Korzystając z tygodnia włoskiego, natknęliśmy się na ten przepyszny makaron. Postanowiliśmy więc, wziąć go w obroty. Musimy przyznać, że wyszło bardzo smacznie. Składniki 250 g makaronu maccheroncini Pesto: 60 ml oliwy z oliwek 30 g orzechów nerkowca garść świeżej bazylii garść natki(...)pietruszki 1 pomidor Dodatkowo: garść świeżej bazylii parmezan Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy. Oliwę, obranego ze skórki pomidora (bez pestek), orzechy, oliwę, bazylię, natkę miksujemy na gładką „papkę”. Makaron razem z pesto przekładamy do garnka, chwilę razem podgrzewamy (cały czas mieszając), zestawiamy z ognia. Posiekaną bazylię dodajemy
R'n'G Kitchenkażdy kształt makaronu potrafimy zrobić. Dlatego u nas w kuchennej szafce zawsze jakaś taka dyżurna paczka musi być. Na wszelki wypadek. A teraz właśnie naszła nas ochota na pesto z makaronem. Pyszne i naprawdę proste i szybkie. Cała rzecz z tym pesto wzięła się od artykułu Pasta i basta! Weszliśmy tam i napatrzeć się nie mogliśmy. Takie dania(...)posiekaną bazylię, a później orzeszki piniowe. Na sam koniec dodajemy starty wcześniej parmezan i oliwę (ilość wg. uznania, do osiągnięcia pożądanej konsystencji). Pesto takie możemy przechowywać do dwóch dni w lodówce. Wystarcza do przygotowania porcji makaronu dla dwóch osób. A w wolnej chwili zachęcamy do zapoznania się z innymi artykułami poradnikowo-inspirującymi na Westwing Home and Living . Smacznego
Marder&Marder ManufactureNajlepszy dodatek do makaronu to oczywiście PESTO BAZYLIOWE , które jest niezwykle aromatyczne, ale przede wszystkim szybkie do przygotowania! Artykuł Pesto bazyliowe pochodzi z serwisu MenMagazine
MenmagazineKontynuacja wpisów z pomysłami na obiad do pracy czy szkoły. Dziś klasyka gatunku, czyli makaron z kurczakiem, rukolą i pesto ;) Składniki (2 porcje): 200 g filetu z piersi kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 150 g makaronu razowego, np. penne lub świderki 1/2 porcji pesto bazyliowego według tego przepisu (link) , możecie też użyć gotowego pesto z dobrym składem(...)zalej niewielką ilością wody. Duś chwilę pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie gotowe. Powinno być miękkie i soczyste. 2. Ugotuj makaron al dente, następnie przepłucz go zimną wodą. 3. Wymieszaj makaron z pesto, pomidorami i rukolą. Posyp słonecznikiem, dopraw pieprzem. Możesz jeść na ciepło lub zimno. Smacznego
Powiedz dietom niedodatek do kanapek :)) U mnie z makaronem, cukinią i rukolą, którą sobie wyhodowałam na balkonie i mam swoją - jupi :))) Udanego, podobno upalnego weekendu Wam życzę :)) Składniki: 8 pomidorów suszonych (ja użyłam takich w zalewie z oleju) 1 ząbek czosnku kilkanaście listków świeżej bazylii 3 łyżki słonecznika 2 łyżki startego cheddara sól pieprz makaron cukinia(...)rukola Słonecznik podprażyłam na suchej patelni, do pojemnika wrzuciłam wszystkie składniki i zmiksowałam blenderem, doprawiłam solą i pieprzem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Cukinię pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na odrobinie oliwy. Ciepły makaron przełożyłam do miski, dodałam cukinię, pesto i trochę rukoli, wymieszałam. Przełożyłam na talerze, na wierzch dałam jeszcze kilka listków rukoli
kruche babeczkizapasów kuchennych jest.. makaron! Pierwsza myśl jaka nasuwa się nam to sporządzenie spaghetti bolognese lub jakiejś szybkiej zapiekanki, ale doskonałym i równie szybkim w przygotowaniu komponentem makaronu jest.. pesto ! Kto pierszy raz posmakuje dobrego, domowego pesto z terenów śródziemnomorskich nigdy nie zapomni tego smaku i zawsze będzie chciał do niego wrócić. Oczywiście jest to możliwe(...)małej wielkości miski, podlewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut aby smaki miały szansę przegryźć się. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na porcję makaronu dodajemy 2-3 łyżki domowego pesto, dekorujemy świeżymi ziołami lub innymi dodatkami z przepisu i delektujemy się! Ekspresowo prawda? Smacznego! (: * Zafoliowane pesto podlane oliwą możemy
Symfonia SmakówPyszne, szybkie, bezmięsne spaghetti z pesto z cukinii. Koniecznie spróbujcie - przepyszne połączenie :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - około 500 kcal/porcja) 300 g makaronu spaghetti 500 g cukinii 2 ząbki czosnku pęczek bazylii 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki oliwy z oliwek 50 g parmezanu 2 łyżki tymianku sól pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)średnim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej, suchej patelni prażymy orzechy. Cukinię miksujemy z orzechami, pozostałą oliwą, parmezanem , bazylią i tymiankiem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka puszka mandarynek lub 3 świeże 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera(...)sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy kilka mandarynek makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron oprószamy parmezanem, układamy polędwiczki i mandarynki Smacznego
Luźna Kuchniaoliwy z oliwek , ząbek czosnku i leciutko go podsmażyć, aby tylko olej złapał smak czosnku poczym wyłączyć ogień i wyjąć czosnek. Dodać przygotowane zmiksowane pesto i zagotować. Odcedzić ugotowany makaron i od razu gorący dodać do naszego garnka z zielonym sosem. Dokładnie wymieszać, teraz dodać 4 serki w plasterkach które pod wpływem gorąca rozpuszczą(...)się. Serki zagęszczą nasz sos i spowoduje że to pyszne pesto nie opdanie na dnie talerza, ale pozostanie na makaronie. Można ewentualnie dodać 2-3 łyżki wody od gotowania makaronu. Całość dokładnie wymieszać i podawać gorące. Posypać żółtym serem. SMACZNEGO
zielonacukinkaMakaron spaghetti można przygotować z wieloma przeróżnymi, ulubionymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam go w wersji wegetariańskiej, z pesto bazyliowym i pieczoną cukinią. SKŁADNIKI(...)jednej i drugiej strony, około 5 minut. W między czasie przygotowujemy pesto, liście bazylii, orzechy, oliwę, parmezan przekładamy do naczynia blendera, doprawiamy solą i blendujemy. Do makaronu dodajemy pesto i mieszamy. Na talerz układamy plastry cukinii, na to porcję makaronu, posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolidziecko śpi, drugie się bawi.Otwieram lodówkę, wyciągam pesto, a tam boczek w plastrach, szynka szwarcwaldzka, pyszny camembert...I jak tu nie wymyślić czegoś ciut pyszniejszego niż zwykły makaron z pesto?Czytaj więcej
bistro mamaDawno temu kupiłam świeżą bazylię. Rosła, rosła i rosła, aż w końcu pomyślałam, że zrobię z niej pesto. Świetnie komponuję się z makaronem. Polecam - idealny posiłek na obiad! Składniki: Pesto: 1 doniczka świeżej bazylii 2 łyżki oleju lub oliwy 2 1/2 łyżki nasion słonecznika przyprawy: sól himalajska(...)suszony koperek, suszone pomidory, czosnek granulowany 50g makaronu (suchego) Sposób przygotowania: Z bazylii obrywamy liście, dokładnie myjemy i suszymy. Przerzucamy do blendera. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie blendujemy, na gładką konsystencję. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wodzie. Gotujemy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu dodajemy pesto. Dokładnie mieszamy. Smacznego
Truskawkowa FiestaSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka 0,5 kubka sera typu parmezan mąka jajko 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera kilka pistacji sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek(...)Moinini Basilico lub Classic Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym z odrobiną wody jajku i smażymy na oliwie makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron oprószamy parmezanem, układamy polędwiczki i mandarynki Smacznego
Luźna Kuchniahansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron z pesto z pieczonej papryki Składniki – 4 porcje: Papryka czerwona – 5 sztuk Czosnek – 2 ząbki Orzechy włoskie – ½ szklanki Parmezan – 3 łyżki startego Oliwa z oliwek – ½ szklanki Papryczka peperoncino (lub inna(...)usunąć z nich skórę. Upieczone, obrane i pozbawione gniazd nasiennych papryki zmiksować razem z czosnkiem, ostrą papryczką, orzechami i parmezanem dodając stopniowo oliwę z oliwek. Gotowe pesto doprawić do smaku solą. Makaron ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z pesto. Podawać z plastrami parmezanu, świeżą bazylią i kaparami
Kuchnia Bon Appetitmogę przygotować pyszne drugie danie w dosłownie kilkanaście minut, czyli tyle ile będzie nam się gotował makaron. Nie wiem czy jestem bardzo odkrywcza, pewnie nie, ale taki skład wymyśliłam na szybko, przeglądając zawartość lodówki ;-). Spaghetti z pieczonymi pomidorami i pesto Składniki: 250 g spaghetti 1 kula mozzarelli 3 łyżki pesto (polecam pesto z natką(...)bazylią ) ok. 10 połówek pieczonych pomidorów świeża bazylia oliwa z oliwek EV sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. W międzyczasie w misce, do której później włożymy ugotowany makaron, umieszczamy pieczone pomidory i mozzarellę pokrojone w kostkę, pesto, a następnie przyprawy i bazylię. Makaron odcedzamy, ale nie pozwalamy mu się zbytnio osączyć, ma pozostać
Kulinarne przygody Gatity