymujemy świetny sos,nie musimy zapalać go na patelni nie uzywamy drastychnych ilości mąki jest jak by zdrowszy. Dodajemy do naszego gulaszu gotujemy okolo 20 min na małym ogniu. Dodajemy majeranek otarty w naszych dłoniach wtedy wydziela się intensywniejszy zapach, Dodajemy słodką paprykę ja zawsze daję jej sporo bo lubię jak gulasz ma ciemniejszy kolor. Wstawiamy makaron do zimnej osolonej

Viola cooks with passion
Sałatka z zupek chińskich z sosem czosnkowym. 362

pysznego makaronu z innymi dodatkami, bardziej w wersji fit. W gorące letnie dni  uciekamy w lekkie jedzenie, myślę że ta sałatka będzie w sam raz. SKŁADNIKI: 2 zupki np. rosół  1-2 ogórki świeże  kawałek papryki żółtej lub czerwonej 2-3 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki wędzonej 3 jajka cebula szalotka lub czerwona sos czosnkowy

Kuchnia Beaty
Warzywna frittata z makaronem 240

jajeczną z makaronem. Dorzucić na wierzch kukurydzę i pomidory pokrojone w półplasterki, posypać serem. Zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy

Kuchnia Ellie
Wywar na kościach z pieczonej gęsi 145

lanymi  kluskami lub makaronem. składniki:korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja2 marchewki3 - 4 pietruszki1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule1 duży lub 2 mniejsze pory1/2 główki czosnku5-6 ziarenek ziela angielskiego10 ziarenek pieprzu 5  goździków3 listki lauroweparę gałązek lubczyku (opcjonalnie)liście selera (opcjonalnie)sos sojowy (opcjonalnie)sól2500

Stare Gary
Lasagne z cukinii 205

lasagne, w której makaron zastąpiłam właśnie cukinią. Pomysł na takie zastosowanie cukinii podsunęła mi dziś rano K., za co jej serdecznie dziękuję! I za cukinię oczywiście też! Składniki:2 duże cukinie1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 cebula, drobno pokrojona3 ząbki czosnku, drobno posiekaneoliwaokoło 100g tartego parmezanu lub sera żółtegosól, pieprz Sos serowySkładniki:1/2 kostki masła2

Smakowity Blog Kulinarny
351 + Jadłospis. 119

Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu)IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia)V. 1/2 melona (brak zdjęcia)VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza)VII. Maca

More food, love and dreams
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku 146

ędąc na diecie bezglutenowej, odkrywam sporo alternatyw dla tradycyjnych dań. Dzisiaj mam dla Was przepis na lasagne, która jest właśnie takim świetnym zamiennikiem tradycyjnej lasagne makaronowej Ponieważ bezglutenowe makarony do lasagne są ciężko dostępne, długo zastanawiałam się czym je zastąpić. Pomysł na to danie zrodził się po jednej z rozmów z moim przyjacielem Karolem, który prowadzi bloga Kosą po patelni(...)szpinaku mrożonego (możecie też użyć świeżego) 130 g śmietany 18% 1 łyżkę oleju lub masła 4 małe ząbki czosnku sól i pieprz do smaku ok. 500 g sosu pomidorowego z pieczarkami (ja używam gotowego sosu pomidorowego z papryką i pieczarkami, który przygotowujemy do słoików na zimę) żółtego sera (ja używam sera bez laktozy) Wykonanie krok po kroku: 1. Najpierw przygotowujemy

Okiem Blondynki by McBlondi
Sos z kurczaka (trzyskładnikowy) 94

redukowałam sos ok 3-4 minut. Zdjęłam z ognia i przyprawiłam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Notatki: * można użyć mięsa z innej części kurczaka * użyłam tu soli ziołowej, można i zwykłej, proponowałabym tylko dodać ziół np. natki z pietruszki czy tymianku * z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób * podawać z kaszą, ziemniakami albo makaronem oraz ulubioną surówką

Pieprzyć z Fantazją
Wigilijna zupa grzybowa. 171

podać z makaronem jajecznym albo ugotowanymi ziemniakami. Składniki: 3 garści suszonych prawdziwków (ok. 100 g) 1 średnia cebula 3 łyżki słodkiej śmietanki (30%) 1 łyżka masła klarowanego lub masła extra 1 mały ząbek czosnku Wywar na zupę: 2 litry wody, 3 marchewki, 2 pietruszki, mały kawałek selera, 1 cebula, 2 liście laurowe, 5 kule ziela angielskiego, sól, sos sojowy, pieprz

Codziennik Kuchenny
Przyprawy 204

jałowiec, mięta, sos sojowy, umami, szafran, lukrecja, wanilia i jeszcze kilka innych. A gdybyśmy chcieli ich użyć, to możemy zrobić harrisę lub pastę z pieczonych batatów i pomidorów z imbirem, omlet berberski z kminem, karmelizowane serca drobiowe z granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami

GRUBY WAŁEK
SZPINAKOWE PLACUSZKI Z BOROWIKAMI – bezglutenowe – BE FIT! 142

makaronów, mięs, a także wykorzystuję jako farsz do naleśników i krokietów. Dziś postawiłam na zdrowe placuszki szpinakowe , które są świetnym pomysłem na lekki, ale sycący, jesienny obiad. Przygotowane z dodatkiem mąki ryżowej oraz nasion lnu, które tak dobrze wpływają na nasz układ trawienny. Można je zajadać solo, albo z ulubionymi dodatkami – świetnie sprawdzi się tutaj sos czosnkowy na bazie

Ostra na Słodko
Zucchini fusilli time 171

podsmażamy w Wok'u lub głębszej patelni na oleju kokosowym cebulkę (najlepiej w wieksze nieregularne kawałki), papryczkę chili, czosnek. Zarumieniamy. Kiedy makaron jest gotowy, dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinie. Po minucie zalewamy mlekiem kokosowym oraz dodajemy liście limonki. Po 3-4 min gotowania, dodajemy posolone,z chili(...)mieszamy. Dokrapiamy reszta limonki. Ważne, aby mięsa nie przetrzymać na "ogniu" aby nie stwardniało. Na talerz wykładamy fusilli, ma wierzch zalewamy sosem koksowym z mięskiem i cukinia. Eksplozja smaków...yhm... :) Smacznego

Lajtkraft food intolerance

Proponowane wyszukiwania