Pesto z bobu z makaronem 210koniec stopniowo dodając wodę z gotowania makaronu. Dodajemy jej tyle, aby pesto osiągnęło pożądaną konsystencję. Odcedzony makaron umieszczamy ponownie w garnku (nie przelewając go zimną wodą). Dodajemy pesto i mieszamy. Umieszczamy porcję na talerzy, skrapiając pozostałą oliwą, dodając bób oraz posypując resztą sera. Smacznego
Kolizje Smaków
Naleśniki ze szparagami 224sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka km od naszej miejscowości, najbardziej lubimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cafe Furkot | Warszawa 218pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane z sosem śmietanowym z marchewką. Oprócz podrobów podano nam także kopytka w kilku wariacjach
Kuchnia Bazylii
Makaron Miłośniczki Gotowania- penne z małżami nowozelandzkimi 193podlej cydrem, całość dusimy tak aby sos się zredukował - doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą - posiekaj pietruszkę - makaron przelej na sitko, dodaj do rondla z małżami wymieszaj całość posyp obficie natką pietruszki - jeśli chciałbyś zaostrzyć smak posyp ostrym w smaku startym na pyłek serem Całość podawaj z lampką schłodzonego cydru. Danie jest przepyszne, bardzo gorąco Wam polecam, na obiad, kolację
SMYKWKUCHNI
Pizza z tapenadą i pomidorkami 251dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną możesz trzymac w lodówce kilka dni. Świetnie sprawdzi się na kanapkach, z makaronem albo na pizzy! Pizza: ciasto wg tego przepisu. Swoją pizzę posmarowałam około 1/3 tapenady z powyższego przepisu, udekorowałam połówkami pomidorków i starłam niewielką ilość wegańskiego sera typu cheddar (Volfie). Czas pieczenia 12-15 minut w temp
greenscarf
Pesto pietruszkowe i z OpenCard w Da Vinci 218fareast-language:EN-US;} Szybkie i proste. Może służyć za bazę do kanapek albo sos do makaronu. Pyszne! Składniki: 7-8 łyżek oliwy ½ filiżanki pestek słonecznika 2 pęczki natki pietruszki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 100-150 g startego żółtego sera Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
Qlinarnie i Qlinarnie
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Hiszpania 232papryki faszerowane suszonym dorszem lub półmiski zimnych mięs (np. sławnej szynki jamon czy kiełbasy chorizo) i serów. Po nich następuje zupa, zazwyczaj rybna lub z owoców morza . W Katalonii popularna jest zupa Carn d’Olla – bulion na bazie mięsa ze dodatkiem specjalnego makaronu zwanego Galets. Po zupie przychodzi czas na danie rybne na ciepło, np. tradycyjnego pieczonego leszcza - besugo , choć
Chilli Czosnek i Oliwa
MAKARON LINGUINE Z KREWETKAMI – TAJSKIE SMAKI 264szybki i dobry obiad bez specjalnych zdolności kulinarnych SKŁADNIKI : świeży makaron linguine – 200 gram krewetki – 200 gram limonka – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki papryczka chili – 1 sztuka lub pół zależy jaką ostrość preferujesz mleko kokosowe – pól puszki – 200 ml śmietana – 4 łyżki świeża pietruszka – pół pęczka cukier – pół łyżeczki ser parmezan – do posypania oliwa z oliwy sól i pieprz Posiekać(...)sól i pieprz, wymieszać. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie przesmażyć je na oliwie z oliwy przez 3 minuty. Wlać mleczko kokosowe i śmietanę. Wycisnąć pozostałe pół limonki. Makaron gotować w wodzie z łyżeczką soli przez 9 minut. Przełożyć na patelnię, zmniejszyć ogień, przykryć przykrywką i dusić 5 minut. Przełożyć na talerz i posypać parmezanem
kuchniabellissima.wordpress.com
Sos-nadzienie -baza- pod pizzę, tortellini, makaron itd... 217lodówki ! Winnice, kasztany, dynie, sery, warzywa, zioła, miody...ileż bym mogła wymieniać. Dolina Susy bogata jest w okresie jesiennym ,kiedy to ziemia rodzi prawdziwe smakowitości, które można zapasteryzować, zakonserwować, ususzyć, na dłużej. Dziś zrobimy sobie antipasto – przystawkę, bazę dosłownie pod wszystko! Można ją jeść samodzielnie, można jako dodatek do mięs , można ubogacać tym makarony, tortellini ..wszystko co nam przyjdzie
Z Kuchni Do Kuchni
Makaron ” Luciana’s” 221Pyszny i szybki makaron z papryką i pieczarkami . Nie wiem, czy warto cokolwiek o nim pisać , jego trzeba koniecznie spróbować . Nazwa , taka jakaś ,moi chłopcy zawsze walną coś ,żeby potem było wiadomo co chcą , a czego nie , lepiej tak, niż tłumaczyć godzinę, że chcą to pomarańczowe , wpadające w różowe z serem i pieczarkami….no tak połowa dań zawiera takie
Ogrodnik w podróży
Lasagne z mięsem / Lazania 195włoskiego jedzenia i dla mięsożerców. Składniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 ząbki czosnku mieszanka przyprawy śródziemnomorskiej 400 g pomidorów w puszce dwie łyżeczki przecieru pomidorowego pół szklanki wody pieprz sól sos beszamel 3/4 l mleka 70 g masła 70 g mąki pieprz sól gałka muszkatołowa oraz starty ser parmezan Wykonanie: Mięso mielone podsmażyć na patelni(...)czasie sporządzić sos beszamelowy. Masło rozpuścić w rondelku , dodać mąkę cały czas mieszając. Uważać by mąka się nie przypaliła. Powoli dolewać mleko. Doprawić solą , pieprzem i gałką. Przygotować makaron według zaleceń producenta. Przeważnie makaron kładzie się suchy ja jednak zawsze i każdy makaron do lazanii obgotowuję 2-3 minutki. W żaroodpornym naczyniu układać kolejno sos mięsno-pomidorowy, płaty
Pysznie & Pięknie
PULPECIKI WOŁOWE Z PENNE 186tartego sera żółtego np. Cheddar 🍜1 jajko 🍜3 łyżki bułki tartej 🍜4 łyżki ketchupu 🍜1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 🍜Sól i pieprz do smaku 🍜Mąka ziemniaczana do obtoczenia Pozostałe 🍜350 ml soku pomidorowego 🍜4 łyżki koncentratu pomidorowego 🍜2 ziela angielskie 🍜2 liście laurowe 🍜1 kostka rosołowa 🍜Sól i pieprz do smaku 🍜2 łyżki natki pietruszki 🍜150 g makaronu
Gotowanie Patki
Dyniowo-serowa lasagne 151daniu króluje dynia, dzielnie wspierana przez niezawodny makaron. Jeśli do dań z tego warzywa nie jesteście specjalnie przekonani, to gorąco polecam Wam ten przepis. Słodycz dyni jest subtelnie podkreślona, a w kontraście ze słonym serem i lekko pikantnym dyniowym sosem- wszystko komponuje się ze sobą cudownie. Zapewniam! Czytaj więcej
Pichceniomania
Swojska pizza - ciasto do pizzy 174pieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca. Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1. Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3. Makaron, piersi z kurczaka i szpinak
My World by Dagmara Rek
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 347Wystarczy wrzucić je na 1 minutę do wrzątku i są gotowe. Polecam te z prosciutto i serem. zupa. Tak jak w przypadku sałatki, robię ją dzień wcześniej i podgrzewam przed jedzeniem. Staram się, aby w takiej zupie oprócz warzyw była kasza, ryż lub makaron. Wtedy zupa jest na tyle syta, że starcza mi w zupełności. Tak wyglądają moje propozycje
Posadzone i zjedzone
Zielone pesto z bazylii 181Składniki – porcja dla dwóch osób: 1,5 szklanki świeżych liści bazylii, 1/4 szklanki startego sera parmigiano reggiano, 2 – 3 ząbki czosnku, 1/4 szklanki orzechów
Coś bym zjadła
Spaghetti z bobem 208doprawić solą, pieprzem, curry, słodką papryką i usmażyć na rozgrzanym oleju. 4 .Następinie przełożyć do garnka makaron z bobem i usmażonego kurczaka i zalac śmietaną. 5 .Całośc gotować na średnim ogniu, na koniec doprawić do smaku (zioła prowansalskie, sól, pieprz) Opcjonalnie zetrzeć żółty ser lub parmezan
Coś z niczego
Smaki Kuchni Włoskiej - moja encyklopedia o kuchni włoskiej 170warzyw. Za to jest to kopalnia wiedzy o produktach wykorzystywanych głównie w kuchni włoskiej. Historia makaronu, rodzaje, zastosowanie, dobry przepis na niego, kurcze aż w głowie mi się zakręciło, tak wiele rodzajów, tyle nazw. Dodatkowo informacje co znaczą same nazwy. Rodzaje mięsa, serów, oliwy, ziół, warzyw, owoców, kawy, wina i wiele innych. Wszystko opisane szczegółowo i dość rzetelnie. Mimo
Blondynka Gotuje
Smaki kuchni śródziemnomorskiej. Zapraszam do sklepu Smaki Południa 212Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry” smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy, herbaty i wiele innych znakomitych produktów, których trudno
Słodkie okruszki
Schab w sosie serowo-pieprzowym 203chrupiącą bagietką. Jeśli po przygotowaniu tego smakołyku zostanie Wam trochę sosu, to polecam podać go z makaronem penne i kawałeczkami kurczaka - palce lizać! Potrzebne nam: - 5 cienkich kotletów ze schabu (grubości 1 cm) - bagietka z masełkiem czosnkowym - duży kubeczek śmietany 18% - 100 g sera z niebieską pleśnią, np. Lazur - 3-4 plastry żółtego sera o intensywnym smaku - trochę mielonego czarnego
W poszukiwaniu inspiracji
Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami 252wystudzoną quinoę. Polać oliwą, sokiem z cytryny i miodem. Delikatnie wymieszać. Podawać schłodzoną. Można posypać serem feta. Jak wspomniałam, tabbouleh libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami jest nie tylko świetny samodzielnie, ale stanowi przepyszny, odświeżający dodatek do grillowanych mięs. Podobne przepisy Makaron z owocami morza Lemoniada truskawkowa pomidorowa fasolka z bankietówkami Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów .yuzo_related
Pociąg Do Kuchni
Ziołowy makaron ze szparagami - danie główne 181szparagów * garść grana padano * garść ulubionych ziół : bazylia, oregano, tymianek * sól, pieprz Przygotowanie : Makaron i szparagi ugotować al dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojone szparagi, podsmażyć.Wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku. Posypać serem. Podawać na ciepło, od razu po przyrządzeniu. Przepis bierze udział w konkursie Tomasza Jakubiaka
Magiczne Życie Marty
Faszerowane muszelki 230Wczoraj w sklepie zobaczyłam makaron - duże muszelki. Popatrzyłam, popatrzyłam i kupiłam. A dzisiaj rano przygotowałam smaczny farsz z mielonego mięsa, pieczarek i marchewki. Tym farszem wypełniłam wcześniej ugotowane muszelki, posypałam startym serem i danie gotowe. Prawda, że szybko! Przepis bierze udział w akcji "Pieczarkowy Tydzień" . Składniki: pół opakowania dużych muszelek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dag pieczarek
Salonik smaków
Green Tortellini Gigantos with cheese, accompanied by salad 150Składniki: 1 opakowanie zielonego Tortellini Gigantos mix sałat - endywia frisee, endywia escarola, roszponka cykoria radicchio 1 opakowanie sera feta z chili - polecam arla apetina 1 pomidor
ClauditteMissCooking
Gnocchi z pesto z rukoli 231Wielokrotnie już pisałam, że naszym domu uwielbiamy różnego rodzaju kluski i makarony. Dzisiaj zapraszam na klasyczne włoskie kopytka, czyli gnocchi. Podałam je z pesto z rukoli , do tego odrobina koniecznie startego na świeżo parmezanu lub innego tego typu sera. Niego w gębie :-). Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego
Kulinarne przygody Gatity