makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:542/815)

Sałatka makaronowa z brokułem 105

łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente według instrukcji zamieszczonych na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru (około 1 płaskiej łyżeczki). Szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Łączymy z sosem przygotowanym z połączenia jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku

Smaki Na Talerzu
Pasztet z makaronu włoskiego 110

Jeżeli farsz byłby zbyt gęsty, można dodać trochę bulionu. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mięso wymieszać z makaronem. Przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Podałam z sosem pieczarkowym. talerz

królestwo garów
Proste obiady na 7 dni # 8 - Odbierz PDF z przepisami i listą zakupów! 123

pracy odwróć słoik do góry nogami, następnie ostrożnie przełóż jego zawartość na talerz. Pozwoli to wymieszać się sałatce z sosem.  Czwartek - Penne z pieczonym kalafiorem po sycylijsku Pieczony kalafior jest przepyszny, nie tylko jako dodatek do makaronu, ale też na przykład w sałatkach. Proponuję, aby ugotować tylko połowę (200 g) makaronu penne i wymieszać go z połową upieczonego kalafiora

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z makaronem z zupek chińskich 142

wrzątkiem. Wlewamy tyle wody aby wsiąknęła w całości w makaron. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Do jogurtu dodajemy: 1 łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżeczkę ketchupu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak powstały sos mieszamy z pozostałymi składnikami.  Sałatkę podaję udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Proste, łatwe i przyjemne :) Smacznego! Sałatka z zupek chińskich

Przepis na Dzień Dobry
Zapiekanka makaronowa z serami 98

prostych składników można wyczarować naprawdę wyjątkowy posiłek.Dziś przedstawiam przepis na szybką i smaczną zapiekankę makaronową z tuńczykiem w delikatnym sosie serowym. Szybka i łatwa wykonaniu, gwarantuje udany obiad nawet w tygodniu. Polecam! Składniki: 200 g razowego makaronu świderki  150 g tuńczyka w puszcze  50 g sera pleśniowego 50 g sera mozzarella   150 ml śmietany

Życie Pełne Smaku
Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym 116

Jedno z naszych ulubionych dań mięsnych. Delikatne i aromatyczne, smaczne z wieloma dodatkami - i z ryżem, i z kaszą, i makaronem czy w końcu z ziemniakami. Klopsiki można zrobić w wielu wersjach - zamiast kurek, inne grzyby, albo sos pomidorowy, koperek, groszek, rodzynki i marchewka, wariantów może być mnóstwo :). A w kremowym sosie kurkowym są wspaniałe, delikatne, aromatyczne, no...pyszne :). Składniki

Rodzinka w kuchni
Kurczak z dynią 210

pomysł na obiad.  Kurczak z dynią..  Pierś lub polędwiczka smażona z porem i szczyptą cynamonu oraz pyszna dynia w sosie śmietanowym. Tak bogaty smak zamknięty tylko w kilku składnikach! Kurczak z dynią smakuje świetnie podany z makaronem, ryżem lub tak jak u mnie, z kaszą pęczak. Jeśli lubisz dynię w przepisach na słono, to polecam też placki

AniaGotuje.pl
Dyniowy zawrót głowy 91

polecam sprawdzony przepis na pyszną zupę smażoną i gotowaną na woku ! Ale z dyni robi się też przecież placki, drożdżówki czy sosy. Smażona dynia to także świetny dodatek do ryb, takich jak łosoś czy na przykład dań z makaronem. Dla mnie, nie tylko jesienią, dynia kojarzy się z najlepszym dżemem jaki kiedykolwiek jadłem… czyli portugalskim dżemem dyniowym

Fleksitarianizm.pl
Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią 82

oliwą wylożyć pomidory i podsmażyć aż się rozpadną. Dodać czosnek i masło i smazyć mieszając aż masło się rozpuści. Do sosu włożyć filet kurczaka. Poddusić około 10 minut. Dodać świeżą bazylię. Poddusić 3-4 minuty. Podawać z makaronem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 311,5 kcal Tłuszcz: 22,3g Białko: 22,8g Węglowodany: 3,9g Smacznego

Zielona Kuchnia
Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto 110

Piękna dla oka kulinarna niespodzianka: niskokaloryczne spaghetti z cukinii z jędrną krewetką, w sosie z pesto i grillowanymi pomidorkami. Długo zachwycaliśmy się przepisami z ciętą jak spaghetti cukinią, doskonale imitującą makaron. W końcu zaczęliśmy szukać odpowiedniego sprzętu, który nadaje warzywom taki kształt. Nie mogliśmy jednak zdecydować co kupić – opinie o jakości tego typu sprzętu w internecie są skrajnie różne

Niedzielny kucharz
MAKARON Z BROKUŁEM I KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANKOWYM 120

zalewamy śmietanką i gotujemy na małym ogniu aż sosik zgęstnieje. Doprawiamy według siebie solą i pieprzem,można wsypać jeszcze czosnek suszony. Makaron gotujemy trochę krócej niż jest napisane na opakowaniu i dobrze osączamy po ugotowaniu.Następnie przekładamy do sosu,mieszamy,dokładamy również ugotowany brokuł i mieszamy.Całość jeszcze dusimy ok.10 min.na małym ogniu. Po upływie tego czasu nasze danie jest

Mała w garnku miesza
Kalabria – w królestwie bergamotki 197

który podaje się w kieliszkach do prosecco. Jest też dżem bergamotowy. To z takich oczywistych rzeczy. Bergamotkę dodaje się także do sosów, mięs np. słynnej kiełbasy nduja i aromatyzuje się nią ryby podobnie jak u nas cytryną. Tradycyjny makaron stroncatura też można kupić w wersji bergamotkowej. Właściwie wszystko do czego można użyć cytryny i co nie ucieka na drzewo kończy

Ugotowane pozamiatane
Cukiniowy sos na zimę 129

Korzystając z resztek dostępnej cukini chciałam Wam pokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej

Szybko Tanio Smacznie
Spaghetti Carbonara 154

miski, wbić jajka, dodać starty ser, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Do garnka z boczkiem dodać gorący makaron, wymieszać. Następnie wlewamy powoli masę jajeczną  cały czas mieszając, aż wszystkie składniki razem się połączą. Gdy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia

magiczna kuchnia Kasi
Penne zapiekane z cukinią i pomidorami 111

Wymieszać doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do masy szpinakowej wrzucić makaron, dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na makaron przełożyć podduszone wcześniej warzywa. Jajka rozbić widelcem, dodać 2 łyżki śmietany i wymieszać. Można doprawić. Powstałym 'sosem' polać zapiekankę. Na wierzch pokruszyć ser (ewentualnie poukładać pokrojony w plasterki). Piec ok 20 minut w temp. 185 st. Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania