makaron z pieczarkami - 2305 przepisów (strona:66/154)

32 rozgrzewające dania na jesień 1782

wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon.  Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi warzyw zupami(...)pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie

Moja smaczna kuchnia
Najprostszy sos pieczarkowy 365

temperaturę i ilość światła. Dziś przygotowałam z tych grzybów najprostszy sos pieczarkowy, możemy go podać z pure z ziemniaków, z kaszą,  z ryżem, z makaronem... czyli jak to lubi 😊. Parę słów o pysznej pieczarce Nie wiedzieć czemu cały czas pokutuje u nas  stwierdzenie, że grzyby nie posiadają żadnych wartości odżywczych i cenione są tylko za swoje walory smakowe

Kulinarne przygody Gatity
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 365

łyżeczka: oregano, bazylii, słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał.  Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki obrane i pokrojone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy, zmniejszamy ognień i dodajemy pomidory

Niezły Młynek
UFO na moim talerzu czyli dischi volanti z klopsikami na ostro :) 195

bułki tartej; sól, pieprz, chili; 1 łyżka zimnej wody; 750 ml bulionu. na sos: cukinia 400 g; papryka czerwona; 3 duże pieczarki; mała cebula; papryka słodka; chili, sól, pieprz; 1 łyżeczka masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego; natka pietruszki. makaron: w tym przypadku - dischi volanti. Klopsiki: Mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą, przyprawy i zimną wodę mieszamy dokładnie. Z mięsa formujemy malutkie(...)dodajemy słodką paprykę i chili; podsmażamy dla lepszego aromatu. Dodajemy cebulę, później paprykę i pieczarki. Na samym końcu cukinię, żeby się nie rozciapała... Na patelnie wrzucamy przecier, wszystko mieszamy i podlewamy odrobiną bulionu spod klopsików. Dusimy przez chwilę. Do sosiku wkładamy klopsiki. Ugotowany al dente makaron podajemy z sosem i klopsikami, posypany pietruszką. Smacznego

Miksturownik
pierś kurczaka duszona z pieczarkami 248

Składniki: piersi z kurczaka – najlepiej ze skórą i kostką – po jednej na osobę pomidorki koktajlowe pieczarki zielone oliwki czosnek chili natka pietruszki bulion z kury, albo woda od gotowania makaronu białe wino oliwa z oliwek Oliwki pokroić w plastry, niezbyt cienkie, podobnie postąpić z pieczarkami i pomidorami. Posiekać pietruszkę, pokroić w grube plasterki czosnek. Kurczaka przyprawić solą

stajnia gołębie od kuchni
Zapiekanka meksykańska 5823

blogu. W połączeniu z makaronem bardzo mi przypadł do gustu. Wyszło naprawdę pysznie. Polecam.   Zapiekanka meksykańska         Składniki: 200 g makaronu 300 g mięsa mielonego wieprzowego 6-7   pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2/3 puszki kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 150 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka sosu worhestershire(...)ząbek czosnku drobno siekamy i delikatnie podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso, kiedy się przysmaży przyprawiamy je przyprawą do kuchni meksykańskiej, papryką, pieprzem. Dodajemy następnie do mięsa pokrojone w kostkę pieczarki, i paprykę, dokładnie mieszamy i dalej smażmy. Na końcu dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę. Przygotowujemy sos. Pomidory wyparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy je w kostkę. Pozostałą cebulę i czosnek

Mania Gotowania
Sos grzybowy 244

Sos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs. Najlepiej jest go przygotować ze świeżych grzybów, jeśli jednak macie ochotę na taki sos w okresie kiedy się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z warzywami 136

woda gotowana - 0,5 szkl papryczka chili mała - 1 szt oliwa do smażenia makaron spaghetti - 200 g natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente.  Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry.  Warzywa umyć, osączyć.  Marchewkę pokroić w piórka, papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę jedną(...)patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć.  Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw.  Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą.  Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Potrawka orientalna z pak choi 275

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 marchewka garść grzybów mun 4-5 brązowych pieczarek 2-3 liście kapusty pak choi 200 g makaronu ryżowego przyprawa orientalna sos sojowy ocet ryżowy suszona trawa cytrynowa … Czytaj dalej Potrawka orientalna z pak choi

czarrna od kuchni
Razowe spaghetti z pieczarkami i papryką 263

Sycące spaghetti z mięsem mielonym i pysznymi dodatkami - czyli "wypasione" spaghetti bolognese :) SKŁADNIKI  400g razowego makaronu spaghetti 250g wołowo-wieprzowego mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 300g pieczarek 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 mały (90g) słoiczek koncentratu pomidorowego (np. Pudliszki) oliwa sól,pieprz, cukier papryka słodka,papryka ostra(...)bazylia, oregano - suszona lub  świeża  twardy ser do posypania  PRZYGOTOWANIE Makaron  gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy obficie ziołami, papryką słodką i w/g upodobań - ostrą. Dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant 215

względem dopasowania do rodzaju mięsa. Nie pomyliłam się. W torebce z zupą znajduje się makaron oraz przyprawy i saszetka z olejem - do dania wykorzystałam całość. Przyprawy z orientalną nutą w daniu przełamałam słodką papryką oraz kwaskowymi suszonymi pomidorami, a do tego dodałam pieczarki i kiełki. W efekcie otrzymałam obiad dla dwóch głodnych osób ;) Na stronie marki znajdziesz przykładowe przepisy(...)kubku - produkty oraz ich dostępność znajdziesz również na stronie producenta. Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant Składniki: 1 zupa instant OYAKATA Kurczak po japońsku 250 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 150 g kiełków na patelnię stir-fry 100 g mini pieczarek 5 suszonych pomidorów 4-5 łyżek tartego parmezanu Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka kroimy

Kolorowy Przepisownik
Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem 195

Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem Składniki: sos: - podwójny filet z kurczaka - papryka czerwona - pieczarki - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny ziarnisty - zielone chilli jalapeno - bazylia, oregano - sól   dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem(...)bazylii. Osobno podsmażam posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą i duszę pod przykryciem. Gdy już wszystko zmięknie, zwłaszcza papryka, dodaję pomidory z puszki i dokładnie razem podsmażam do miękkości. W międzyczasie gotuję makaron. Odcedzam go, ale nie przelewam wodą. Przekładam go do sosu

Kuchnia co dnia
Garnek po bolońsku 318

konserwantów i nigdy nie dorówna wersji domowej. Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu penne 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 liśc laurowy Sól Pieprz 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2,5 kubka wody/bulionu - *kubek=300ml ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano(...)czosnek posiekać. Podsmażyć je na odrobinie oleju, do czasu, gdy woda wyparuje z pieczarek Dodać mięso mielone, smażyć do czasu, gdy nie będzie surowe. Posolić i popieprzyć do smaku. Zalać wodą/bulionem rozrobionym z koncentratem. Dodać liść laurowy. Doprawić bazylią i oregano. Dodać surowy makaron. Gotować do miękkości około 10-15 minut (czas podany jest na opakowaniu). Smacznego

Fabryka pomysłów
Penne Z Sosem Pomidorowo Pieczarkowym 197

pewno chętnie zjedzą tak przygotowany makaron. Możemy użyć tutaj dowolny, swój, ulubiony makaron. W czasie sezonu na pomidory możemy użyć świeżych pomidorków, w prawdzie czas przygotowania dania się troszkę wydłuży, ale za to smak, dania będzie jeszcze lepszy :) Składniki na 2-3 osoby: 250 g pieczarek puszka pomidorów bez skórki około 100-150 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki przyprawy(...)kostkę 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę makaron penne ilość na 3 osoby sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na oliwie przesmażamy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki starte na tarce na grubych oczkach bądź pokrojone w plasterki, dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku solimy i pieprzymy całość. Przesmażamy do odparowania wody

Gotowanie...to proste !
Makaron z imbirem, kilka polskich filmów 201

font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 2 osób: 200-250g razowego makaronu kilka łyżek oleju smakowego (np. pozostały po suszonych pomidorach lub olej + ulubione zioła) 1 dość duży kawałek imbiru 7-8 pieczarek ½ małej cukinii 1 puszka pokrojonych pomidorów 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 2-3 garście oliwek sól, pieprz Normal(...)pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj makaron al dente wg wskazówek na opakowaniu. Rozgrzej olej. Pokrój drobno imbir i podsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Pokrój pieczarki (każdą na 3 części), pokrój cukinie i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj pomidory i przecier. Duś kilka minut (aby warzywa były

Qlinarnie i Qlinarnie