makaron z pesto - 1189 przepisów (strona:19/80)

Włoska zapiekanka 252

Blueberry Corner by "jagodzianka" Od kilku dni chodziło za mną pesto. Więc postanowione! Będzie makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Uwielbiam te małe czerwone … Przeczytaj cały artykuł Post Włoska zapiekanka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Makaron z domowym pesto 94

Składniki:   makaron spaghetti   pesto   listek bazylii do dekoracji Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy do miski. Dodajemy pesto (całą porcję) i dokładnie mieszamy. Gotowe przekładamy na talerz. Dekorujemy bazylią. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Pesto buraczane 162

wielkie pasje: buraki i makaron (czy może być jeszcze lepiej?:) Ano może, wygląd dania.Rzadko kiedy można podać danie o pięknym, różowym kolorze, a właśnie taki piękny intensywny kolor pesto nadaje makaronowi. Kiedy widzimy je na talerzu nie możemy się doczekać momentu, aż zaczniemy jeść. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut + czas gotowania buraków Składniki: 2 średniej wielkości buraki(...)makaron i gotujemy go al dente. Podczas czekania na ugotowanie makaronu obieramy ostygnięte buraki ze skórki i kroimy na mniejsze części. Umieszczamy w misce blendera oraz dorzucamy czosnek, żółty ser i prażony słonecznik. Dolewamy również olej i całość blenderujemy, dokładamy listki bazylii i doprawiamy. Ponownie ucieramy na gładki mus. Makaron odcedzamy zostawiając go w garnku. Dokładamy pesto i całość

Kolizje Smaków
Pesto alla Genovese 157

pinii SKWORCU , polecam z tego sklepu, gdyż tam nigdy nie zawiodłam się na jakości. 1/2 szklanki parmezanu  sól oliwa z oliwek makaron spaghetti (ja użyłam Czanieckie Makarony seria La Italia ) Wykonanie: Na początku wstawiamy wodę na makaron, którą musimy osolić. Na suchej i gorącej patelni lekko rumienimy orzeszki pinii. Siekamy liście bazylii, po czym wkładamy część do moździerza(...)orzechy, bazylia. Na końcu dodajemy po odrobinie oliwę z oliwek, próbujemy i solimy. Oliwy dodajemy tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie. Na końcu wystarczy odcedzić ugotowany al dente makaron spaghetti i wymieszać z naszym pesto. Mój syn lubi do tego dania włożyć sobie na talerz tuńczyka w sosie własnym, ale to tylko taka ciekawostka z mojej strony

Blondynka Gotuje
Pesto szpinakowe 263

200g świeżych liści szpinaku* 2 garści obranych orzechów włoskich 3 ząbki czosnku Ok. 100 ml oliwy Ok. 50g twardego sera żółtego Sól, świeżo mielony pieprz Makaron spaghetti porcja dla czterech osób Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na patelni prażymy orzechy włoskie. Czosnek obieramy i umieszczamy w wysokim naczyniu. Dorzucamy orzechy i blenderujemy. Szpinak(...)mniejsza części. Wrzucamy do pojemnika, ponownie blenderujemy dolewając wąskim strumyczkiem oliwę. Doprawiamy solą oraz pieprzem (w sporych ilościach). Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dorzucamy odrobinę do pesto. Ugotowany makaron odsączamy nie przelewając zimną wodą. Ponownie umieszczamy w pustym garnku. Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy koniecznie na ciepło

Kolizje Smaków
51. Wiosna, wiosna! Czyli zielone pesto z pietruszką i pistacjami. 159

lekkiego. Proponujemy Wam na dzisiejszy obiad pyszne, zielone pesto z pistacjami, pietruszką i czosnkiem  jako dodatek do makaronu. Danie idealne na wiosenne popołudnia. My nasze pesto połączyłyśmy z makaronem diet-food spaghetti ( klik ), ale możecie użyć każdy inny, dowolny, ulubiony :)  Składniki: 2 gałązki natki pietruszki garść słonecznika 15-20 pistacji sól pieprz  oliwa z oliwek(...)będzie za mało więc dodajemy tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencje (najważniejsze, żeby się nie rozpływało, więc należy dodawać stopniowo) i doprawiamy solą i pieprzem.  Gotowe pesto łączymy z ugotowanym, ulubionym makaronem i podajemy.  Po połączeniu z makaronem, danie uzupełniłyśmy smażonymi ćwiartkami pomidorków koktajlowych.  Domownicy byli tak głodni, że niestety makaron nie załapał się na zdjęcie

Symfonia Smaków
Pesto z awokado, pistacją, bazylią i oregano 175

pistacji - sól morska - sok z limonki - łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę. Gotujemy makaron (najlepiej włoski) zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pesto mieszamy z makaronem. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Makaron z bazyliowym pesto 201

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszny makaron spaghetti z dodatkiem bazyliowego pesto i podsmażonej kiełbaski chorizo. Danie wyszło bardzo smaczne. Użyłam gotowego(...)pesto firmy Grand Italia , które jest naprawdę bardzo dobre, smakiem dorównuje przygotowanym w domu. Makaron wyszedł przeeepyszny, na pewno do powtórzenia niebawem. Taki obiad lub kolację przygotujecie w zaledwie 20 minut. Gorąco polecam. Post Makaron z bazyliowym pesto pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pesto z natki rzodkiewki z olejem z pestek dyni 133

kupowanej w marketach, ale myślę, że ta, którą kupicie w pobliskim warzywniaku świetnie się nada. Ważne, żeby była z wiadomego źródła i oczywiście świeża. Zastosowanie takiego pesto jest wszechstronne: od dodatku do makaronów po kanapki. Składniki: natka z dwóch pęczków rzodkiewki 3 średnie ząbki czosnku 50 ml oleju z pestek dyni spora garść liści bazylii sól, świeżo zmielony pieprz(...)składniki dodać do liści rzodkiewki i ponownie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. To pesto doskonale smakuje na kanapkach, z wędlinami czy też - klasycznie - z makaronem. Lubicie pesto? Jakie najbardziej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czarny makaron z fasolką szparagową i pesto z czosnku niedźwiedziego. 150

łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego od Ryś podkarpacki 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie; Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy. Fasolkę oczyszczamy, dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron przekładamy na  głęboką patelnię, dodajemy pesto i pokrojoną papryczkę chili (jeśli ktoś lubi ostre dania, może dodać ziarenka). Pomidorki kroimy na pół, lekko(...)podsmażamy na drugiej patelni na łyżce masła klarowanego (można też na grillowej patelni) Pestki dyni podpiekamy przez chwilę na suchej patelni. Makaron podgrzewamy razem z pesto, dodajemy fasolkę szparagową i pomidory. Delikatnie mieszamy i chwilę smażymy aby makaron był gorący. Po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Podajemy. Danie szybkie i smaczne, idealne dla zabieganych! Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pasta z awokado i liści rzodkiewki 116

Jeśli jak ja nie lubicie wyrzucać jedzenia, to jest to przepis idealny dla Was. Pasta z liści rzodkiewki dobrze sprawdza się jako pesto do makaronu, a także pasta kanapkowa. Jej ostry posmak sprawia, że rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do mięsa. W roli głównej: liście z pęczka rzodkiewek Dodatki wedle uznania: awokado lub oliwa z oliwek, ziarna słonecznika(...)orzechy ziemne, sok z cytryny lub kwaśne kiwi, czosnek lub imbir. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką masę. Możemy używać jako dodatek do kanapek, zamiast pesto do dań z makaronu, jako dip do surowych warzyw lub chipsów

Kucharzyca
Spaghetti z pesto bazyliowym i owczym serem 127

makaron spaghetti (opakowanie) pesto bazyliowe z limonką bazylia oregano ser owczy 200 g Ugotować makaron w osolonej wodzie, Zetrzeć 50 g sera owczego na tarce o średnich oczkach, pozostałą część pokroić w średniej wielkości kostkę. Makaron odcedzić i wymieszać w garnku z pesto, dodać starty ser i ponownie dokładnie wymieszać. Doprawić. Na talerzu ułożyć po kilka kostek sera(...)nałożyć na nie makaron i ponownie kostki na wierzch dania.  Opcjonalnie można dodać na wierzch oliwki

Karola gotuje
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 138

sobie klasyczny sos bolognese serwowany z makaronem cannelloni, a pesto podawane z makaronem orzo. Spaghetti Spaghetti to makaron, który stanowi podstawę kuchni włoskiej. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Świetnie smakuje również jako dodatek do śmietanowej carbonary czy pesto z bazylii. Penne Penne to kolejny, zaraz po spaghetti, jeden z najbardziej znanych(...)Polsce włoskich makaronów. Ma postać skośnie ściętej rurki, która swoim kształtem przypomina nieopierzoną końcówkę ptasiego pióra. Odmianą tego makaronu jest pennoni – charakteryzujący się większą średnicą. Jak nakazuje tradycyjna kuchnia włoska, makaron penne należy serwować z gęstymi sosami typu alfredo czy arrabiata. Fusilli Fusilli to makaron znany w Polsce jako świderki. Świetnie sprawdza się w przypadku przyrządzania zapiekanek makaronowych oraz jako

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z domowym pesto z suszonych pomidorów 143

Jakiś czas temu prezentowałam na blogu przepis na domowe pesto . Pesto jest pyszne jako dodatek do kanapki z wędliną, ale najlepiej smakuje oczywiście z makaronem,  pełnoziarnistym szczególnie. :-) Makaron z pesto jest jednym z pomysłów bezmięsne obiady, które staram się co jakiś czas serwować. 400g makaronu 10 suszonych pomidorów z oleju 10 orzechów nerkowca, u mnie Piątnica(...)Miksujemy do uzyskania preferowanej konsystencji. Ja lubię kiedy masa nie jest idealnie gładka, kawałki pomidorów powinny mieć wielkość ziarenek cukru. 3. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka. Mieszamy z pesto, dekorujemy bazylią i podajemy

Szefowa kuchni