Piękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki specjalnej strugaczce do warzyw, którą dostałam od siostry Anyi. Zielony aromatyczny sos bardzo dobrze komponuje się z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli nie lubicie cukinii
To co kochamwlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne
Cooking Monstermożecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu szczypta cukru, sól, pieprz Sposób przygotowania Składniki sosu wymieszać razem. Kapustę
Mieszam w GarnkuKroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem
Coś z niczegogodziny, dodając umytą gałązkę lubczyku. Rosół solimy pod sam koniec, jeżeli oczywiście tego wymaga. Podajemy z makaronem z dodatkiem natki pietruszki. Uwaga! Należy pamiętać, że najlepiej podawać rosół na gorąco. Pamiętajmy, że z mięsa, które gotowało się w rosole można zrobić sosy, farsze i inne smakołyki. Smacznego
ChilliJemyMalloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem Dodatki z jarzyn Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka) Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz) Sery i owoce Zestaw serów pecorino
Moja smaczna kuchniażołądków drobiowych - 2 cebule - 25 dg pieczarek - 1 puszka pomidorów krojonych ( dałam robione swoje w sosie własnym ) - 1 papryka - 1 ząbek czosnku - przyprawa do kurczaka złocista - kilka płatków suszonej papryczki chili - olej + 1 łyżka masła klarowanego - pieprz sól - 25 dag makaronu Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w kostkę na głębokiej patelni dać olej i masło dodać cebulę chwilę zeszklić
W królestwie smaków Beatyząbki czosnku opakowanie śmietany 18 (moje miało 150g) sól pieprz czosnek niedźwiedzi (łyżka) 1 pomidor Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczniaki i pomidora podsmażamy lekko na patelni. Dodajemy czosnek i po paru sekundach śmietanę i przyprawy. Gotujemy około 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos można zagęścić jeszcze żółtym serem albo rozwodnic według gustu. Mi smakuje taki jaki jest
Lubczyk i Waniliapomidory (bez soku), doprawić solą, pieprzem i ziołami, gotować, aż sos się zredukuje do konsystencji półpłynnej. 5. Sos połączyć z mascarpone, pokrojonymi na plastry oliwkami i połową bazylii. Zalać kurczaka i piec ok. 30-40 minut. Podawać z białym pieczywem, ryżem lub makaronem. Pyszności
Kuchnia Prezydentowejczosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...ricotta affumicata . Ricotta doskonale smakuje jako dodatek do ciast i deserów, znakomicie komponuje się z pieczywem i makaronami. Zawiera 20- 30% tłuszczu. Przepis Kluseczki: kilka garści świeżego szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule kilka ząbków czosnku 3 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki passata pomidorowa – przepis tutaj
Bon Ton Italiaokres dojrzewania 24 miesiące ) to już wina czerwone. Na stołach pojawiły się również wspaniałe rzemieślnicze makarony neapolitańskiego producenta Le Gemme del Vesuvio. Produkowane z najwyższej jakości semoliny pszenicy durum. Ich kształty i smak to już włoska specjalność. Ja zrezygnowałam z sosów sam Parmigiano Reggiano wystarczył. Do tego oczywiście kieliszek wina. Połączenie idealne. Bardzo ciekawym nieznanym
królestwo garówMarzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:) Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 400 g Pappardelle lub tagliatelle 250 g świeżych kurek 500ml śmietany pęczek pietruszki 1 cebula sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Podsmażyć chwilę, około10 minut
MarciochaKucharzyjest już usmażone, a warzywa stają się dosyć miękkie (co powinno nastąpić ok. 7 - 8 minutach) dodajemy sos sojowy i roztwór z mąki ziemniaczanej, za pomocą której to regulujemy gęstość dania. Ja jako propozycje podania wybrałam ryż, jednak może to być także makaron sojowy. SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt
smacznieinatemat