makaron z serem - 5662 przepisów (strona:245/378)

Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem 202

smażyć  aż cebula się zezłoci a boczek wytopi. Pietruszkę posiekać. Kaszę dokładnie wymieszać z serem. Dodać przestudzoną cebulę z boczkiem, posiekaną pietruszkę, jajko. Dobrze wymieszać, przyprawić solą, dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka. Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi, ulepione pierogi odkładać  na posypaną

Stare Gary
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 128

uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego,biszkoptowego lub ucieranego (np. babka piaskowa ) nada mu atrakcyjny

Przepisy i porady kulinarne
Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku 142

Ostatnio same przepisy kulinarne..dziś kolejny! Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Karnawał na stole 213

kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynką Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem   Sałatka makaronowe gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna   Sałatka z brokułem, fetą i szynką   Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym   Sałatka z tuńczykiem   Sałatka gyros   Sałatka gyros z sosem

Kuchnia domowa Ani
Makaronowe risotto z cukinią oraz pomidorkami cherry 153

już lekko miękka dodajemy białe wino, chwilę odparowujemy ok 1 minuty - do tak przygotowanych dodajemy nasz ugotowany makaron całość mieszamy i dusimy jeszcze ok. 2 minuty - jeżeli chcemy, aby nasze makaronowe risotto było bardziej kremowe możemy dodać starty na drobnych oczkach ser parmezan, mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania kremowej konsystencji. - tak przygotowane nasze makaronowe risotto podajemy na talerzu po czym

Basia w kuchni
B... Brokułowa! 192

ciiii ;) Zupę znowu wkładamy na palnik i dodajemy przyprawy i mieszamy.  Na średnim ogniu dodajemy makaron i czekamy, aż zmięknie. Pamiętajcie, że "wypije" on troszkę bulionu, więc postępujcie ostrożnie z pkt.4 :) Zupę po przełożeniu do talerza dekorujemy nasionami i serem. I voilà! Pyszna, ekspresowa, kolorowa, dietetyczna zupa bez grama śmietany ani jogurtu, za to przypominająca konsystencją wszystkie inne kremy

Kitchens Alphabet
Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym 196

skromnie, wyszło bardzo smacznie. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko ale można również z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 0,5 czerstwej bułki 0,5 szk mleka 1 jajko 0,5 cebuli 50 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Sos pomidorowy 1 puszka pomidorów całych Pudliszki 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym

Ala piecze i gotuje
Serowe ravioli z kurczakiem w sosie kremowym 163

filet z kurczaka z pomidorami suszonymi i oliwkami w kremowym sosie serowym! Mniam. Na samą myśl ślinka mi cieknie. Produkty użyte: Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie makaronu Ravioli al formagio Melissa Primo Gusto 6-7 pomidorów suszonych Melissa Primo Gusto 5-6 oliwek Melissa Primo Gusto 50 ml śmietanki 30% 2 łyżki oliwy 1/2 opakowania serka kremowego(...)kurczaka wlewamy śmietankę oraz umieszczamy ser kremowy śmietankowy. Mieszamy do rozpuszczenia się sera. Wrzucamy pokrojone pomidory i oliwki. Smażymy 5 minut. Po tym czasie dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka. Smażymy wszystko razem przez 7-8 minut. W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Do wrzącej wody wkładamy makaron ravioli al formaggio Melissa Primo Gusto i gotujemy ok. 14 minut

Gotuj z Mąką
Spaghetti z karmelizowaną cebulą i szparagami 118

żadnych dodatków. Spróbujcie jej koniecznie w takim wydaniu ! Składniki (2 porcje): makaron spaghetti 3 średnie białe cebule 250 – 300 zielonych szparagów 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 czubata łyżka brązowego cukru sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki drobno startego sera grana padano Wykonanie: Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój(...)ocet balsamiczny i brązowy cukier, smaż jeszcze około 5 minut. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce. Ułamią się one same w odpowiednim miejscu. Odetnij ‚główki’, łodygi pokrój w ukośne plasterki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Na 2 minuty przed końcem gotowania – dodaj szparagi – główki i plasterki. Odcedź i dodaj do karmelizowanej cebuli. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wyłóż

Moja pasja smaku
Grzanki z gruszką, camembertem i miodem 156

kolejny przepis zainspirowany moją jesienną miłością do duetu gruszka - ser pleśniowy. Choć uważam, że to gorgonzolę i gruszkę łączy idealna kulinarna więź, zdaję sobie sprawę, że dla niektórych osób aromat gorgonzoli jest zbyt intensywny. Ja sama bardzo lubię go w potrawach, które maskują jego mocną woń, np. w makaronie z sosem śmietanowym z brokułami czy w sałatkach, ale na kanapce(...)sięgnęłam po camemberta, który z gruszką także dobrze się łączy, ale ma dużo łagodniejszy smak. A ponadto camembert świetnie się piecze lub grilluje. Próbowaliście na przykład camemberta z grilla? Ser zawijamy w folię, grillujemy, potem przecinamy wzdłuż na pół i wyjadamy jego serowe półpłynne wnętrze maczając w nim grillowane warzywa. Poezja! Oczywiście camembert camembertowi nierówny. W Lidlu jest taki jeden

Chilli Czosnek i Oliwa
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BAKŁAŻANEM CUKINIĄ I BROKUŁAMI 239

również inne zapiekanki: ZAPIEKANKA Z MAKARONEM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ZAPIEKANKA Z MAKARONEM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Składniki: 1kg ziemniaków (najlepiej jesiennych) parę różyczek brokuł bakłażan cukinia cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów (można oczywiście użyć świeżych) parę plasterków wędzonego boczku (opcjonalnie) opakowanie jogurtowej (jest lżejsza) śmietany kawałek sera mozzarella słodka czerwona papryka zioła prowansalskie bazylia, tymianek sól, czarny pieprz

potrawyregionalne
Muszle makaronowe nadziane szpinakiem i serem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 150

liści świeżego szpinaku 1/2 serka mascarpone (2 czubate łyżki) oliwa z oliwek 2 – 3 ząbki czosnku Do posypania na końcu: 50 g tartego sera mozzarella tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory zblenduj wraz z wodą po wypłukaniu puszki. Liście bazylii posiekaj lub porwij. W rondelku rozgrzej(...)dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek około 1 minuty. Dodaj liście szpinaku i mieszaj do momentu aż ‚zwiędną’. Odstaw do przestygnięcia. Przygotuj nadzienie. W misce wymieszaj ze sobą ser ricotta, 100 g mozzarelli

Moja pasja smaku
Zielona Carbonara 147

przyrządzenia: 1. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. W moździerzu utrzyj na pastę czosnek z solą. 4. Dodaj listki bazylii i ponownie utrzyj całość na pastę. 5. Do pasty dodaj sok z cytryny, uprażone migdały i starty na drobnych oczkach ser- połącz na gęstą pastę. 6. Do całości wrzuć groszek(...)rumiano na patelni. 8. Zdejmij rumiany boczek z patelni - odstaw na bok. 9. Na tłuszcz pozostały ze smażenia boczku, bądź 1 łyżkę oleju wyłóż 3/4 groszkowej pasty, dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. 10. Całość zalej wodą odlaną z makaronu i podgrzewaj przez 5min. 11. W miseczce połącz dokładnie jajko ze śmietaną/ jogurtem. 12. Patelnię z makaronem zdejmij z palnika

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 129

środek konserwujący. Szałwia to dobry dodatek do serów czy dipów z twarożku. Liście możemy dodać do zupy z cebuli, pomidorów, frittaty ziołowej. Zioło to nadaje się do suszenia, ale musi być wtedy najwyższej jakości.  Oregano  Niezastąpiony składnik kuchni włoskiej, doskonale łączy się z tymiankiem jeśli przygotowujemy mięso wołowe czy wieprzowe. Makarony, focaccia i pizza to tylko niektóre, napoplarniejsze

Moja smaczna kuchnia
Sałatka à la grecka 270

Jedna z mojej ulubionej sałatkowej top-trójki! Na pierwszym miejscu zawsze i wszędzie będzie sałata z dodatkiem sera, gruszki i bakalii. A na drugim ta właśnie, taka à la grecka, bo przecież większość składników znanych jest z sałatki greckiej. Można ją zabrać do pracy, można podać na rodzinnej uroczystości, można w końcu przygotować ją tylko dla siebie i męża(...)sentymentu, bo w końcu od niego właśnie zaczynałam prowadzić blog. A teraz podam przepis z przyzwoitymi proporcjami, bo wcześniej wszystko było tylko "na oko" :) składniki: 1,5 szklanki makaronu penne (może być razowy) ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych 200 g fety 15 szt. czarnych oliwek 1 czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek  2 łyżki soku z cytryny garść

bistro mama

Proponowane wyszukiwania