makaron z serem - 5662 przepisów (strona:243/378)

Słodka lazania – z serem i śliwkami 159

śliwek 1/2 szkl. wody 3/4 szkl. cukru Warstwa serowa: 450 g gęstego sera z wiaderka 1/2 szkl. kremówki 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Sos: 1/2 szkl. kremówki 2 łyżki budyniu waniliowego 1 jajko 1 łyżka cukru Dodatkowo: 12 płatów makaronu Lasagne nr 52 Lubella masło do wysmarowania formy Umyte i odpestkowane śliwki przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę

Smaki Na Talerzu
Smietankowe penne ze szparagami 115

odkładania kwasu moczowego w organizmie. SKŁADNIKI (dla 4 osób) pęczek młodych zielonych szparagów 400 g makaronu penne lub tagliatelle 100 g plastrów surowego wędzonego boczku 400 ml śmietanki 12 lub 30 % 1 łyżka masła 8 pomidorków koktajlowych sól pieprz parmezan lub inny twardy ser do posypania szczypta szafranu - opcjonalnie Szparagi łamiemy w  najtwardszym miejscu, dzięki temu pozbędziemy się zdrewniałych(...)się jedynie zblanszowały. Dzięki temu się nie rozgotują. Szparagi i tak będą krojone na kawałki. Gotowe nowalijki przekładamy do naczynia z lodowatą wodą, a do wywaru ze szparagów wrzucamy makaron i gotujemy na pół twardo. Hartowanie w zimnej wodzie pomoże na zachowanie koloru oraz chrupkości i sprężystości warzyw. Na suchej, głębokiej patelni lub w woku przesmażamy pokrojony boczek. Kiedy się

Kuchnia od dwojga
Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) 208

kalorie, to zastąpcie majonez jogurtem a ser żółty pomińcie lub dodajcie ser kremowy śmietankowy lub naturalny. Tak przygotowaną pastę możecie przechowywać w lodówce w słoiku lub w miseczce przykrytej folią spożywczą przez kilka dni. Szukacie pomysłu na obiad? Zastąpcie majonez/jogurt oliwą, a będziecie mieć pyszny sos pesto do makaronu. Możecie dodać natkę czy jakieś ulubione przyprawy, jednak

Mieszam w Garnku
Zrazy nadziewane papryką i serem w sosie pomidorowym 212

Jeśli jednak płaty są dość grube, trzeba je dokładnie rozbić. Część sosu wykorzystuję do makaronu i podaję jako pierwsze danie, natomiast zrazy z odrobiną pozostałego sosu można podac jako drugie danie, z dodatkiem np zielonej sałaty lub surówki. SKŁADNIKI kilka płatów mięsa wołowego papryka żółty ser mąka sól przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili wykałaczki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

zielonacukinka
Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem 146

Znacie zapewne zapiekanki z wykorzystaniem makaronu przypominającego rurki zwane  cannelloni. Moje cannelloni zrobiłam z płatów makaronu w kształcie prostokątów. Płaty posmarowałam przygotowanym farszem, polałam sosem pomidorowym i wszystko zapiekłam pod pysznym beszamelem. W ten sposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki(...)wszystkimi płatami. Odsączone, wystudzone przełożyłam na deskę. Na każdym płacie makaronu rozsmarowałam farsz. Zwinęłam w rulon i ułożyłam w naczyniu do zapiekania. Zrobiłam sos beszamelowy wg tego przepisu. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 °C. Canneloni przełożyłam do naczynia do zapiekania, polałam sosem beszamelowym, okrasiłam sosem pomidorowym i posypałam startym serem. Naczynie wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Kiedy

Kuchnia u Krysi
Kurczak z papryką i serkiem mascarpone + film 186

średnie czerwone cebule 2 czerwone papryki pęczek szczypioru z dymki 250 g serka mascarpone 2 łyżki przyprawy do kurczaka olej do smażenia czarny pieprz sól opcjonalnie ugotowany ryż lub makaron przepis Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w niedużą kostkę a następnie przekładamy do miski, łączymy z przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 20 minut. Obraną cebulę oraz opłukany(...)minut często mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy serek mascarpone, wszytko podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wrzucamy posiekany szczypior, wszystko razem łączymy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem.   Artykuł Kurczak z papryką i serkiem mascarpone + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Gotowanie z Ojami 138

czego mogę się przyczepić to ilość mięsa, którego według mnie powinno być ciut więcej. Drugie w moim zamówieniu znalazło się azjatyckie danie Stir Fry z wieprzowiną, warzywami i makaronem Chow Mein i zdecydowanie był to strzał w 10! Nigdy wcześniej nie jadłam tego typu potrawy i na pewno znalezienie i kupienie poszczególnych składników dla dwóch osób zajęłoby mi więcej czasu(...)menu. I tak oto w listopadzie mój przepis na tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta trafiło do menu Ojami. Ponieważ nie wypada mi zachwalać własnego przepisu najlepiej będzie, jeśli sami go spróbujecie i ocenicie zamawiając tutaj . Dodam tylko, że ten wegetariański makaron zadowolił już niejednego mięsożercę :)  Podsumowując: - jeśli wkurzają Cię kolejki w markecie i korki na mieście

Bez Cebuli
Łosoś w sosie sojowym z makaronem z cukinii i marchewki 140

Dziś przedstawiam pyszną i zdrową alternatywę dla tradycyjnego makaronu. Do zrobienia mojego tagliatelle użyłam cukinii i marchewki pokrojonych obieraczką w cienkie pasy i ugotowanych na parze dla zachowania wszystkich witamin. Do tego soczysty łosoś zamarynowany w sosie sojowym i usmażony na niewielkiej ilości oliwy oraz czarny sezam dla kontrastu - smakowego i kolorystycznego. Jest pysznie i zdrowo, no i atrakcyjnie(...)odstawić na 20-30 minut.Marchew i cukinię pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw (lub krajarką do sera). Gotować na parze 5-7 minut - powinny być al dente. Odstawić na bok. Łososia obsmażyć na oliwie z każdej strony, skropić sokiem z cytryny. Dodać na patelnię makaron z warzyw. Doprawić solą, młotkowanym pieprzem i sezamem. Wszystko razem wymieszać i podgrzewać na patelni

Kulinarne Inspiracje
Cannelloni z grzybami leśnymi 191

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10 dkg sera żółtego 1 sos uniwersalny … Czytaj dalej Cannelloni z grzybami leśnymi

czarrna od kuchni
Makaron z warzywami – kolorowo i zdrowo 154

kapustę i przesmażamy 2 min. Kolejno dodajemy rzodkiewkę i podgrzewamy 1 min, delikatnie mieszając. Do warzyw dodajemy makaron, doprawiamy, solą, pieprzem i garam masala. Całość mieszamy. Podajemy z kiełkami, szczypiorkiem    i listkami mięty. Danie przed podaniem można posypać startym żółtym serem.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Fusilli lunghi z sosem ze smażonych pomidorów, z warzywami po hiszpańsku 106

tydzień hiszpański i portugalski. znakomita okazja do poznania tamtejszej kuchni i zasmakowania w świeżych owocach morza,lekkich hiszpańskich serach, długo dojrzewających wędlinach,dorodnych oliwkach, a także w regionalnych sosach czy pastach. Dziś przygotowałam szybkie ,ale pyszne, lekkie danie, którego bazą jest makaron fusilli lunghi col buco. Danie palce lizać i tak naprawdę nie trzeba żadnych miar ani wag,wszystko robimy

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym 94

Jeśli więc znudziła Wam się zwykła pomidorówka, to czas na tą zupę. Możecie serwować ją z fetą lub serem kozim, który jeszcze podkręci jej smak. Ja niestety dysponowałam jedynie fetą, ale zupa i tak była przepyszna. Możecie jeść ją z grzankami, makaronem, ryżem czy kaszą lub samą. Mi smakuje najbardziej właśnie w wersji solo, bo dobrze czuć nuty smakowe

Mieszam w Garnku
Pesto bazylia i oregano 133

twardego 6 orzechów nerkowca przyprawy, sól Liście bazylii i oregano opłukać i przetrzeć blenderem. Dodać orzechy, a następnie ser i przyprawy. Przecierać co chwilę przerywając. Na koniec dolewać wolnym strumieniem oliwę i przecierać aż do uzyskania odpowiedniej, jednolitej konsystencji. Podawać z makaronem na ciepło lub zimno. marcelina

Czerwony Gupik
Penne ze szpinakiem i serem ricotta 386

penne jeszcze trochę zmięknie, podczas przygotowywania farszu szpinakowego .   Ugotowany makaron czeka na dołożenie masy szpinakowo-serowej Makaron przełożyć z sita do dużej misy. Dołożyć zawartość patelni. Całość dokładnie wymieszać.  Po wymieszaniu I w ten sposób penne ze szpinakiem i serem ricotta jest gotowe! Nakładać porcje na talerze i delektować się smakiem

Grunt to przepis!
QUIZ – ILE WIESZ O KUCHNI WŁOSKIEJ (CZ. III) 220

zjada rocznie około: a) 120 kg makaronu b) 26 kg makarony c) 5 kg makaronu d) 65 kg makaronu 2. Światowy dzień makaornu wypada: a) 15 lutego b) 22 kwietnia c) 10 sierpnia d) 25 października 3. W celu fermentacji sardyńskiego sera Casu marzu: a) wprowadza się do niego larwy much b) zakopuje się go w nawozie c) obtacza się

Bon Ton Italia
Makaron tagliatelle z sosem bakłażanowym 177

łyżeczkę miodu i dokładnie mieszamy. Dusimy do miękkości przez około 10 minut. Staramy się uzyskać kremową konsystencję sosu. Makaron gotujemy na al dente przez około 3 minut. Odcedzamy i przekładamy na patelnie z sosem. Delikatnie mieszamy. Możemy na wierz posypać startym serem

Pan i Pani Smith w kuchni

Proponowane wyszukiwania