makaron z serem - 5662 przepisów (strona:46/378)

PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 180

pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę, jajko, dodajemy przyprawy, wyrabiamy masę. Z powstałej masy formujemy pulpeciki(...)półplasterki. Pora kroimy w półplastry. Pieczarki i pora podsmażamy na tłuszczu pozostałym po pulpetach, gdy będą miękkie, dodajemy śmietanę, ser topiony pokrojony w kostkę oraz przyprawy, dusimy aż ser się rozpuści. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do sosu, mieszamy, na wierzchu układamy pulpety, posypujemy pokruszoną fetą, chwilkę dusimy aby pulpety się podgrzały

słodki bratek
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 148

czarnych oliwek (opcjonalnie) 2-3 łyżki śmietanki kremówki 30% (opcjonalnie) 3-4 łyżki oliwy z oliwek (użyjcie tej z suszonych pomidorów) pieprz sól Do podania: tarty ser np. parmezan lub gran padano Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Łososia, pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekany drobno czosnek, smażymy dosłownie chwileczkę(...)łososia i oliwki. Smażymy 2-3 minuty i dorzucamy makaron i dodajemy śmietankę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy 2-3 minuty i gotowe. Podajemy posypane dużą ilością tartego sera. Smacznego Artykuł Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron penne z kurczakiem i brokułami w sosie z sera gorgonzola 159

Kolejny pyszny pomysł na makaron z kurczakiem w sosie z sera gorgonzola. Choć ser ten nie każdy lubi, bo nie oszukujmy się, nie każdy przepada za serami pleśniowymi, ja szczerze mówiąc, też nie do końca lubię jakbym miała tak o zjeść, ale w tym wydaniu na prawdę jest świetne. Polecam spróbować, bo warto ! Składniki: makaron penne 1 filet z kurczaka(...)kurczaku :) ) rozgrzewamy ją i wlewamy śmietanę, podgrzewamy, następnie dodajmy ser gorgonzola, i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści, następnie dosypujemy około 2/3 łyżeczki papryki słodkiej.  Gdy ser się rozpuści wrzucamy ugotowany makaron, odgotowane różyczki brokuła i filet, wszystko mieszamy i dusimy około 7-10 minut i podajemy na talerz ! :)  Smacznego

Gotuj z Mąką
Zapiekanka makaronowa (szpinak i łosoś) 144

makaron (ilość wg uznania) 250 g szpinaku 100 g łososia wędzonego na zimno sól, pierz 1 ząbek czosnku 125 ml śmietany 30% 125 śmietany 18% starty ser  masło do posmarowania formy Makaron ugotować al dente. Następnie przelać go zimną wodą, aby się nie posklejał. W międzyczasie przygotować szpinak - jeśli używamy zamrożonego, to lekko go odmrozić, do garnka wlać odrobinę(...)szpinak i gotować na małym ogniu. Następnie dodać ząbek posiekanego czosnku, a także przyprawić solą i pieprzem. Lekko ostudzić. Dno naczynia żaroodpornego posmarować masłem, dodać połowę ugotowanego makaronu, szpinak, pokrojonego łososia, starty ser i delikatnie przyprawić solą/pieprzem. Na sam wierzch dodać resztę makaronu i całość zalać wymieszanymi śmietanami. Jeśli nie macie, np. słodkiej śmietany to dodajcie 250 ml śmietany

Ugotować
Wiejska zapiekanka z makaronem orkiszowym 241

makaron orkiszowy, można ją jednak przygotować z dowolnego rodzaju makaronu. Zapiekankę można podać na obiad lub ciepłą kolację.  SKŁADNIKI: 300g ziemniaków, 200g kiełbasy cienkiej, 150g makaronu orkiszowego świderki, 2 cebule, 100g sera żółtego, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i kroję w plasterki. Cebulę obieram, kroję w piórka i szklę(...)Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. 2. W małych naczyniach żaroodpornych układam naprzemiennie porcję ziemniaków, kiełbasy, cebuli i makaronu. Wierzch zapiekanek posypuję żółtym serem i oprószam solą oraz pieprzem. 3. Zapiekam 20 minut w temperaturze 190 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem 255

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 4-5 porcji: 400g makaronu – u mnie uszka lubelli 200g wędzonego łososia Odrobina tymianku lub koperek 15 dag startego sera żółtego 125g mozzarelli – starta na grubych oczkach 200g śmietany – u mnie 18% 2 jajka Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować   al dente(...)drobne paski. Z jajek i śmietany przygotować za pomocą trzepaczki sos. Posolić i popieprzyć go do smaku, dodać tymianek. Do sosu dodać 5 dag startego sera żółtego i pół startej mozzarelli. Makaron z łososiem polać sosem. Całość wymieszać. Pozostały ser żółty i mozzarelle wymieszać. Posypać nią wierzch makaronu. Piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów
Makaron z pesto i rocottą 92

czeka w pogotowiu, podobnie czosnek, a że była i ricotta, zobaczcie co z tego wyszło ☺ 30 min 2 składniki: makaron (ja użyłam makaronu z pszenicy durum z dodatkiem szpinaku) PYCHA! 150 g serka ricotta 2 plastry sera koziego pesto z bazylii: PRZEPIS TUTAJ wykonanie: Pesto robimy, jak w przepisie powyżej. Dodać do niego łyżką rocotte i dokładnie połączyć składniki. Makaron

Ania i Marcin gotują
Makaron z sosem meksykańskim 238

Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w całości 200g zielonej fasolki szparagowej (np. mrożonej) 50g żółtego sera 3 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Makaron Przyprawy: przyprawa meksykańska, sól Nastawiamy wodę i gotujemy dowolny makaron w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy(...)musi wyczuć jaka ilość przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu

Kolizje Smaków
Spaghetti z małżami i szpinakiem 171

tryb dresowo-kocykowy, który w sumie też nie jest na początku najgorszy, najedzmy się jeszcze tego, co latem było najpyszniejsze. Składniki: 1/2 kg małży 200 g sera feta pęczek świeżego szpinaku makaron spaghetti mały pęczek pietruszki 6 ząbków czosnku 2 cebule 2 limonki 1 ostra papryczka kilka łyżek masła 1/2 butelki białego wytrawnego wina pieprz, sól Przepis: Makaron gotujecie(...)patelni rozgrzewacie dwie łyżki masła, podsmażacie na niej posiekane drobno cebule i pozostałe 3 ząbki czosnku. Dorzucacie porwany na kawałki szpinak. Kiedy zmięknie, dodajecie fetę i mieszacie, żeby ser się roztopił. Makaron przekładacie na talerze, wykładacie na niego szpinak, dekorujecie małżami, posiekaną natką pietruszki i kawałkami drugiej limonki. Siadacie w zamkniętym już jednak – bo chłodno – oknie, chłonąc resztki

GRUBY WAŁEK
Kurczak z rurkami 202

składniki * 2 piersi z kurczaka * 2 średnie cebule * 2 ząbki czosnku * 30 dag pieczarek * puszka pomidorów w zalewie * sól, pieprz naturalny, pieprz Cayenne * 40 dag makaronu rurki * ser typu parmezan do posypania Sposób wykonania Mięso pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory zmiksować. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, cebulę, czosnek i podsmażyć(...)dusić ok.. 10 min. Po tym czasie dodać zmiksowane pomidory, Doprawić do smaku i dusić ok.. 10 min. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć, przełożyć do rondla I wszystko razem wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać serem

Mix smaku
Wegańskie spaghetti „bolognese”, czyli makaron z sosem pomidorowym z czerwoną soczewicą 156

bardziej wprawnego kucharza przyprawiałaby o więcej niż zdumienie, to byłam z niej prawdziwie dumna, serwując ją swoim przyjaciółkom przy okazji spotkań w moim domu (z tego co pamiętam, makaron okraszony kopczykiem sera wszystkim smakował wyjątkowo). Toteż teraz z rozrzewnieniem wspominam i swoje początki kulinarne, i chwile z bliskimi, mając to szczęście, że najstarsza z moich przyjaźni trwa do dzisiaj(...)mielonej kurkumy, słodkiej i wędzonej papryki, kolendry, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki i kuminu, czarny pieprz do smaku, 1 – 2 łyżeczki suszonego oregano 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti (bezglutenowego lub np. orkiszowego) odrobina sera wegańskiego lub parmezanu do podania (opcjonalnie) Soczewicę przełożyć na sito i bardzo dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, marchewkę

Even Better Food
Mamma mia ! – makaronowy raj 219

serem Grana Padano) Dla wszystkich, którzy lubią wersje wegetariańską makaronu jest to bardzo fajna pozycja z karty, która jest smaczna, lekka i sycąca. Tagliolini alla campagnola (Makaron wstążki z pomidorkami koktajlowymi,serem mozzarella, czosnkiem, świeżą bazylią i oliwą Dla wszystkich, którzy cenią sobie lekkość i dobrze podkreślony włoski smak świeżą bazylią , czosnkiem i fenomenalną oliwą z oliwek. Polecam wam również(...)penne w wersji dla lubiących coś bardziej treściwego tzn. makaron z dodatkiem boczku Smacznie, pysznie i sycąco. Penne con pancetta e pomodoro (Makaron rurki z boczkiem w sosie pomidorowym z czoskiem, papryczką chili i serem Grana Padano Poniżej pełny wykaz dostępnych past w Trattori Mamma mia! Pyszności !! Makaroniarze wpadajcie, próbujcie i dzielcie się opiniami w komentarzach pod recenzją Na koniec

I LOVE LIFE
SPAGHETTI Z PIECZARKAMI, MAŁŻAMI I SEREM FETA 143

SKŁADNIKI : 150 g makaronu spaghetti Lubella  100 g sera fety 100 g mrożonych lub świerzych małży 150 g pieczarek 1 puszka pomidorów  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula 3 lyżki oleju  200 ml bulionu 1 łyżka mąki rozmieszana w 150 ml wody sol, pieprz i zioła prowansalskie do smaku tarty parmezan do posypania(...)mieszamy, kiedy znacznie się zredukuje dodajemy małże.  Po około 10 minutach sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w wodzie i zagotowujemy.  Na koniec do sosu dodajemy ser fetę pokrojoną w kostkę.  Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Lasagne bolognese (bezglutenowa) 138

dusimy chwilę, aż smaki się połączą. 7. Teraz czas na dodanie sporej garści tartego sera np. grana padano, który zagęści sos i poprawi smak. Być może trzeba będzie jeszcze odrobinę dosolić czy dosypać ziół i gotowe. Odkładamy sos z ognia. Czas na beszamel. A makaron sobie nadal schnie. 8. W rondelku rozpuszczamy masło i następnie dorzucamy dwie spore łyżki mąki(...)kładziemy płaty makaronu. 14. Makaron przykrywamy beszamelem. Uważamy z warstwami, żeby nam starczyło składników na dalsze warstwy. 15. I znów porcja sosu bolońskiego, na który trzemy ser grana padano. 16. Kolejna warstwa makaronu, który następnie pokrywamy beszamelem. 17. Następnie porcja sosu bolońskiego z tartym serem grana padano na wierzchu. 18. I ostatnia warstwa makaronu. 19. Pozostałość beszamelu. 20. Pozostałość sosu

Kawa z mlekiem
Makaron Zapiekany z Szynką i Sosem Beszamel 131

według przepisu na opakowaniu , ugotowany odcedzam . Cebulę kroję w drobną kostkę . Szynkę kroję w cienkie paseczki o długości 3 -4 centymetrów . Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach . Groszek odcedzam z zalewy na durszlaku. Końcowe przygotowanie makaronu : Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam cebulę przez około 5 minut , następnie dodaję do cebuli groszek , szynkę i całość smażę jeszcze(...)jest gotowy . Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowany makaron dodaję usmażoną cebulę z groszkiem i szynką całość mieszam . Następnie dodaję sos beszamel i dokładnie mieszam . Górę posypuję obficie żółtym serem . Naczynie z makaronem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 15 minut .Makaron jest gotowy . Makaron z szynką i sosem beszamel jest gotowy . Życzę smacznego

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania