makaron z serem - 5662 przepisów (strona:5/378)

Pesto z natki pietruszki i nasion słonecznika 150

innej odsłonie, które każdy może zrobić w domu i to ekspresowo. Pesto z natki pietruszki i nasion słonecznika. To moja trochę spolszczona wersja tego włoskiego przysmaku. Podane z makaronem i serem Grana(...)Padano smakuje wyśmienicie. Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 4 porcje. Produkty 2 pęczki natki pietruszki, 3 łyżki nasion słonecznika, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, makaron, ser Grana Padano, sól, pieprz ziołowy. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Oliwę z oliwek wlej do wysokiego naczynia. Natkę pietruszki umyj i pokrój na mniejsze części. Dorzuć ją do naczynia

Fit&Fast Kitchen
LUBELLOWA PIZZA Z PIECZARKAMI 177

bardzo smaczne danie dla dzieci zarówno tych mniejszych jak i większych.  Pizza na bazie Makaronu Mini Lubella  z duszonymi pieczarkami,szpinakiem i serem .  Dzieci Kochają Pizzę -makaron-ser i pieczarki. Kiedy te składniki połączymy ze sobą da nam to niezapomniane wrażenia smakowe .Dzieci na pewno zjedzą ją z zachwytem. Polecam i Smacznego :)  #lubelloveinspiracje  #lubella #lubellamini(...)pieprzę do smaku, smażę na rumiano na małym ogniu. Dodaję umyty szpinak .Mieszam i smażę razem z pieczarkami jeszcze kilka sekund. Dodaję czosnek. Mieszam całośc.  ✔Makaron odcedzam dodaję tarty ser ale zostawiam ok 1 łyżkę oraz przecier pomidorowy.Mieszam.  ✔Foremkę ( ja użyłam silikonową) smaruję masłem a następnie przekładam makaron. Całość dokładnie wyrównuję łyżką lekko dociskając. Na wierzch dodaję pieczarki

Gotowanie Patki
,,Zapiekanka szpinakowa’’ 288

pieczarek 0,5 kg startego sera mozzarella 8 łyżek kukurydzy 3 cebule 4 ząbki czosnku Sos: 8 łyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy(...)Dokładnie wszystko mieszamy i na końcu dodajemy starty ser. Na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę makaronu, posypujemy startym serem, pieczarki, kukurydze, szpinak posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki szpinak i tak do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy serem i polewamy naszą zapiekankę przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze

Podróż w kulinaria
,,Zapiekanka makaronowa z suszonymi pomidorami’’ 292

startego sera mozzarella 8 łyżek kukurydzy 3 cebule 4 ząbki czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie Sos: 8 łyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy(...)mieszamy i na końcu dodajemy starty ser. Na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę makaronu, posypujemy startym serem, pieczarki, kukurydze, suszone pomidory i posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki, suszone pomidory i tak do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy serem i polewamy naszą zapiekankę przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze

Podróż w kulinaria
Klasyczny Mac & Cheese –makaron zapiekany z serowym beszamelem 178

Cheese to chyba dwa najbardziej rozpoznawalne specjały amerykańskiej kuchni. Oba wszechstronne, uniwersalne, do jedzenia w dowolny sposób, z ulubionymi dodatkami. Dzisiaj z pieca wyjechał klasyczny makaron z serem – zapiekany w kremowym, mocno serowym sosie, z dodatkiem gotowanej szynki. Prosto, szybko i pysznie! Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, aż osiągnie stan al dente , po czym dokładnie odcedzamy(...)serowy. Wierzch jest jednocześnie chrupiący i ciągnący. Pyszna opcja na obiad jeśli macie ochotę na coś, co zawsze poprawia humor a nie wymaga wielkiego nakładu pracy w kuchni. Makaron z serem to jest to! DLA DOCIEKLIWYCH Mac&Cheese to potrawa obecna głównie w kuchni anglosaskiej, ale nie tylko. Szwajcarzy mają swoje Älplermagronen – bardzo podobną zapiekankę z makaronu i sera

Karo in the Kitchen
Makaron ze Szparagami i Piersią Kurczaka 172

podwójna pierś kurczaka (około 600g) 1 strąk czerwonej papryki 1 szklanka bulionu drobiowego 1 garść świeżych listków bazylii 3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia żółty ser do posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania: Makaron ze szparagami https://www.youtube.com/watch?v=G6lUPz4DClk Przygotowanie: Szklankę bulionu odlałam z wywaru na którym przygotowywałam zupę ale można użyć rosołu. Z umytych(...)bazylię doprawiam solą i pieprzem, mieszam i całość duszę jeszcze około 3 minuty. Do tak przygotowanego sosu dodaję gorący makaron, mieszam – danie jest gotowe. Na talerzu makaron posypuję żółty serem. Makaron ze szparagami jest gotowy można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pappardelle pomidorowe z serem miętowo-ziołowym i orzechami włoskimi 141

Smaczne, aromatyczne danie makaronowe w kilka chwil gotowe.  Czas przygotowania, to czas makaronu gotowania.  Podczas gotowania makaronu, ser przygotowujemy, z pomidorami suszonymi na patelni grzejemy, składniki ze sobą mieszamy, prażone orzechy dokładamy, listkami mięty smak podkreślamy  i do rozsmakowywania się zabieramy. Soli nie używamy, bo w serze i w ziołach ją mamy. Składniki na 1 porcję(...)smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego z papryką ostra, pomidorami i bazylią. Przygotowanie: Makaron gotujemy (bez soli) na al dente i odcedzamy. W czasie, kiedy gotuje się makaron przygotowujemy pozostałe składniki. Ser rozgniatamy za pomocą widelca, dodajemy pieprz, olej, posiekaną mięte, pietruszkę, lubczyk i mieszamy. Na suchej patelni prażymy orzechy, przekładamy na ściereczkę, robimy tzw. sakiewkę i ocieramy orzechy, skórka ładnie

Moniki Smakołyki
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 116

łyżka oleju/oliwy 2-3 łyżki śmietany kremówki 30% garść tartego sera (może być parmezan lub inny podobny) pieprz sól Do podania: tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) świeża bazylia Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy w taki sposób, aby została nam około połowa szklanki wody w której się gotował. Kurczaka oczyszczamy z błon i kroimy(...)pomidorki koktajlowe, szpinak i około 4 łyżki wody z makaronu. Całość przykrywamy i zmniejszamy ogień. Dusimy, co jakiś czas mieszając, aż szpinak zwiędnie, a pomidorki trochę zmiękną. Wtedy dorzucamy makaron, ser i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i podgrzewamy chwilę, aż ser oblepi makaron. Podajemy obsypane tartym parmezanem i listkami bazylii. Smacznego Artykuł Makaron z kurczakiem, szpinakiem

PatiGotuje
Makaron z serem z ziemniaka 286

Makaron z serem z ziemniaka Chwilkę drapałem się po głowie i zastanawiałem co zrobić na obiad. Wybrać miałem między ziemniakami a makaronem, ale jak tu wybrać, skoro pożąda się jednego i drugiego? Postanowiłem więc, po chwili namysłu, ukręcić ser z ziemniaka (równie prawdziwy ser, jak te tanie marketowe) i ubabrać w nim makaron. Otrzymałem cudo, które widzicie na załączonym obrazku(...)makaron z serem z ziemniaka zapiera dech w piersi i sprawia, że serce zaczyna szybciej bić… Czyżby to danie było kobietą? „Dobrałem się do niej – do tego makaronu – i spałaszowałem bez mrugnięcia okiem… Na sam koniec – ostatkiem sił – wylizałem naczynko i uroniłem rzewną łzę… Teraz po tych wspaniałościach zostały tylko wspomnienia

Blendman
Zapiekany makaron w sosie serowym 169

łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml   Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente, w osolonej wodzie. Odcedzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Około 1/2 szklanki odłożyć do posypania po wierzchu zapiekanki. Na dużej patelni rozpuścić masło. Na rozpuszczone(...)papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Wlać do gorącego, ugotowanego makaronu i dokładnie wymieszać.  Wymieszany makaron z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypać pozostawiony, startym serem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez około 20 - 25 minut, aż ser na wierzch stanie się złocisty i delikatnie chrupiący

Gospodyni Miejska
Makaron z Pesto z Suszonych Pomidorów – Szybki Obiad 177

suszonych pomidorów 20 g sera żółtego 100 ml oliwy lub oleju 20 g płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano szczypta soli oraz 500 g makaronu taki jaki lubimy około 100 g sera żółtego Link do filmu z przygotowania: Makaron z pesto z suszonych pomidorów Przygotowanie: Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Pomidory suszone odsączam z zalewy(...)pojemnika przekładam wszystkie składniki na pesto i rozdrabniam blenderem – pesto z suszonych pomidorów jest gotowe. Do gorącego makaronu dodaję pesto i dokładnie mieszam. Makaron nakładam na talerz i posypuję serem. Makaron z pesto z suszonych pomidorów jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Lasagne. 120

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy przyprawy(...)mięsa, podgrzewamy do momentu aż wyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Do naczyń do lasagne wykładamy: warstwę sosu, płat makaronu, następną warstwę sosu, ser, płat makaronu, sos, ser (powtarzamy do momentu aż nam się skończy sos. Lazanię zapiekamy 35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. *Do typowej lazanii dodaje się sos beszamelowy

Moje-pitraszenie
Lazania szpinakowa z trzema serami 82

będę dzisiaj, bo jednocześnie piszę tego posta, robię chleb i do tego jeszcze quiche z rybą wędzoną (przepisy oczywiście wkrótce). Makaron lazania 250 g świeżego szpinaku 0,5 szklanki mleczka zagęszczonego niesłodzonego 250 g serka mascarpone 270 g (opakowanie) sera feta dużo (nie wiem dokładnie ile, ale spora kostka) sera żółtego 200 ml śmietany 18%  1 suszona papryczka chili(...)makaronu. Na to kładziemy warstwę naszego duszonego szpinaku i znów warstwę makaronu. Potem warstwa pokruszonego sera feta (połowę tego co mamy) i znów warstwa makaronu. I dalej: warstwa szpinaku, makaron, ser feta (reszta, która nam została), makaron, szpinak, makaron i na samą górę pokrojony w plastry żółty ser. Ale tak naprawdę dużo. Nie wiem ile Madzia go dała, ale mówiła

Marder&Marder Manufacture
Tagliatelle z gorgonzolą, orzechami i suszonymi pomidorami 179

Szybki, smaczny makaron dla miłośników włoskich klimatów :) SKŁADNIKI 300 g makaronu tagliatelle 100 ml śmietanki kremówki 300 g sera gorgonzola 50g orzechów włoskich 100g suszonych pomidorów sól pieprz gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony(...)kostkę ser i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy z ognia. Delikatnie solimy (ser jest dość słony), doprawiamy pieprzem i połową łyżeczki gałki. Wrzucamy odcedzony makaron, pomidory i orzechy. Całość mieszamy i podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
MAKARON Z BROKUŁAMI W SOSIE SEROWO ŚMIETANOWYM 120

Danie dla wielbicieli makaronu, sera i czosnku. Proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: brokuły 1 szt. cebuli 2 ząbki czosnku 6-8 szt. suszonych pomidorów 1 opakowanie sera pleśniowego np.lazur 1 opakowanie śmietany 18% ser parmezan sól pieprz czarny dowolny makaron np.Lubelli Brokuły podgotowałam w osolonej wodzie. Podzieliłam je na mniejsze części. Cebulkę pokroiłam i podsmażyłam na oleju(...)suszone pomidory i dodałam je do cebuli. Wlałam ze trzy łyżki oliwy w której były pomidory. Wkruszyłam ser pleśniowy i mieszałam aż się roztopił. Następnie dołożyłam ugotowane wcześniej różyczki brokuł. Wlałam śmietanę i wymieszałam. Doprawiłam solą i pieprzem. Podawałam z makaronem. Na wierzch posypałam parmezanem.   Smacznego

potrawyregionalne