przygotować szybki obiadek, proponuje bardzo zdrowe danie. Makaron z warzywami. Obiad bezmięsny, dietetyczny i bardzo smaczny. SKŁADNIKI opakowanie makaronu, typu świderki , wstążki 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki kukurydzy 2 świeże marchewki mały brokuł 20 dag pieczarek lub innych grzybów przyprawy typu sól, pieprz, curry 1 pomidor 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki śmietany WYKONANIE Makaron gotuje w osolonej wodzie(...)szerokiego garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy warzywa i pieczarki. Przykrywamy i dusimy, aż warzywa zmiękną. Pomidor sparzamy wrzącą woda ,ścigąmy skórkę, kroimy w kostkę dodajemy do warzyw.Wrzucamy również kukurydzę i groszek. Smażymy jeszcze ok 10 min. Pod koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku, mieszamy , jeszcze chwilę smażymy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne
W kuchennym oknie EwyKolejny przepis makaronowy dla Kasi :) Makaron z cukinią i camembertem Składniki: 1 średnia dymka 1 cukinia 4-5 pieczarek 1 okrągły serek camembert łyżka śmietany ewentualnie 1 łyżeczka mąki - jeśli wyjdzie zbyt rzadkie sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia gruby makaron, świderki lub inny Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dymkę posiekać, wrzucić
kolorowotorcikowotaki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 100-200 g pieczarek 2 cebule 500 ml słodkiej śmietany (36%) 3 garście makarony farfalle (kokardki) 100 ml wody olej rzepakowy (Rapso) garść świeżej bazylii 4 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Kurczaka kroimy w paski, zaś cebulę(...)piórka i wszystko razem podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i wodę. Doprawiamy sola pieprzem, słodką papryką i wszystko razem dusimy (ok. 10 min.) Do kurczaka dodajemy śmietanę,makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy, aż makaron będzie ugotowany al dente. Na koniec dodajemy porwaną bazylię. Mieszamy i gotowe. Smacznego
IMPRESJA SMAKUananasie 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej gotowy sos chilli słodko-pikantny olej rzepakowy Przyprawy: sól kurkuma chilli imbir czosnek Opcjonalnie: makaron ryżowy z tapioką natka pietruszki Przygotowanie: Pieczarki obieramy, myjemy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dolewamy do nich wodę i pozwalamy im się trochę podgotować. W międzyczasie kroimy tofu w kosteczkę i dorzucamy(...)grzybków. Dodajemy szczypty wszystkich wymienionych wyżej przypraw i całość mieszamy. W szklance z wodą z puszki po ananasie rozpuszczamy obydwie mąki. Zalewamy tym roztworem tofu wraz z pieczarkami, gdy te już będą całkiem podgotowane. Mieszamy, wciąż trzymając całość na ogniu, dopóki woda nie zgęstnieje i nie połączy wszystkich składników. Po odstawieniu ich na bok, dołączamy do nich pokrojonego w kostkę
Weganizm infantylnyzielonej pasty curry ok. 100 ml mleka kokosowego (stała część i woda) ok. 100 g papai (u mnie z puszki, bez zalewy) 130 g makaronu ryżowego Kurczaka pokroić w wąskie paski, bakłażana w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki/ósemki. Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Dodać mleko kokosowe (stała część i woda), rozpuścić pastę curry. Podsmażyć mięso, a następnie dodać(...)odcedzoną ciecierzycę i pieczarki. Dusić do czasu, aż pieczarki zmiękną. Dodać bakłażana. Dusić ok. 10 minut, na krótko przed końcem dodać kawałki papai (jeśli surowa, dodać razem z bakłażanem). Podawać z ugotowanym makaronem. Porcja ma ok. 568 kcal
KucharzycaSałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską to nasza propozycja na szybką i pyszną kolację. Sałatkę tą przygotujecie dosłownie w 10 minut i z całą pewnością
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!musiałam wykorzystać produkt, które znajdowały się na udostępnionej grafice i dodać do nich tylko jeden inny produkt. Składniki: makaron: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 3 pomidory garść listków bazylii sól, pieprz kotleciki: 250 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 białej papryki 100 g żółtego sera 2 jajka 1/2pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa Wykonanie: Makaron ugotować al dente(...)dodać posiekane listki bazylii. Pieczarki oraz oba rodzaje papryki pokroić w drobną kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do miski. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi pomidorami
Pasja Smakuoleju lub maśle podsmażamy, solą pieprzem doprawiamy. Pieczarki drobno siekamy, do cebuli dokładamy, wszystko razem dusimy, a jogurt z mąka, wodą zmieszać musimy. Do pieczarek wodę z jogurtem, mąką dodajemy, gotujemy i całość miksujemy. Makaron spaghetti na al dente w osolonej wodzie gotujemy, łyżkę oleju do niego dodajemy. Następnie go odcedzamy, zimną wodą przelewamy. Cukinię na cienkie
Moniki SmakołykiSkładniki: 300g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 1l. bulionu 2-3 łyżki śmietany 24% (może być 18) sól pieprz makaron Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy na maśle. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki wrzucamy do cebuli i razem smażymy aż woda odparuje. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy makaron. Gdy makaron
Dziś Ja gotujeSkładniki: 300g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 1l. bulionu 2-3 łyżki śmietany 24% (może być 18) sól pieprz makaron Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy na maśle. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki wrzucamy do cebuli i razem smażymy aż woda odparuje. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy makaron. Gdy makaron
Dziś Ja gotujeindyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami
karmelowyrukolą i włoskimi orzechami Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kompot z suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka
Moja smaczna kuchniaugotowany makaron (porcja dla jednej osoby) cukinia ok 10 cm 4-5 małych patisonów 4 pieczarki 1/4 cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz pieprz ziołowy olej natka pietruszki świeża bazylia ewent oregano Na patelnię wlać 2 łyżki(...)oleju, wkroić cebulę, dodać posiekany czosnek. Następnie, pokrojoną na plasterki cukinię , patisony przekroić na pół lub drobniej jeśli są większe oraz pokrojone na plasterki pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć do 10 min. Dodać makaron, całość podgrzać i posypać zieleniną. Takie szybkie danie na upalne dni kiedy w kuchni trudno wysiedzieć
Gotowanie jest łatweduży półmisek żaroodporny, dla ok.6-8 osób. Można przygotować od razu na dwa dni (jest równie smaczne odgrzewane) lub zrobić z połowy porcji. Składniki: - 400g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego (lub dowolny inny) - 1 cukinia ok.350g - 250g pieczarek - 1kg zielonych szparag (2 pęczki) - 2 duże cebule - ok.1 łyżki oleju kokosowego - starty żółty ser (u mnie cheddar) Sos beszamelowy: - 60g oleju kokosowego bezzapachowego(...)dobrze, by nie było piasku. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, zeszklić je. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć. Następnie dorzucić cukinię oraz kawałki szparag. Smażyć całość ok.10-15 minut. Odstawić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, al'dente. Do naczynia żaroodpornego wykładamy odcedzony makaron, polewamy go sosem pomidorowym i mieszamy. Wykładamy warzywa, lekko mieszamy (można dodać
Smaczne ZdroweJest to bardzo rozgrzewające danie, w sam raz na chłodne jesienne dni. Makaron napełniłam farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek, to właśnie dzięki nim posiłek nas rozgrzewa. Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź wiem(...)mozzarella 1 kulka sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta mąka 2 łyżki masło 3 płaskie łyżki Dodatkowo: makaron cannelloni ok. 200 gram Metoda: 1. FARSZ: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju z masłem. Paprykę i pieczarki obrać. Paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w drobniutkie paseczki lub też kosteczkę ( ważne by były drobne
Kuchnia Paulettes