CZAS: 1-30 min -PORCJE: 3 Penne w sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej
Gotuję TestujęNajlepsze jakie do tej pory zjadłam. Polecam. Do przygotowania spaghetti potrzebne będzie: 0,5 kg mięsa mielonego 5-6 pieczarek 2 pomidory 1 papryka czerwona 500
Malinowe Pocałunkipodsmażyć, kurczaka zaś pokroić w paski i dodać do cebuli, żeby się radośnie razem smażyły. Pytanie za milion - dlaczego nie każą nam tego kurczaka w żaden sposób przyprawić? Skoro makaron mamy gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, to o tym, że mięso się przyprawia też powinni wspomnieć... Nie miałam odwagi w tym miejscu zignorować intuicji i kurczak widoczny powyżej jakieś(...)nawet widać po wymieszaniu całości, bo coś tam tak jakby pływa. Smak pieczarkowy ma jak najbardziej, ale o to podejrzewam raczej 4,9% koncentratu soku z pieczarek :) Teraz idzie już z górki. Odcedzamy makaron, do naszego usmażonego kurczaka z usmażoną cebulą wlewamy pieczarkowe coś, dodajemy makaron i... ...ktoś tu chyba źle dobrał proporcje, bo na tę ilość składników
Kulinarne zapędy Kokosapołączony z faszerowanym makaronem to uczta.... Jako ciekawostka- w Katalonii 26 grudnia cannelloni jest faszerowane pozostałym mięsem z Świąt Bożego narodzenia. Kochani, na koniec napiszę Wam- że warto zjeść faszerowane cannelloni- a farsz - to nic innego jak Wasz pomysł. Polecam. Zaczynamy: Składniki na farsz : ok 500 gr mięsa mielonego wołowego ok 150 gr pieczarek 1 mała cebula(...)ząbki czosnku 1 łyżka bazyli suszonej pieprz, sól, 150-200 gr serka philadelfia 2-3 łyżki oliwy z oliwek 12 tub makaronu cannelloni * kostka parmezanu Składniki na sos pomidorowy znajdziecie tutaj Wykonanie: Pieczarki kroimy w cienkie plastry, szatkujemy cebulę. Na rozgrzanym oleju smażymy pieczarki i cebulkę- około 5 min. W międzyczasie zaczynamy robić sos pomidorowy- przepis na najlepszy
Smaki Edytypieczarek 2 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 duża cebula 250 g serka mascarpone 2 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki ulubiony makaron, u mnie świderki Malma Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać bulion i zagotować. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną marchewkę i cebulę. Na patelni rozpuścić masło(...)gotować ok 10 minut. Następnie dodać serek mascarpone. Gotować dalej aż warzywa i pieczarki będą miękkie a serek całkowicie się rozpuści. Od czasu do czasu przemieszać. Gdy zupka będzie już gotowa zestawić z ognia i dodać posiekana natkę pietruszki i wymieszać. Gotową zupkę podawać z makaronem
Monia miesza i gotujepiórka smażymy wraz z czosnkiem. Następnie wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki, pomidory z puszki i przyprawy. Gdy pieczarki zmiękną (10-15 min) dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojoną paprykę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem albo po prostu w pieczywem
Walijskie PichcenieSkładniki: 1 opakowanie tortellini (250 g) 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 300 g pieczarek 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini
czarrna od kuchniktóre w piątek po całym tygodniu pracy wracają do domu i nie mają siły ruszyć ręką. Składniki na spaghetti z sosem serowo - pieczarkowym (2 porcje): makaron spaghetti około 200 - 250 g mała śmietana 30% pieczarki około 100 - 150 g kilka łyżek parmezanu szczypiorek sól pieprz Pokroić pieczarki w paski i podsmażyć na patelni. Wlać śmietanę i chwilę podgrzewać. Dodać starty
Karola gotujeindyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką
karmelowymojej kuchni nie posiadam (nad czym oczywiście niezmiernie ubolewam), przygotowuję go w woku. Wychodzi równie pyszny! Potrzebujemy (na 2 porcje): - 150 g makaronu typu noodle udon - 200 g grzybów (shiitake, pieczarek kasztanowych, boczniaków, shimeji białych) - 3 małe cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem - 1 łyżka ketchupu - 2.5 łyżeczki sosu worcestershire - 1.5 łyżeczki sosu ostrygowego - 1 łyżeczka cukru - oliwa do woka - sezam
W mojej holenderskiej kuchnisosu lepiej od spaghetti sprawdzi się makaron w postaci szerokich tasiemek. Mi udało się dostać razowe tagliatelle , ale też pappardelle (szerszy) i fettuccine (węższy makaron) spełnią swoje zadane. Tagliatelle z wegetariańskim bolognese z soczewicy i pieczarek Składniki / na 4 porcje: 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego oliwa 2 liście laurowe kilka gałązek świeżego tymianku(...)rozmarynu) 4 duże pieczarki portobello (ok. 250 g, można zamienić na zwykłe pieczarki) 100 g suchej zielonej soczewicy puszka 400 g krojonych pomidorów lub kartonik 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 ml wywaru warzywnego 400 g makaronu tagliatelle (u mnie razowy), ewentualnie pappardelle lub fettuccine garść liści bazylii do podania: parmezan (wegetariański lub zwykły) Przygotowanie tagliatelle bolognese
Chilli Czosnek i OliwaKomosa ryżowa z pieczarkami i cukinią Ostatnio na moim blogu widać wysyp szybkich posiłków. Było jednogarnkowe spaghetti , makaron ze szpinakiem , a teraz przyszedł czas na komosę. Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią to świetna opcja dla osób, które dbają o swoje zdrowie. Teraz prawie całe nasze społeczeństwo jest na jakiejś diecie. Eliminujemy z diety gluten, tłuszcze lub po prostu wprowadzamy
Blendmanbiała część 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki krupczatki sól, pieprz 150 g makaronu tagliatelle masło klarowane natka pietruszki Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Wykładam na talerz. Pieczarki myję, kroję i przesmażam na patelni, dodaję por, doprawiam sola, pieprzem. Kalafior dzielę na małe różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie(...)pieczarek , dodaję śmietanę. Mleko wlewam do kubka, dodaję mąkę i wlewam do sosu.Zagotowuj, doprawiam, dodaję kalafior i mieszam. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki
wesoła kuchniatradycyjnej pizzy na wyrośnięcie ciasta) i jest bardzo sycące. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 150 g makaronu (użyłam Lubella nr 4 Spaghetti) 100 g mozzarelli 2 małe pieczarki 1/3 małej papryki 4 małe plastry wędliny 1/2 cebuli 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki startego parmezanu Sos pomidorowy: 300 g krojonych pomidorów z puszki(...)jakiś czas mieszając do momentu aż woda odparuje i sos się zagęści. Przygotowany makaron wyłożyć do wysmarowanej masłem formy. Makaron polać sosem. Sos dokładnie rozprowadzić łyżką. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry ser oraz drobno posiekane składniki (wędlinę, cebulę, paprykę, pieczarki). Całość posypać parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Kroić kilka minut po wyjęciu
Bulliotradycyjnej pizzy na wyrośnięcie ciasta) i jest bardzo sycące. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 150 g makaronu (użyłam Lubella nr 4 Spaghetti) 100 g mozzarelli 2 małe pieczarki 1/3 małej papryki 4 małe plastry wędliny 1/2 cebuli 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki startego parmezanu Sos pomidorowy: 300 g krojonych pomidorów z puszki(...)jakiś czas mieszając do momentu aż woda odparuje i sos się zagęści. Przygotowany makaron wyłożyć do wysmarowanej masłem formy. Makaron polać sosem. Sos dokładnie rozprowadzić łyżką. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry ser oraz drobno posiekane składniki (wędlinę, cebulę, paprykę, pieczarki). Całość posypać parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Kroić kilka minut po wyjęciu
Bullio