makaron z serem - 5662 przepisów (strona:245/378)

Spaghetti z zielonym pesto i jajkami od szczęśliwych kurek 160

dodać ząbki czosnku oraz bazylię, wlać oliwę, dodać odrobinę soli do smaku, wszystko razem zmiksować. Wsypać ser i wymieszać-pesto powinno mieć kremową konsystencję. Jajka ugotować na pół twardo tak aby białko było ścięte a żółtko jeszcze płynne, obrać, przekroić na połówki.  Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzić nie przelewać wodą! Od razu wymieszać z zielonym pesto, wyłożyć

Wanilia i Kardamon
Gnocchi z szałwią i grzybami / Gnocchi with mushrooms and sage 199

Zabrałam się ostatnio za porządkowanie mojej zasobnej już biblioteczki z książkami kucharskimi i wpadła mi w ręce książka Gino D’Acampo “Buonissimo”. Przewertowałam

karmelowy
Penne z sosem szpinakowym, kurczakiem i pomidorkami cherry (Penne with spinach sauce, chicken and cherry tomatoes) 196

another pan. Put the hot chicken to the spinach sauce and stew it for a minute Makaron gotujemy al dente. Porcję przekładamy na talerz, polewamy sosem a na wierzchu kładziemy przecięte na pół pomidorki cherry. Całość możemy posypać startym żółtym serem. Boil penne till it gets al dente. Put a portion onto a plate, put some sauce

Jacob Tastes
Zapiekanka makaronowa 150

Makaron gotuję w osolnej wodzie z dodatkiem oleju. Odlewam i przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję posiekany kawałek pora, paprykę, przyprawy i żółty ser. Zapiekamy aż ser się roztopi

prawdziwe jedzenie
Muszle makaronowe ze szpinakiem 118

pieprz czosnek jajko Sos  pomidory w puszce czosnek sól pieprz Ponad to makaronowe muszle  mozzarella Makaron zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmięknie. Pomidory gotujemy i doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.  Do gorącego szpinaku dodajemy ser ricotta, czosnek oraz przyprawy. Na koniec wbijamy jedno jajko i energicznie mieszamy. Następnie przekładamy nasz farsz

KuukBuuk
Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem 198

smażyć  aż cebula się zezłoci a boczek wytopi. Pietruszkę posiekać. Kaszę dokładnie wymieszać z serem. Dodać przestudzoną cebulę z boczkiem, posiekaną pietruszkę, jajko. Dobrze wymieszać, przyprawić solą, dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka. Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi, ulepione pierogi odkładać  na posypaną

Stare Gary
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 124

uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego,biszkoptowego lub ucieranego (np. babka piaskowa ) nada mu atrakcyjny

Przepisy i porady kulinarne
Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku 136

Ostatnio same przepisy kulinarne..dziś kolejny! Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Karnawał na stole 211

kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynką Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem   Sałatka makaronowe gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna   Sałatka z brokułem, fetą i szynką   Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym   Sałatka z tuńczykiem   Sałatka gyros   Sałatka gyros z sosem

Kuchnia domowa Ani
Makaronowe risotto z cukinią oraz pomidorkami cherry 149

już lekko miękka dodajemy białe wino, chwilę odparowujemy ok 1 minuty - do tak przygotowanych dodajemy nasz ugotowany makaron całość mieszamy i dusimy jeszcze ok. 2 minuty - jeżeli chcemy, aby nasze makaronowe risotto było bardziej kremowe możemy dodać starty na drobnych oczkach ser parmezan, mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania kremowej konsystencji. - tak przygotowane nasze makaronowe risotto podajemy na talerzu po czym

Basia w kuchni
B... Brokułowa! 186

ciiii ;) Zupę znowu wkładamy na palnik i dodajemy przyprawy i mieszamy.  Na średnim ogniu dodajemy makaron i czekamy, aż zmięknie. Pamiętajcie, że "wypije" on troszkę bulionu, więc postępujcie ostrożnie z pkt.4 :) Zupę po przełożeniu do talerza dekorujemy nasionami i serem. I voilà! Pyszna, ekspresowa, kolorowa, dietetyczna zupa bez grama śmietany ani jogurtu, za to przypominająca konsystencją wszystkie inne kremy

Kitchens Alphabet
Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym 195

skromnie, wyszło bardzo smacznie. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko ale można również z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 0,5 czerstwej bułki 0,5 szk mleka 1 jajko 0,5 cebuli 50 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Sos pomidorowy 1 puszka pomidorów całych Pudliszki 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym

Ala piecze i gotuje
Serowe ravioli z kurczakiem w sosie kremowym 153

filet z kurczaka z pomidorami suszonymi i oliwkami w kremowym sosie serowym! Mniam. Na samą myśl ślinka mi cieknie. Produkty użyte: Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie makaronu Ravioli al formagio Melissa Primo Gusto 6-7 pomidorów suszonych Melissa Primo Gusto 5-6 oliwek Melissa Primo Gusto 50 ml śmietanki 30% 2 łyżki oliwy 1/2 opakowania serka kremowego(...)kurczaka wlewamy śmietankę oraz umieszczamy ser kremowy śmietankowy. Mieszamy do rozpuszczenia się sera. Wrzucamy pokrojone pomidory i oliwki. Smażymy 5 minut. Po tym czasie dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka. Smażymy wszystko razem przez 7-8 minut. W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Do wrzącej wody wkładamy makaron ravioli al formaggio Melissa Primo Gusto i gotujemy ok. 14 minut

Gotuj z Mąką
Spaghetti z karmelizowaną cebulą i szparagami 114

żadnych dodatków. Spróbujcie jej koniecznie w takim wydaniu ! Składniki (2 porcje): makaron spaghetti 3 średnie białe cebule 250 – 300 zielonych szparagów 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 czubata łyżka brązowego cukru sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki drobno startego sera grana padano Wykonanie: Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój(...)ocet balsamiczny i brązowy cukier, smaż jeszcze około 5 minut. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce. Ułamią się one same w odpowiednim miejscu. Odetnij ‚główki’, łodygi pokrój w ukośne plasterki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Na 2 minuty przed końcem gotowania – dodaj szparagi – główki i plasterki. Odcedź i dodaj do karmelizowanej cebuli. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wyłóż

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania