licząc czasu przeznaczonego na ugotowanie i wystudzenie ryżu), a składniki są łatwo dostępne i niedrogie. Ryż możecie zastąpić również makaronem. Polecam! Składniki (na ok. 6-7 porcji): 1 1/3 szklanki ryżu (białego lub brązowego) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 kiszone ogórki 1 puszka groszku konserwowego 1 duży pęczek szczypiorku (ew. 1 średnia, drobno posiekana cebula) sól pieprz
MyCookBook.plpyrtolić" na najmniejszym ogniu. Rosół przecedzić i dobrze go schłodzić, aby zdjąć cały tłuszcz. Podawać gorący z kluskami lanymi, makaronem lub bez niczego. Przed podaniem posypać siekaną zieloną pietruszką chociaż nie wszyscy ją lubią. Kurę można podać w sosie chrzanowym, z mięsa zrobić pierogi. Marchewkę albo pokroić w plasterki i podać w rosole albo zjeść z masłem i solą
królestwo garówniedzielę przystało i mięso się przygotowało. No dobra, nie samo, ale za pomocą moich rąk. :) Możecie je podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kluseczkami i z czym tylko macie ochotę... Jeśli wolicie karkówkę to zapraszam na sznycle zapiekane w sosie (przepis) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 4 łyżki mleka 1 łyżka majeranku
O kuchni z uczuciemblogiem. Rozważałam to i wiem, że nie jestem gotowa. ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POREM, SELEREM NACIOWYM I UDKAMI KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki: - 500 gramów udek z kurczaka bez kości - 4-5 porów - kilka łodyg selera naciowego - 250 gramów makaronu (u mnie penne, ale to nie obowiązek) - 200 mililitrów śmietany 36% - 2 żółtka - 200 gramów sera żółtego - gałka muszkatołowa - pieprz - kolendra
Życie zamknięte w smakumasło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda 3. Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował odcedzić Podawać z warzywnym sosem
W królestwie smaków BeatyCzosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy, solimy do smaku. Gotowy sos przekładamy na tortille, dodajemy łyżkę sosu czosnkowego, zwijamy, bądź składamy na pół i gotowe. Kurczaka po meksykańsku można również podać (zamiast z tortillą) z makaronem lub ryżem. Pycha
Rozpustne gotowaniebyć płynne po dolaniu śmietanki, ale jeśli będzie za gęste trzeba dodać trochę wywaru z bulionu i warzyw. 4. Zmiksowany sos pieczarkowy wlewam do zupy, wsypuję estragon, mieszam, zagotowuję, doprawiam do smaku. Rozlewam do miseczek lub talerzy, podaję z makaronem, kleksem kwaśnej śmietany i siekaną pietruszką. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji
Kuchnia Prezydentowejśliwkami. Bardzo proste, ciekawe danie, dające sporo możliwości, ponieważ podstawowy przepis prawie nie zawiera przypraw, poza solą i czarnym pieprzem. Sos jest bardzo łagodny, aksamitny, świetnie współgra z delikatnym mięsem i słodkimi śliwkami kalifornijskimi. Razem z podpieczonymi ziemniakami czy makaronem stanowi smakowite danie obiadowe. Przygotowanie jest proste, ale niebanalne - podpalanie alkoholu i polewanie płonącym smażące się mięso stanowiło dla mnie
Kuchnia Prezydentowejdrobno posiekane, paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy mleczko kokosowe i dusimy. Na koniec dodajemy sos rybny, cukier, bazylię i sproszkowane chili. Curry możemy zjeść samo ale idealne będzie z dodatkiem ryżu lub też makaronu ryżowego. Smacznego
Kuchenne WariacjeKolejne danie z Makaronem Międzybrodzkim. Tym razem użyłam wstążki ząbkowanej, i kolejny raz nie zawiodłam się. Makaron po ugotowaniu w czasie przewidzianym przez producenta pozostał taki jak lubię, czyli al'dente, i doskonale pasował do sosu kurkowego. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytysolą i pieprzem. Całość smażymy chwilę tak, aby pomidorki puściły sok ale jeszcze się nie rozpadły. Wówczas dodajemy ugotowany makaron. Na końcu dodajemy pokruszony ser feta i smażymy dopóki ser lekko się nie rozpuści i nie zagęści odrobinę "sosu", który się wytworzył. Całość doprawiamy według uznania (u mnie sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia) a wierzch posypujemy zieleniną (ja dałam koperek
My simple kitchenMakaron rurki z farszem ze świeżych pomidorów, szpinakiem i parmezanem to coś dla miłośników włoskich smaków. Całość polana lekkim sosem jogurtowym tworzy wspaniałą kompozycję na rodzinny obiad
Milion Smakóweksperymentuje z grzybami ale gdy na horyzoncie pojawiają się aromatyczne kurki to żal nie wyczarować z nich czegoś dla odmiany :) Sos z kurek robiłam po raz pierwszy i mimo obaw wyszło smakowicie! - 400g kurek - jedna podwójna pierś z kurczaka - makaron z pełnego ziarna - koperek - jogurt 0% - szczypta mąki - 1 cebula - bulion drobiowy - 2 ząbki czosnku Podsmażamy cebulkę wraz z kurkami
upichconaposzliśmy na gyrosa, i o to chodziło:) Dziś już wrócił mi zdrowy smak Lasagne z bobem i fasolką szparagową SKŁADNIKI: makaron lasagne opakowanie bobu 0,4kg żółtej fasolki szparagowej 250g pomidorków koktajlowych 1 cebula 150ml śmietany ser typu greckiego sos beszamelowy ser żółty, sól, pieprz, świeża mięta Bób i fasolkę ugotować al dente. Na rozgrzanej patelni delikatnie zeszklić pokrojoną
MarciochaKucharzysosem pomidorowym i pulpecikami, ale nieco innymi, bo z czerwonej soczewicy. Dobrze doprawione ziołami i chili, podgotowane w aromatycznym sosie, smakują przepysznie. Świeży tymianek na sam koniec i mamy spaghetti w wersji wegetariańskiej. Składniki (na 2 porcje)250g makaronu spaghetti Pulpeciki z soczewicy250g soczewicy czerwonej2 łyzki oliwy1 cebula2 ząbki czosnku2 jajka4 łyżki bułki
Pink Envelope