jest… Sekretny składnik zaznaczony został gwiazdką na liście :) Składniki: (5-6 porcji) 12-14 płatów makaronu lasagne 500 g mięsa mielonego (np. z szynki) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku Sos boloński 520 g (np. taki ) *24 plasterki topionego sera żółtego (tostowego lub gouda) -musi to być właśnie ser topiony w plasterkach 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego(...)pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne posmarować masłem lub margaryną. Układać naprzemiennie 3 warstwy składające się kolejno z płatów lasagne, 1/3 farszu mięsnego, 6 plasterków sera równomiernie rozłożonego, ¼ sosu beszamelowego. Ostatnia warstwa to makaron lasagne, posmarowany pozostałym sosem beszamelowym i przykryty 6 plasterkami sera. Całość posypać delikatnie szczyptą bazylii i oregano. Zapiekać po przykryciem w piekarniku 180 stopni przez
Moja Delicjabędą z przyjemnością spożywać przyrządzony przez nas smakołyk SKŁADNIKI: Mięso mielone: 1/2 kilograma mięsa mielonego opakowanie plastrów lazanii 3-4 pomidory 2 cebule 3 ząbki czosnku 40 dag sera żółtego świeża lub suszona bazylia olej do smażenia Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 mleka szczypta gałki muszkatołowej przyprawy: sól i pieprz WYKONANIE Cebulę drobno siekamy(...)Gotujemy, aż sos zgęstniej. Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia smarujemy tłuszczem. Układamy kolejno: Płaty makaronu układamy na dnie naczynia na nich cienką warstwę sosu beszamelowego, potem warstwę mięsa i tak na każdą warstwę. Ostatnia warstwa to sos beszamelowy i starty żółty ser. Danie zapiekamy ok. 40 min w temp. 180°. Podajemy gorące. Można podawać z sosem
W kuchennym oknie Ewyskórki - 1 cebula - 150 gramów sera żółtego - olej - zioła prowansalskie - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do szklistej cebuli dodajemy mięso w temperaturze pokojowej, które również podsmażamy. Dodajemy dwie puszki pomidorów bez skórki. Gotujemy przez chwilę i doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Podajemy z makaronem (przygotowanie zgodne z przepisem na opakowaniu
Życie zamknięte w smakuPomysł na faszerowane rurki makaronowe pochodzi z opakowania makaronu Lubella. To pyszne i pożywne danie.Składniki:makaron cannelloni50 dag mięsa mielonego3 łyżki koncentratu pomidorowegopół szklanki bulionu3 ząbki czosnku1 puszka zielonego groszku20 dag żółtego sera50g masła3 łyżki mąki2,5 szklanki mlekasól, pieprz gałka muszkatołowazioła prowansalskieolejSposób przygotowania:1. Robimy farsz: Mięso smażymy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, koncentrat, podlewamy bulionem. Doprawiamy(...)napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Następnie całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut.Smacznego
Kuchnia domowa AniPost Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeJajko Oliwa z oliwek, lub dowolny tłuszcz roślinny Cebula, sos sojowy, sos chili Makaron (w moim przypadku był to gryczany - soba) Składniki które były pod ręką Groszek zielony (mrożony) Seler naciowy Świeża papryka słodka oraz chili Żółta fasolka szparagowa Roszponka do dekoracji i stary żółty ser (twardy, np.: parmezan) Przygotowanie Zaczynamy od roztrzepania jajka z dodatkiem odrobiny sosu sojowego(...)cebulę i pokrojoną papryczkę chili. Podsmażamy. Gdy już będzie gotowa,to wrzucamy po kolei nasze składniki. Zamiast soli dodajemy sosu sojowego, który nada specyficzny smak. Na końcu dodajemy nasz makaron i pokrojony w kostkę omlet. Na talerz wykładamy roszponkę a na nią nasz makaron. Posypujemy startym serem. Co ja będę się tu rozpisywać. Czym tylko chcemy. Możemy dodać
Karczma Honoriettycentymetrów) 1 cienka i krótka łodyżka selera naciowego kawałek żółtego sera (według upodobań) 2 spore ząbki czosnku kilkanaście sztuk suszonych jagód goji odrobina soli sok z cytryny natka pietruszki Dynię pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny. Gdy zmięknie, przy pomocy widelca wyskrobujemy z niej miąższ w postaci makaronu. Przekładamy go do miski i lekko posypujemy solą
Kuchenna Kontrrewolucyaziemniakami, ale śmiało można je zastąpić makaronem. mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego) 3-4 ziemniaki 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszka, koperek 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 100-150 serka topionego sól, pieprz Dodatkowo: żółty ser do posypania (starty) Ugotować wywar drobiowy z dodatkiem
Di gotujeanother pan. Put the hot chicken to the spinach sauce and stew it for a minute Makaron gotujemy al dente. Porcję przekładamy na talerz, polewamy sosem a na wierzchu kładziemy przecięte na pół pomidorki cherry. Całość możemy posypać startym żółtym serem. Boil penne till it gets al dente. Put a portion onto a plate, put some sauce
Jacob Tastesskromnie, wyszło bardzo smacznie. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko ale można również z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 0,5 czerstwej bułki 0,5 szk mleka 1 jajko 0,5 cebuli 50 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Sos pomidorowy 1 puszka pomidorów całych Pudliszki 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym
Ala piecze i gotujeSkładniki: 200 g makaronu gigaton (duże rurki), 2-3 szt. kiełbasy krótkiej Nove – produkt wsparła Natura, 1 puszka fasoli czerwonej, 500 ml przecieru pomidorowego, 1 duża biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, ¼ łyżeczki cukru, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka suszonej bazylii, 150 ml śmietany 18%, 2 łyżki sosu sojowego, sól do smaku, ponadto: ser żółty, pietruszka zielona. Przygotowanie(...)słony i pieprz, ponieważ makaron jest niesłony. (Najlepiej dodać większą ilość sosu sojowego zamiast soli). Makaron wkładamy do żaroodpornego naczynia (najlepiej jeśli mamy naczynie okrągłe z pokrywą), dodajemy kiełbasę, mieszamy, zalewamy całość sosem. Makaron powinien być całkowicie przykryty, na wierz dodajemy fasolę, przykrywamy pokrywą, a jeśli jej nie mamy przykrywamy folią aluminiową. Tak przygotowany makaron wkładamy do zimnego piekarnika, nastawiamy
Moniki Smakołykinawet wylizaniem talerzy :) Składniki:500 g makaronu spaghetti,70 dag mięsa wieprzowego mielonego,3 cebule,3 ząbki czosnku,2 puszki pomidorów z puszki (w sezonie używam świeżych),2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,2 łyżeczki cukru,oliwa z oliwek,pieprz, sól, bazylia, tymianek (lub inne ulubione zioła),świeża natka pietruszki,15 dag startego sera żółtego,Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy
Delicious TitbitsSkładniki: 1 łyżka masła 18 0 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g makaronu 2 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku pół żółtej papryki 2 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek só l, pieprz szczypta tymianku i imbiru łyżeczka ostrej pasty paprykowej 2 łyżki śmietany 1 łyżka sera Ricotta opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola Przygotowanie: Na patelni roztopić masło i podsmażyć(...)mięsa i chwilę smażyć. Śmie tanę wymieszać z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ) . Dobrze wszystko połączyć i na koniec dodać pastę paprykową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z e sosem, posypać szczypiorkiem i Go rgonzolą...... Smacznego
Gaździnka warzyJeśli jednak płaty są dość grube, trzeba je dokładnie rozbić. Część sosu wykorzystuję do makaronu i podaję jako pierwsze danie, natomiast zrazy z odrobiną pozostałego sosu można podac jako drugie danie, z dodatkiem np zielonej sałaty lub surówki. SKŁADNIKI kilka płatów mięsa wołowego papryka żółty ser mąka sól przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili wykałaczki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zielonacukinka