nowego połączenia (a pomysłów jest masa na sosy do makaronów) to wypróbujcie połączenie pomidorów z ziołami, puszystym serkiem śmietankowym i porem. Składniki (na 4 porcje): 500 g makaronu spaghetti 2 puszki krojonych pomidorów bez skórki 2 średnie pomidory 1 duża cebula 6 pieczarek 1/3 z dużego pora łyżka serka śmietankowego - użyłam puszystego serka Turek łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy wedle(...)żółty ser tarty do posypania Przygotowanie: 1. Świeże pomidory, cebulę oraz pieczarki pokrój w kostkę, pora w cienkie plasterki. 2. Rozgrzej w garnku oliwę z oliwek, przesmaż na niej cebulę i pora, dodaj pieczarki i świeże 2 pomidory pokrojone w kostkę. 3. Gdy warzywa zmiękną dodaj 2 puszki pomidorów, serek i koncentrat, wymieszaj, dopraw do smaku. 4. Makaron ugotuj
Zasmakuj Kuchnipapryka, pokrojona w paski 1 zielona papryka, pokrojona w paski 1 żółta papryka, pokrojona w paski 1 cebula, pokrojona w plasterki sól i pieprz 1 łyżka mielonego chili 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka czosnku granulowanego 4-5 szklanek mleka 4 szklanki makaronu penne 1 szklanka startego sera Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej, włóż kurczaka
karmelowyZapiekanka meksykańska Składniki: 200 g makaronu 300 g mięsa mielonego wieprzowego 6-7 pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2/3 puszki kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 150 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka sosu worhestershire około 200g żółtego sera pieprz, papryka słodka i ostra 2-3 łyżki przyprawy do kuchni(...)pomidorowy, doprawiamy pieprzem i sosem worhestershire. Gotujemy jakieś 10 minut, aby sos odparował. Jeśli będzie bardzo wodnisty możemy zagęścić do lekko mąką. Jest to istotne ponieważ nie chcemy aby makaron pływał nam potem w wodzie. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al. dente. Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie oliwą, następnie nakładamy porcję makaronu, farsz i posypujemy startym serem. Robimy w ten sposób
Mania Gotowaniagruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami
WojnaNaSmaki.pljednej łyżeczki cukru. Mozzarellę utrzeć na tarce. Naczynie posmarować resztą oliwy, wyłożyć makaron na nim cukinię z cebulą. Polać sosem, posypać serem. zapiekać 15-20 minut (180 stopni) aż ser zacznie się złocić. Ja dodałam jeszcze 2 ząbki czosnku do sosu i zwykłego sera żółtego na wierzch gdyż miałam za mało mozzarelli. Było pyszne. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniSkładniki: 1 opakowanie makaronu muszle 3 kolory Czaniecki, 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec, 300 g mięsa mielonego, 1 mała cukinia, 1 cebula, 1/3 czerwonej papryki, 1/3 żółtej papryki, 1/3 zielonej papryki, 30 g żółtego sera, 1/3 szklanki bulionu, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz czarny, bazylia. Przygotowanie: Muszle gotujemy al dente w osolonej
Aga w kuchninaczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa
Gotuję TestujęKolejny obiad z cyklu: na wynos i na szybko. Wraz z ryżem lub makaronem możemy zabrać go ze sobą do pracy i odgrzać w mikrofalówce. Poza tym jest zdrowo i kolorowo, czyli tak jak być powinno. :-) 2 filety z kurczaka 2 brokuły 100g żółtego sera długodojrzewającego olej sól, pieprz 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut
Szefowa kuchnipół-zupy, pół-kremu doskonale pasują grzanki z czerstwego chleba, starty żółty ser. Super, gdyby był to parmezan albo mozzarella pokrojona w kostkę. U mnie był tylko zwykły żółty "gouda", ale też dał radę :) Jeśli ktoś się bardzo uprze, to można dodać ryż, makaron albo lane kluski. Zupa jest kwaśna, dzieci ją bardzo lubią i jak słyszą, że na obiad
bistro mamadobrym doprawieniu sosu. Myślę, że również będzie smakowała z innymi warzywami czy makaronem a nawet kurczakiem. Następnym razem wypróbuję taką wersję ;-) Zapraszam!!! Składniki: ok. 2 kg. ziemniaków, 400 ml śmietany 30%, 2 serki śmietankowe ( po 100g każdy), 200 g boczku wędzonego, 150 g sera żółtego ( w plastrach lub startego), 2 cebule, 200 g pieczarek, sól, pieprz Wykonanie
Passion of Cookingmoje miało 150g) sól pieprz czosnek niedźwiedzi (łyżka) 1 pomidor Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczniaki i pomidora podsmażamy lekko na patelni. Dodajemy czosnek i po paru sekundach śmietanę i przyprawy. Gotujemy około 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos można zagęścić jeszcze żółtym serem albo rozwodnic według gustu. Mi smakuje taki jaki jest. Przyprawiamy do smaku pieprzem
Lubczyk i Wanilialasagne a najlepiej taki, który nie wymaga wstępnego gotowania. Zaoszczędzi to nam pracy, a efekty będą takie same.SKŁADNIKIopakowanie makaronu lasagne600 g mięsa mielonegocebulapapryczka chilipół szklanki wytrawnego wina700 ml przecieru pomidorowego1/2 l mlekałyżka masłałyżka mąkisólgałka muszkatołowamasło5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana PadanoSPOSÓB PRZYGOTOWANIANa dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, papryczke chili i mielone mięso
zielonacukinkanastępnie nakładamy ok. 1 łyżkę makaronu. Lekko ugniatamy makaron na kształt koszyczków. Tak przygotowany makaron wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175C na 10 minut.Po tym czasie gniazdka wyjmujemy z foremki za pomocą łyżki i nakładamy do nich wcześniej przygotowany sos (klik). Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na ciepło
Emcia Pichcitrzeba sobie jasno powiedzieć STOP dla pieczywa, ryżu, makaronów, i innych węglowodanów...słodkiego alkoholu czyli darzonych przeze mnie wielką miłością piwa typu Radler ;( , ale ( okazjonalnie grzeszę ) no i oczywiście tłuszcze,niestety ale musiałam zrezygnować ze swojej wielkiej miłości czyli serów żółtych i pleśniowych na rzecz chudych twarogów, jogurtów naturalnych... a co z owocami? otóż nigdy nie byłam
NaKońcuJęzykasmaku suszona bazylia do smaku suszony czosnek do smaku pieprz mielony do smaku papryka mielona słodka do smaku przyprawa do zup i sosów do smaku 5 dag ostrego sera żółtego ( używam Parmezan lub Dziugas) 3 szklanki wody Umyte mięso pokroić i zmielić ( ja rozdrabniam w malakserze).Zmielone wyrobić z łyżką oleju. W garnku o grubym dnie rozgrzać pozostały olej. Wrzucić(...)uzupełniać po odrobinie). Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Zmniejszyć gaz i niech się dalej dusi. Nastawić wodę na makaron. W osolonym wrzątku ugotować al'dente spaghetti. Odcedzić. Wrzucić do sosu. Wymieszać. Przykryć i zostawić w garnku na 5 minut. Ser utrzeć na tarce. Makaron wyłożyć na półmisek i posypać serem. * Czasem obkładam dodatkowo upieczonymi połówkami pomidorków koktajlowych i posypuję
Buniabaje w kuchni