Błyskawiczne danie dla wielbicieli azjatyckiej kuchni. Składniki: ok 200 g makaronu noodle duża pierś z kurczaka opakowanie mrożonki mieszanki chińskiej Sos: 2 łyżki sosu sojowego łyżka miodu 2 łyżki soku z limonki lub cytryny 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę) imbir, papryka słodka i ostra, kumin, cynamon, odrobina kakao, sól, pieprz łyżka mąki kukurydzianej Przygotowanie Makaron przygotowujemy wg instrukcji
e-PrzepisyKulinarnetamaryndowej2 łyżki sosu rybnego4 łyżki cukru trzcinowegoPrzygotowanie:Na patelni rozgrzać masło z olejem, dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i sos sojowy. Mieszając, lekko przyrumienić. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i chili. Przysmażyć i odstawić. Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą.Jajka ugotować na twardo. Paprykę czerwoną posiekać. Do miseczki wrzucić zawartość patelni, dodać makaron, drobno pokrojone jajka
Oryginalny smakdrobiowego 70 g brokuła średnia marchew 1 łyżka masła klarowanego 30 g cebuli 1 zabek czosnku 1 łyżka imbiru pieprz sok z 1/4 limonki 1 łyżka sosu sojowego płatki chili Wykonanie: 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 2. Brokuły podzielić na małe różyczki, marchew pokroić w plasterki. Warzywa zblanszować we wrzątku przez 2-3 min. Odsączyć na sicie
Atlas Smakówzupki chińskiej. Jeszcze nie próbowałam wykorzystywać go do smażenia. Muszę powiedzieć, że to danie zyskuje na smaku dzięki kropli sosu sojowego. Polecam przygotować go w swojej kuchni, mam nadzieję, że i Wam posmakuje! Składniki :* makaron z dowolnej zupki chińskiej * ulubione warzywa bądź pół mieszanki warzywnej mrożonej * pierś z kurczaka* sezam , czarnuszka* 2 łyżki sosu sojowego(...)łyżki oliwy z oliwek * ulubione przyprawy * czerwona papryka konserwowa Przygotowanie :Mięso kroimy w paseczki, marynujemy w sosie sojowym i przyprawach. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy kurczaka. dodajemy mieszankę warzyw i dusimy do miękkości. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Dodajemy do mięsa. przesmażamy razem z przyprawami. Dodajemy pokrojoną w paseczki czerwona paprykę konserwową. Całość podajemy z sezamem
Magiczne Życie Martykiełbasą Składniki i przyprawy na łazanki: 500g kapusty kiszonej 1 cebula 5 średnich pieczarek ok.300g dobrej swojskiej kiełbasy 1 łyżka sosu sojowego pieprz czarny mielony i sól do smaku 2-3 łyżki smalcu lub oliwy makaron typu łazanki około 250g ( pół opakowania ) Przepis na łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. kapustę kiszoną osączyć(...)podsmażyć. Na koniec dołożyć starte pieczarki i podsmażyć. Kiedy cały płyn spod pieczarek odparuje, dodać kapustę kiszoną, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym - poddusić kilka minut. Gotowy farsz wymieszać z ugotowanym makaronem i podawać. Łazanki to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Korzystajcie z przepisu na łazanki i ulepszajcie go :) Polecam. Smacznego
Moja Książka Kucharskagałązki selera naciowego 2 liście kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1/2 kostki dobrego bulionu warzywnego (bez tłuszczy utwardzonych) oliwa z oliwek oregano, pieprz, pasta chili, kurkuma, sos sojowy Zaczynamy od delikatnego przesmażenia makaronu tak, aby zbrązowiał. Następnie kaszę bulgur zalewamy 1 szklanką bulionu warzywnego i dodajemy makaron. Odstawiamy na ok. 20 min. W tym czasie przygotujemy resztę składników. Marchewkę kroimy
vegetanieSkładniki: por (1/2 szt.) brokuł (1/2 szt.) pieczarki (10 dag) makaron świderki (250 g) mleko sojowe (1/2 szklanki) olej kokosowy sól woda Czas przygotowania: 35 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Kroimy pieczarki i pora. Smażymy na oleju kokosowym. solimy. Kiedy będą już nieco rumiane dolewamy mleko. Mieszamy.Odstawiamy po ok. minucie. Do gotującej się wody wsypujemy makaron. Gotujemy 2 min. Dodajemy
Weganka gotujeGrillowane tofu z makaronem gryczanym, cebulką, czosnkiem i imbirem w sosie sojowym przyprószone skórką z cytryny, szczypiorkiem i czarnym sezamem Przepis już niedługo
wegetalerzeGordona Ramsaya zrobiłam "ala" sałatkę. Podałam ją z klopsikami. Składniki: 250g makarony soba 2 garście jarmużu 1 marchewka olej z ziarna sezamu sos sojowy ocet jabłkowy sól pieprz Przygotowanie: Marchewkę obrać(...)wrzątku gdy będzie al dente dorzucić jarmuż. Makaron ugotować według przygotowania, które jest na opakowaniu. Do dużej miski włożyć odcedzony (nie przepłukiwać go zimną wodą) makaron, marchewkę i jarmuż. Posolić, popieprzyć. Dodać odrobinę sosu sojowego, octu jabłkowego i oleju z ziaren sezamu ( płynne składniki dodawałam na oko, nie za dużo). Dokładnie wymieszać
Amatorka kuchennaPycha!Składniki:4 podudzia kurczaka1 brokułgarśc fasolki szparagowejpól puszki groszku konserwowego3 marchwie10 dag makaronu rurki4 łyżki sosu sojowego2 szklanki bulionusól, pieprz, słodka papryka,zioła prowansalskieWykonanie:Podudzia z kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym. Razem gotujemy obrane marchwie. Ostudzone podudzia obieramy. Na patelnię wrzucamy rózyczki brokuła, wlewamy sos sojowy i bulion. Dokładamy pokrojone na mniejsze kawałki fasoliszparagowej. Dusimy ok 20 minut
Z Majeczką w kuchnidosłownie zatracić się w dobrodziejstwach kuchni orientalnej. Możemy dostać mnóstwo świetnych produktów, które wykorzystamy gotując szybko, zdrowo i mega aromatycznie. Składniki: 125 g makaronu wok noodles 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka cukru brązowego 1 marchew 5 cm kawałek białej części pora 1/2 papryki czerwonej 1/2-1 szt papryczki(...)średnicy ok 2 mm) z marchewki i pora. Chwilę smażymy, kiedy marchew zacznie delikatnie mięknąć dodajemy cukier, ocet ryżowy i sosy sojowe. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy pokrojoną paprykę. Po ok min dodajemy makaron i mieszamy. Smażymy tak ok 2 min. Kiedy jest gotowe nakładamy na talerze, posypujemy odrobiną prażonego sezamu i posiekaną zieloną cebulką
Malinowe Pocałunkisoli garść liści laurowych garść ziela angielskiego szczypta czarnuszki ok. 1 łyżeczki eko przyprawy do rosołu ok. 1 łyżeczki suszonego lubczyku pieprz ok. 1 łyżki sosu sojowego ok. 3-4 litry wody makaron nitki do rosołu Wykonanie: 1. Golonkę indyczą myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Musi się to zagotować. 2. Cebulę obieramy, myjemy i opalamy(...)warzywa wrzucamy do rosołu, sypiemy pieprz i lubczyk i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu jakieś dwie godziny. 7. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Po dwóch godzinach solimy rosół. Następnie wyciągamy ugotowaną golonkę, por i cebulę. Dolewamy jeszcze kapkę sosu sojowego i gotowe. Smacznego :-) Czasem, gdy akurat mam w domu, dodaję jeszcze szczyptę mielonej kozieradki. Poniżej zapraszam na filmik
Kawa z mlekiemwedług uznania) 6 pieczarek 5 łyżek kukurydzy z puszki 200 ml mleczka kokosowego 1 i 1/2 bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego (lub rybnego) sok z połowy limonki curry sól przyprawa Kotanyi zioła tajskie oliwa (do podsmażenia) makaron ryżowy świeża kolendra Wykonanie: Kurczaka pokroić na małe kawałki przyprawić ziołami tajskimi Kotanyi. Odstawić na 30 minut. Cebulę drobno pokroić(...)kurczaka i smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie wlać gorący bulion i zagotować. Na koniec dodać kukurydzę, mleczko kokosowe, sok z limonki. Doprawić sosem sojowym, curry i ewentualnie solą. Podawać z makaronem ryżowym i kolendrą
zadanie-gotowaniefasolki szparagowej ( może być mrożona) 100 g suszonych grzybów 3 łyżki syropu klonowego 4-5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego papryczka chili 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sól, pieprz do smaku Przepis na spaghetti po azjatycku Makaron ugotuj al dente zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu Grzyby włóż do miski, mocz w zimnej wodzie przez minimum godzinę(...)patelni podsmaż marchewkę, cebulę, grzyby oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem duś na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Syrop klonowy wymieszaj z sosem sojowym, mąką i dodaj do patelni. Następnie dołóż makaron, ugotowana fasolkę i papryczkę chili. Dodaj olej sezamowy, dopraw solą i pieprzem do smaku i wszystko wymieszaj. Artykuł Spaghetti po azjatycku pochodzi z serwisu Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki sosu sojowego · curry · przyprawy mielone: curry, imbir, papryka ostra i słodka, pieprz, sól · oliwa z oliwek Makaron ugotować al dente.Mięso(...)pokroić, doprawić przyprawami, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zrumieni , dodać żółtą fasolę i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać ugotowany makaron i kiełki fasolki mung, doprawić octem balsamicznym i sosem sojowym, wymieszać poddusić razem kilka minut. Podawać gorące
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała